„Nors esame komercinis kanalas, bet savo partiniu nešališkumu mes skirsimės iš kitų radijo ir TV kanalų“, - teigia prieš pustrečio mėnesio šio kanalo generaliniu direktoriumi tapęs Vaidotas Žukas. Jis tikisi per 4-5 metus paversti šį radiją populiariausiu ir objektyviausiu informaciniu kanalu Lietuvoje.

Naujajame programų tinklelyje „Žinių radijo“ bendras eterio laikas išsiplečia daugiau nei 12 valandų, pakviesta 19 naujų bendradarbių. Žinomas žurnalistas Rytis Juozapavičius jau nuo sausio vidurio ketvirtadieniais nuo 10 val. veda tiesioginius „Klausimus apie skaidrumą“.

VU docentė, dr. Aušra Maldeikienė ir ekonomikos prof. Valdas Samonis iš Kanados pasikeisdami rengs pirmadienio „Ekonomisto komentarą“. Spaudos apžvalgų specialistė Jūratė Samušytė jau mėnesį rengia naujas kaleidoskopiškas, labai radijiškas „Laiko vinis“.

Naujos stambesnės apimties „Salos“ bus apie lietuvius pasaulyje, „Dvi pusės“ – iš sudėtų greta „Žinių radijo“ išverstų dviejų priešingų nuomonių apie tą patį kontroversišką reiškinį iš pasaulio spaudos arba interneto, pavyzdžiui, arabų ir žydų spaudos vedamuosius, Irano ir Baltųjų rūmų nuomonę, ir pan.

„Nėra žmogaus, kuris negalėtų būti kalbinamas mūsų radijuje. Absoliučiai visi politikai, švietimo, kultūros, nevyriausybinių organizacijų, kaimų ar namų bendrijų atstovai turi galimybę išsakyti savo nuomonę, - sakė V.Žukas.

Ne tik darbo dienomis, bet ir savaitgaliais bus išsamiai apžvelgiami dienraščiai, o šeštadieniais - ir savaitraščiai. Sekmadieniais nuo 9 val. rytą rasis laida „Aktualioji kultūra”. Sporto žinias jau dabar rengia konkursą laimėjęs jaunas žurnalistas ir futbolo teisėjas Aurimas Budraitis. Žinių rengėjų komandą savaitgaliais sustiprina bandymo laiką išlaikiusi žinoma diktorė Violeta Mickevičiūtė.

Į „Žinių radiją“ ateina dirbti ir naujas užsienio politikos apžvalgininkas Arūnas Spraunius, o žinomi rašto žmonės Juozas Marcinkevičius ir Saulius Stoma pasikeisdami rengia savaitinį „Rašytojo komentarą“. Tarptautininkas Vadimas Vileita tapo nauju „Žinių radijo“ korespondentu Seime.

„Žinių radijo“ žurnalistas Raigardas Musnickas be „Savaitės herojaus“ ir „Tikrojo motyvo“ rengs ir dar vieną laidą - šeštadienio 11 val. lengvesnio žanro „Radio TV“, kurioje vyks pokalbiai su žinomais ir mažiau žinomais žmonėmis iš įvairių televizijos kanalų.

Naują „Sveikatos“ laidą šeštadieniais rengs žurnalistė Jurgita Ramanauskienė, o dvi savaitines laidas „Tinklas“ – apie naujausių technologijų erdves antradieniais ir penktadieniais ves žurnalistė Jolanta Germanavičiūtė.

Kadangi „Žinių radijas“ šiems metams gavo ES paramą, įvestos kelios naujos laidos: „Briuselio laikas“, „Naujoji Europa“ ir kitos.

Politikos apžvalgininkai Arūras Račas ir Vladimiras Laučius tęsia neseniai pradėtus „Politikos apžvalgininko komentarus“.

„Žinių radijo“ klausytojų mėgstamas Ginas Dabašinskas tęs populiarias pokalbių laidas „Prie pietų stalo“, Aurimas Perednis - kasdienį „Apskritą stalą“, o Audrys Antanaitis – „Raktą“ ir savaitgalio „Avilį“. Televizijos žmonės Andrius Tapinas „Žinių radijuje“ toliau ties ekonominę „Nematomą ranką“, o Daiva Tamošiūnaitė - „Gyvenimo skonį“.

„Žinių radijas“ startuos su nauju logotipu ir atnaujintu internetiniu puslapiu www.ziniuradijas.lt.

„Senukų“ įmonių asociacijos prezidentas Augustinas Rakauskas, praeitais metais iš Amerikos lietuvio Kęstučio Makaičio įsigijęs „Žinių radijo“ kontrolinį akcijų paketą, savo radijo stotį, administraciją ir redakciją šį pavasarį žada perkelti į naujas, moderniai įrengtas patalpas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją