Kaip ir ankstesni svečiai, Vismantė laidoje atskleidė tris savo mėgstamiausius ingredientus, iš kurių laidos vedėja Ilona Juciūtė turės sugalvoti patiekalą ir pagaminti ji kartu su savo viešnia, rašoma pranešime spaudai.

Paaiškėjo, kad V. Benkunskienės ingredientų trijulė tikrai įdomi ir nekasdieniška: žuvis, pastarnokas ir laimas. Kaip Ilonai pavyks subalansuoti tris skirtingus produktus ir jų skonius viename patiekale? Priėmusi šį išbandymą, Ilona laidos viešnią siekė nustebinti pasiūlydama pasigaminti rūkytos žuvies bei pastarnokų pyragėlius.

Begamindamos šį patiekalą, moterys pasinėrė į jaukų, moterišką ir nuoširdų pokalbį, kurio metu Vismantė ne tik atskleidė savo namų virtuvės paslaptis, bet ir pasidalins savo mėgstamiausių ingredientų istorijomis.

Vismantė Benkunskienė

Taigi, kodėl operos solistė taip dievina laimą, žuvį ir pastarnoką, kurio net virtuvės šefė Ilona nėra ragavusi?

„Prasidėjus primaitinimo etapui, nuolat mąstydavau, kaip paįvairinti dukros Agotos mitybos racioną. Taip atradau kitokią daržovę – pastarnoką. Jis mūsų gyvenime ir mityboje iki šiol užima labai svarbią vietą. Tai – labai skani daržovė, kuri kiekvienam patiekalui suteikia labai gerą skonį“, – apie vieną mylimiausių savo ingredientų pasakojo Vismantė.

O apart pastarnoko, Vismantė labai mėgsta ir kitus puikiai tarpusavyje derančius produktus – laimą ir žuvį. Anot laidos viešnios, žuvis į jos gyvenimą atkeliavo dar vaikystėje, o kartu su ja – ir pomėgis žvejoti.

„Ne kartą esu žvejojusi, ypatingai, kai buvau dar visai maža. Dar ir dabar pas tėvus yra mano vaikystės nuotraukų, kuriose stoviu su savo pagautu ešeriu. Manau, kad kiekvienas iš vaikystės atsinešame gero, naminio maisto prisiminimus. Atsimenu, kaip tėtis rytais važiuodavo žvejoti, sugaudavo kokią žuvelę ir parveždavo namo. Tuomet mama greitai ją paruošdavo ir duodavo man paragauti. Žuvis ir dabar užima labai didelę vietą mūsų mityboje, nes mano vyras Valdas yra iš Rusnės, kurioje žuvies yra apstu“, – dalinosi žinoma moteris.

Nors Vismantė yra profesionali muzikantė, moteris laidoje atskleidė, kad tokią pat didžiulę aistrą jaučia ir maisto gamybai. O šeimai gaminti skanų ir sveiką maistą jai yra labai svarbu, ypatingai auginant dukrą.

„Mūsų šeima maistui tikrai nėra išranki. Vienintelis prieskonis, kurio niekada nerasi mūsų virtuvėje ir su kuriuo mums vis nepavyksta susidraugauti, yra kuminas. Iš tiesų, man labai patinka būti virtuvėje ir gaminti. Joje aš praleidžiu daug savo laiko, nes visada norisi nustebinti šeimą skaniu, sveiku maistu, kuris yra pagamintas namuose. Kaip ir kiekvienas lietuvis, mes valgome cepelinus, mėgstame pasidaryti baltos mišrainės ir tikrai gaminame daug tradicinių patiekalų. Džiaugiuosi, kad ir mano dukrai patinka tikras, naminis maistas, kuris yra pagamintas su meile“, – pasakojo Vismantė.

Vismantė Benkunskienė

O kaip atrodo Benkunskų šeimos savaitgalio vakarai? „Mes esame tokie patys, kaip ir kiti. Savaitgaliais po pietų išsiverdame kavos, aplink mus laksto Agota, o aš mėgstu pagroti fortepijonu. Žinoma, ir tėtis natūraliai džiaugiasi, kad gali mintimis pabūti tokioje ramybėje. Džiaugiasi ne tik jis, bet ir aš. Tuomet galime būti savimi – tokie, kokie esame. Tik muzika, kava, skanus maistas ir vaiko klegesys“, – atviravo V. Benkunskienė.

Ilonai ir Vismantei linksmai bendraujant bei begaminant gurmaniškus rūkytos žuvies ir pastarnokų pyragėlius, kepsninių virtuozas Robertas Svetlauskas paruoš lengvą ir sotų jautienos suvožtinį su juodojo česnako aioli! Kaip laidos viešnia įvertins šį patiekalą?

Negirdėtos ir įtraukiančios istorijos, atviri pokalbiai apie maistą ir kulinarines patirtis bei daug gardžių receptų – šeštadieniais, „Virtuvės istorijose“, 10 val. per TV3.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją