Širvintų rajone, buvusios mokyklos pastate, greitai duris atvers Žvagulių šeimos įkurti senelių namai. Pasak šeimininkės ir naujų senelių namų direktorės Inetos Puzaraitės-Žvagulienės, patogumų ten tikrai netrūks, tačiau visi jie pareikalauja daug dėmesio, darbo ir laiko.

„Turime ir liftą. Su liftu turėjome labai įdomią istoriją. Žodžiu, jeigu ne liftas, tai mes jau būtumėme seniai atsidarę turbūt. Tai yra biurokratiniai niuansai, dėl ko pastatas tampa ypatingos svarbos ir dėl to reikalinga dar ten 100 tūkstančių papildomų leidimų. Liftas man dabar kaip keiksmažodis yra“, – atviravo moteris.

Senelių namų verslo idėja seniai kirbėjo Inetos galvoje ir veną dieną ji sulaukė pasiūlymo panaudoti buvusios mokyklos patalpas.

„Dvi valandas pasėdėjau, ten pasiskaičiavau ir kvadratūras, kaip ten ką talpinti ir, galiausiai, pagalvojau: „gal čia tie mūsų senelių namai?“. Ąžuolas idėją patvirtino ir viskas“, – šypsodamasi pasakojo naujųjų senelių namų šeimininkė.

Vietą ruošia ir scenos grandams

Statybos ir visi kiti darbai tęsėsi beveik dvejus metus. Dabar tūkstančio kvadratų pastate įkurti 22 vienviečiai, dviviečiai, triviečiai ir keturviečiai kambariai, kuriuose galės apsigyventi net 71 gyventojas, o juos prižiūrės 30 darbuotojų. Beje, vietą senatvei jau rezervuojasi ir scenos grandai.

„Pirmas tai Rytis Cicinas vietą rezervavosi“, – juokėsi Ineta.

Tiesa, kambarys scenos princui – dar nepaskirtas.

„Sakiau, atsivešiu per atidarymą ir sakysiu, kad išsirinktų. Reikės palaikyti vietą jam, vietos greitai tirpsta“, – pasakojo I. Puzaraitė-Žvagulienė.

Rytis Cicinas

Senelių namai sužavėjo ir patį Žilviną Žvagulį.

„Žilvinas jau buvo čia, jam patiko labai. Jiems duosime šeimyninį kambarį – su Irena kartu“, – pasakojo moteris.

Yra ir žmonių, kurie šiuose senelių namuose nori gyventi tik dėl šeimininkų.

„Viena moteris skambino iš Klaipėdos ir sako: „aš labai jaučiu su jumis vibraciją, man taip jūs patinkate. Aš dar pajėgi, man dar nieko nereikia, bet aš norėsiu jau rezervuotis jau vietą gyvenimui“. Tai yra tikrai žmonių, kurie mato per televiziją ir jiems atrodome pažįstami“, – pasakojo I. Puzaraitė-Žvagulienė.

Apgalvotos visos detalės

Įrenginėjant senelių namus, nemažai darbų savo rankomis padarė ir Ž. Žvagulio sūnus Ąžuolas, ir pati Ineta.

„Dar yra tokių nepabaigtų dalykų. Patį pradinį interjerą derinome ir konsultavomės su tokia dizainere Greta, o jau tada visos detalės, rankšluostukų derinimai, patalynių atrinkinėjimai – mano darbas“, – dalijosi I. Puzaraitė-Žvagulienė.

Per dvejus pasiruošimo metus, Ineta tapo globos namų eksperte – žino visus standartus, ko reikia, todėl kiekviename kambaryje stovi lovos ant ratukų ar net funkcinės lovos, valdomos pulteliu.

Žvagulių senelių namai

„Ąžuolas sakė ir į namus tokios norėtų, labai patogu. Lovos yra brangios, lovos yra geros“, – pasakojo moteris.

Inetos senelių namų kambariuose nėra ir nebus televizorių. Jie bus bendrose erdvėse, tam, kad senjorai pajudėtų, neužsigulėtų ir tarpusavyje pabendrautų. Tiesa, šeimininkė yra sugalvojusi ir daugiau pramogų gyventojams.

„Daržą turėsime ir vištas sakėme auginsime, kad gyventojai galėtų prisidėti. Vis tiek faina“, – dalijosi ji.

Ineta turi vaikų darželį, Ąžuolas – sėkmingai veikiančią piceriją, o artimiausiuose planuose – antras darželis ir antri senelių namai, tad belieka šeimai palinkėti sėkmės ir versle, ir gyvenime.