– Jus matome kiekviename žaidime „Kas? Kur? Kada?“. Kokios jūsų pareigos?

– Esu tarsi savotiškas žinovų advokatas. Stengiuosi prižiūrėti, kad žinovų atsakymai būtų įvertinti teisingai.

– Ar jau esate pastebėjęs kokių nors žinovų teisių pažeidimų?

– Įsitraukiau į procesą pirmajame žaidime, tačiau tąsyk niekuo negalėjau padėti žinovams – man teko patvirtinti, kad jie atsakė neteisingai.

– Kuo jus sudomino šis projektas?

– Man tokie intelektiniai žaidimai seniai kelia susidomėjimą. Prisimenu, dar senais laikais žiūrėjau patį pirmąjį „Kas? Kur? Kada?“ – 1975 metais. Buvo tokių žaidimų ir Lietuvoje, pavyzdžiui, viktorina „Dešimt kart dešimt“. Esu matęs ir angliškų intelektinių žaidimų.

– Pats esate dalyvavęs kokiame nors panašiame žaidime?

– Esu dalyvavęs profesoriaus Alfredo Bumblausko vedamame žaidime „Lyderiai“. Be to, pastaruoju metu pats organizuoju panašias viktorinas, protmūšius, kurie dabar rengiami įvairiuose Vilniaus klubuose ir kavinėse. Pasidaviau šiam azartui, ir galima sakyti, kad tai tapo vos ne pagrindiniu mano darbu. Man šis užsiėmimas labai patinka, nes naršydamas po informacijos šaltinius ir pats daug sužinau. Pastaruoju metu mano namuose akivaizdžiai padaugėjo įvairių enciklopedijų ir žinynų. 

– Jums labiau patinka organizuoti ar pačiam būti žaidėjų gretose?

– Sakyčiau, man labai priimtini abu šie variantai.

– Jeigu būtumėte tarp dalyvių, kaip manote, kurioje srityje jaustumėtės stipriausiai?

– Sunku taip drąsiai teigti. Man labai patinka istorija, nemažai metų domiuosi sportu, tad gal šioje srityje jausčiausi tvirčiau, ko, deja, nepasakyčiau apie tiksliuosius mokslus – esu daugiau humanitaras.

– Ką manote apie žiūrovų klausimus, kuriuos jie atsiunčia TV3 žaidimo dalyviams?

– Žiūrovai yra tikrai išmoningi ir pateikia labai netikėtų klausimų. Ne kartą, išgirdęs klausimą, ilgai sukdavau galvą, koks gi būtų teisingas atsakymas. Ir ne kartą to atsakymo nerasdavau. Žiūrovų klausimai sukuria įvairovę žaidime, jie – plataus spektro.

– Koks žiūrovų klausimas jums pasirodė įmantriausias?

– Na, man labai netikėtas buvo praėjusioje laidoje nuskambėjęs biologo, biofiziko Vaido Lakštausko atsiųstas klausimas. Buvo pateiktas japoniškas haiku: „O klevai rudeniniai! Ir paukščiams keleiviams jūs...“ Reikėjo pasakyti, ką gi padaro tie klevai rudeniniai paukščiams. Niekaip nebūčiau pagalvojęs, kad klevai paukščiams nutvilko sparnus. Vaizdinga, bet atsakyti į tokį klausimą vargu ar įmanoma...

– Kaip manote, kuo šis intelektinis žaidimas galėtų būti pranašesnis už tuo pat metu per kitą kanalą rodomą muzikinį šou?

– Nesiryžčiau taip tiesiai teigti, tačiau manau, kad žiūrovai Lietuvoje pasiilgo prasmingų laidų, kurios teikia atgaivos ir protui. Džiaugiuosi, kad pirmieji „Kas? Kur? Kada?“ žaidimai prie ekranų subūrė ganėtinai nemenką auditoriją.