Atrankų žiūrovai jau girdėjo visas eurovizines dainas, taigi, šio šeštadienio laidoje pamatys tik patobulintus pasirodymus ar pakeistus įvaizdžius. Kaip visuomet, savo nuomonę ir balus išreikš ne tik žiūrovai, bet ir komisija. Joje šįvakar – Monika Linkytė ir Vaidas Baumila, drauge jau turėję progą ir patys surengti pasirodymą didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje, apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, Muzikos verslo asociacijos narys Vaidas Stackevičius.

Beje, komisijos narių įvertinimai atlikėjams yra itin svarbūs, mat galutiniuose rezultatuose tai sudaro pusę balo vertės. Kita pusė - TV žiūrovų. Atlikėjus komisijos nariai vertino jau antradienį, tuomet, kai buvo filmuojamas šis atrankos etapas, tačiau jų balsavimo rezultatai žiūrovams pristatomi šeštadienį.

Šįkart scenoje - Živilė Gedvilaitė, Audrius Petrauskas, Agnė Michalenkovaitė, „Saulės kliošas“, Greta Zazza, Ruta Loop, Marija, „The Roop“, Elizabeth Olshey, Monika Marija, Gabrielius Vagelis, ir Ieva Zasimauskaitė.

Rezultatai:

Susumavus komisijos narių ir TV žiūrovų balsavimo rezultatus paaiškėjo pastarojo atrankos etapo favoritai ir tie atlikėjai, kuriems tenka atsisveikinti su nacionaline atranka.

Daugiausiai komisijos narių ir žiūrovų balsų sulaukė Ieva Zasimauskaitė, mažiausiai - Rūta Loop ir Živilė Gedvilaitė. Su nacionaline atranka šįkart taip pat atsisveikino Greta Zazza, Audrius Petrauskas, Elizabeth Olshey, Agnė Michalenkovaitė.

Žiūrovų balsai
Žiūrovų balsai, paversti euroviziniais balais
Bendri komisijos narių ir žiūrovų balsai, paversti euroviziniais balais

Pirmoji scenoje Živilė Gedvilaitė su kūriniu „Melody”. V. Stackevičius atlikėjos pasirodymą matė pirmą kartą. Jo įspūdis apie pasirodymą – užtikrintai, tvirtai. „Puikiai atidarėte vakarą ir man jūsų pasirodymas patiko“, - kalbėjo jis.

V. Baumila pritatė V. Stackevičiui. „Į jus gera žiūrėti, nes esate telegeniška. Jūs taip pat gerai dainuojate“, - kalbėjo Vaidas.

Audrius Petrauskas scenoje atliko savo eurovizinį kūrinį „In My Bones”. Atlikėjas, daugeliui pažįstamas iš muzikinio TV projekto „X Faktorius“, kuriame jis pasirodymus rengė kaip grupės „Original Copy“ narys. Jau po pirmojo savo pasirodymo nacionalinėje atrankoje Audrius sulaukė komisijos narių palaikymo. Atlikėjo įsitikinimu, šįkart pavyko pasirodyti geriau nei pirmą kartą.

R. Zilniui pasirodymas patiko labiau nei praėjusį kartą. Anot apžvalgininko, Audrius šįkart – energingesnis.

„Norėčiau, kad ši daina keliautų toliau“, - savo komentarus apibendrino R. Zilnys.

„Mielai atrodot, žiūrėjimas į jus kelia šypseną. Jūs labai švariai dainuojate. Man kaip dainininkei tai svarbu. Jūsų pasirodymas turėtų keliauti toliau, man jis tikrai labai patiko“, - komplimentų A. Petrauskui negailėjo M. Linkytė.

Agnės Michalenkovaitės kūrinys „Going On“ patiko M. Linkytei, nors daina, kaip ji pati sakė, ir nėra jos stilistikos. „Žiūrėjau į jus ekrane. Pasirodymas tikrai labai geras“, - apibendrino Monika.

„Gera daina, gera atlikėja, patinka aranžuotė. Susidaro įspūdis, kad Agnė dar neišspaudžia visko iš savo balso. Esu girdėjęs koncertuose, kaip ji gali dainuoti ir jaučiu, kad kažkas ją dar stabdo. Esate talentinga, turite gerą dainą“, - kalbėjo R. Zilnys. Jis kaip kliūtį Agnei įžvelgė, kad šioje atrankoje dalyvauja ir daugiau atlikėjų – merginų, kurių balsai – itin stiprūs.

„Saulės kliošo“ „Įkvėpk ir nepaleisk“ sužavėjo V. Stackevičių. „Daina nuo pradžių iki pabaigos nepaleido. Mėgavausi kūriniu. Patiko daina, išpildymas ir Justė – viskas derėjo. Net norėdamas neturėčiau prie ko prikibti“, - kalbėjo V. Stackevičius.

V. Baumilą pasirodymas įkvėpė. „Šia grupe galima pasitikėti, net ir šiandien siųsti į „Euroviziją“, - kalbėjo Vaidas. Jam atrodo, kad šįkart grupės pasirodymas – geresnis nei praėjusį kartą.

Greta Zazza atliko savo kūrinį „Broken Shadows“, kuriam komplimentų negailėjo M. Linkytė. Pasirodymas jai atrodo išpildytas, mat atlikėja jai atrodo užtikrintai. Monikos įsitikinimu, Greta galėtų atstovauti Lietuvai.

„Viskas čia yra puiku. Šis pasirodymas stipresnis, Greta prisipratino dainą. Linkiu sėkmės“, - kalbėjo R. Zilnys.

Rūtos Loop „Positive Thoughts“ palankiai įvertino V. Baumila. Jam susidarė įspūdis, kad šių metu atranka – viena kokybiškiausių, kokios tik yra buvusios Lietuvoje. Atlikėjo teigimu, tai, kad šiemet atrankoje stinga garsesnių vardų, toli gražu nereiškia, jog mažiau žinomi atlikėjai dainuoja prasčiau. Vaido nuomone, yra priešingai.

„Daina - tipiškas eurovizinis cukrus, bet miela“, - apie pasirodymą kalbėjo R. Zilnys. Jam patinka, kaip atlikėja dainuoja ir jos balsas.

Marijos „This Love“ komisijos šįkart nesužavėjo. Atlikėjai buvo išsakyta keletas pastabų, kaip būtų galima pasirodymą patobulinti.

Marija persistengė, buvo vietų, kurių jums nevisai pasisekė sudainuoti. Esu nustebintas. Turite net penkis pritariančiuosius vokalistus. Tebemanau, kad daina turi potencialo. Šitame etape, ar patirties stoka... Galėjote daug dalykų padaryti geriau, pirmiausiai, su balsu“, - kalbėjo R. Zilnys.

„Patiko vizualizacijos. Buvo toks momentas, kad nevisai galbūt pavyko viską nufilmuoti. Reiktų daugiau repeticijų skirti filmavimui. Energijos tarsi buvo, bet norėjosi dar daugiau. Man nepasirodė, kad stipriai ištransliavote šią dainą. Trūko jėgos. Jums, manau, reikėtų paieškoti išskirtinumo, kad žmogus prisimintų pasirodymą. Daina rizikuoja paskęsti bendrame kontekste“, - vertino V. Stackevičius.

„The Roop“ atliko kūrinį „Yes, I Do“. Monikai Linkytei patiko, kad kūrinio priedainis aiškus ir įsimenantis, kas, be jokios abejonės, yra labai svarbu „Eurovizijoje“.

„Šis pasirodymas išsiskyrė iš visų vakaro pasirodymų. Graži dainos idėja ir žinutė, kurią nešate. Geriau turėti idėją negu jos neturėti. Man tikrai patiko“, - komplimentų negailėjo ji.

V. Stackevičiui kūrinio klausytis buvo gera ir įdomu. „Režisūra išlaikė dėmesį iki pabaigos, neprailgo žiūrėti. Kūrinys atliktas nepriekaištingai. Jis buvo vienas geriausių šį vakarą ir jis yra pretendentas keliauti toliau“, - kalbėjo jis.

Elizabeth Olshey atliktas kūrinys „Bejausmis“ padarė įspūdį M. Linkytei. Jai ši daina pasirodė trapi ir melancholiška. Ji atlikėjai linkėjo drąsos.

„Nebijokite savęs, nes turite labai unikalų balsą. Jis labai švelnus ir minkštas. Leiskite mums gėrėtis jumis, ir jeigu svajojate apie pergalę, svajokite apie ją drąsiai“, - atlikėją ragino M. Linkytė.

„Nemanau jūsų veide didelės ambicijos. Man atrodo, atėjote padainuoti savo dainos, kuri jums patinka“, - po pasirodymo kalbėjo R. Zilnys.

Monika Marija atliko kūrinį „The Truth“, kuris komisijai paliko itin gerą įspūdį.

V. Stackevičius apie šį pasirodymą žinojo iš anksčiau, tačiau dainą išgirdo pirmą kartą. Komisijos nariui jis patiko. „Labai patiko“, - pabrėžė jis.

„Pirmą kartą šį vakarą kūnu lakstė šiurpuliukai. Ačiū Dievui, kad tai vyksta Lietuvoje. Esi stipresnė pati negu daina. Tai nėra blogai. Labai norėjosi į tave žiūrėti ir klausyti. Turi savo stilių. Esi viena mano favoričių“, - atlikėją gyrė M. Linkytė.

Gabrieliaus Vagelio pasirodymui, kurio metu jis atliko dainą „The Distant“, komisijos nariai turėjo pastabų.

V. Baumila turėjo pastabų apie pasirinktas vizualizacijas. „Vizualizavijų pasirodymas man pasirodė labai keistas. Siūlyčiau pagalvoti, nes jos atrodė keistai. Daina stipri“, - kalbėjo Vaidas. Jis sakė neturįs jokių dvejonių dėl G. Vagelio balso ir galimybių.

R. Zilnys taip pat pritarė V. Baumilos pastebėjimams apie vizualizacijas.

Ieva Zasimauskaitė – paskutinioji šio atrankos etapo dalyvė. Ji atliko kūrinį „When We'we Old“. Jis labai patiko M. Linkytei. Ji tiesiog pristigo žodžių. „Labai svajinga ir gražu, mane palietė“, - kalbėjo ji.

„Gražu, ką čia dar pasakysi. Užgniaužė kvapą“, - komentavo V. Baumila.

Nacionalinė "Eurovizijos" atranka - nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (715)