Trijų vaikų mama Viktorija Macijauskienė išmoko pažinti savo kūną bei jo siunčiamus signalus, tapo integralios sveikatos mentore, šiandien savo žinias dalina kitiems, rašoma pranešime spaudai.

„Amerikoje sveikatos mentoriai talkina medikams ir jau yra labai nuostabių rezultatų, pastebint skirtumą, kai pacientas yra paleidžiama tik su nuorodomis ir kai paleidžiamas kartu su sveikatos mentoriaus priežiūra. Žmonėms dažniausiai pritrūksta įrankių, kaip palaikyti savo mitybą, priprasti prie paskirtų vaistų vartojimo ar laikytis įduoto plano, o štai sveikatos mentorius šį procesą individualizuoja ir pritaiko prie kiekvieno žmogaus asmeninių poreikių, padėdamas jam siekti geresnės sveikatos ar netgi įveikti ligą. Mes nediagnozuojam, negydom ligų, bet lydim žmogų tame procese“, - pasakoja ji.

Prieš daugiau nei dešimtmetį Viktorija pati susidūrė su sveikatos problemomis. Būtent tuomet ji ėmė gilintis į gyvenimo kokybę, skaitė mokslinius straipsnius, domėjosi. Pamačiusi, jog atrasti metodai ir pokyčiai veikia, moteris pajautė didžiulę aistrą tame ir nėrė į funkcinę mediciną, kurios protokolo išmanymas duoda dar didesnių rezultatų dirbant su žmonėmis. Nuolat drauges ir pažįstamus konsultavusi Viktorija netrukus sugalvojo norinti savo žinias skleisti platesniu mastu, nesijaudindama dėl to, kad Lietuvoje sveikatos mentorių veiklos dar nėra tokios populiarios, kaip kad užsienyje.

„Aš niekada neiškėliau sau tokio klausimo, aš tiesiog tikėjau šia sritimi ir nesigilinau, kaip kiti sureaguos. Pradėjau šnekėti, dalintis apie streso biocheminį poveikį organizmui, apie toksinų poveikį. Niekada nenorėjau įtikti, aš dalinausi tuo, ką mokiausi ir kas man pačiai yra įdomu. Neieškojau klientų, žmonės atsirado patys“, - pasakoja moteris.

Vis tik šiandien Viktorija gali džiaugtis pasiekimais: ne tik sėkmingai veikiančia elektronine parduotuve, bet ir netrukus pasileisiančia mokymų platforma su įvairių temų edukacinėmis paskaitomis.

„Konsultuodama žmones aš turėdavau sudaryti papildų krepšelį, tačiau man norėjosi, kad mano klientai turėtų vieną patogią vietą. Taip elektroninė parduotuvė gimė spontaniškai, nebuvo jokio verslo plano, bet šiandien mano pagrindinis kūdikis – edukacinė veikla. Noriu šviesti žmonės, prisidėti prie jų geresnės savijautos, nuotaikos, todėl svarbią informaciją stengiuosi pateikti aiškiai, koncentruotai, nevyniojant į vatą“, - netrukus startuosiančiomis naujienomis dalinosi Viktorija.

Visas jos interviu apie tai - laidoje „Gyvenimas versle“ šeštadienį 17:30 val., per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją