Dar daugiau įdomaus turinio

„Delfi TV“ žiūrovams siūlo plačią turinio įvairovę. Kiekvieną dieną susirinkusieji prie ekranų gali mėgautis informacinėmis, pramoginėmis ir pažintinėmis laidomis apie šalies ir pasaulio aktualijas, verslą, politiką, sportą, madą, kultūrą, žinomus žmones ir daugybę kitų įtraukiančių temų.

Pasak „Delfi“ video vadovo Arturo Paknio, jau gegužės mėnesį „Delfi TV“ eteryje pradedami rodyti dokumentiniai filmai ne tik papildys vietinių autorių kuriamą turinį, bet ir suteiks dar daugiau progų prasiblaškyti, atsikvėpti nuo kasdienių darbų, o kartu ir sužinoti kažką naujo bei turiningai praleisti laisvalaikį.

Šiuo metu dokumentiniai filmai ir serialai susilaukia didelio populiarumo ir muša žiūrimumo rekordus įvairiose vaizdo platformose. A. Paknio teigimu, „Delfi TV“ kanale gerbėjai taip pat labai mėgsta žinomų keliautojų dokumentines laidas, padedančias pasidairyti po kvapą gniaužiančias vietas. Todėl pavasarinė kanalo naujiena turėtų nudžiuginti autentiškų vaizdų trokštančius žiūrovus.

„Neseniai „Delfi TV“ pradėjome rodyti vaidybinius filmus, o nuo šiol savaitgaliais bus galima išvysti ir kokybiškas dokumentines juostas. Žiūrovai itin mėgsta mūsų keliautojų nuotykius, todėl manome, kad ir šie filmai turėtų juos sudominti, nes čia taip pat netrūks įdomių kelionių po visą pasaulį. Ši dokumentika ne tik leis mėgautis gražiais vaizdais ir įtraukiančiais pasakojimais, bet ir supažindins su svarbiomis bei aktualiomis temomis ir problemomis“, – sako pašnekovas.

Ką išvys žiūrovai?

Šeštadieniais ir sekmadieniais 15 val. „Delfi TV“ žiūrovų laukia dokumentinės juostos, kurios nukels į neatrastus gamtos kampelius, atskleis augalijos ir gyvūnijos pasaulio mįsles bei papasakos apie aplinkai tenkančius iššūkius dėl klimato kaitos ir taršos.

Aštuonių dalių dokumentinis serialas apie Arkties paslaptis leis pakeliauti po amžinojo įšalo kaustomą žemyną ir susipažinti su prie itin atšiaurių oro sąlygų prisitaikiusiais gyvūnais ir augalais. Serialas atsakys į klausimus, kaip besikeičiantis klimatas veikia baltųjų lokių, ruonių, orkų ir kitų vietos gyventojų gyvenimą. O pasitelkiant moderniausią filmavimo techniką užfiksuoti unikalūs vaizdai parodys naują ir iki šiol dar nematytą Arkties panoramą.

Taip pat „Delfi TV“ eteryje bus galima pamatyti ir patyrusios dokumentinio kino kūrėjos K. Holden juostą apie paslaptingą vandenynų karalystę. Nepaisant stulbinamos jūrų pasaulio platybės, šiandien jis atsidūrė ant prarajos krašto. Per pastaruosius 40 m. išnyko pusė jūros gyventojų populiacijos, o mokslininkai prognozuoja, kad iki 2050 m. vandenynuose liks daugiau plastiko nei žuvų. Todėl šis dokumentinis filmas padės įsijausti į už vandenynų ateitį kovojančių aktyvistų kailį bei primins, kad norėdami pakeisti situaciją, pradėti veikti turime jau dabar, nes žalodami vandenynus kenkiame ir sau.

Dar vienas penkių dalių dokumentinis serialas pasakos apie žavėti nenustojančius geriausius žmogaus draugus – šunis. Visi žino, kad šie gyvūnai yra itin protingi, ištikimi, o taip pat geba daryti dalykus, kurių nemoka netgi žmonės. Nieko nebestebina, kad šunys padeda policininkams, ugniagesiams, kariams ir sugeba aptikti paslėptus daiktus ar net sprogmenis. Šis serialas suteiks puikią galimybę sužinoti dar daugiau įdomių detalių apie netikėtas gyvūnų profesijas ir sudomins ne tik namuose keturkojus auginančius šeimininkus.

Tuo tarpu istorijos ir faktų gerbėjai išvys intriguojančius pasakojimus apie datas ir skaičius, nulėmusius pasaulio istoriją. Kiekviename dokumentinio serialo epizode bus gilinamasi į svarbiausius skaičius ir statistiką, susijusius su skirtingomis temomis – nuo greito maisto imperijos iškilimo, didžiausių nusikalstamo pasaulio bosų gyvenimo, turtingiausių pasaulio žmonių iki tokių gamtos stebuklų kaip Everestas ir daug kitų netikėtų istorijų.

A. Paknio teigimu, kanalo programą papildanti pažintinė dokumentika puikiai atspindi visos „Delfi“ grupės filosofiją – informuoti ir edukuoti visuomenę, skirti dėmesį aktualiausioms problemoms ir klausimams, tarp kurių ir tvarumo tema, kuriai nušviesti „Delfi“ sukūrė specialų projektą „Tvari Lietuva“.

„Tikime, kad gegužę pradedami rodyti dokumentiniai filmai dar labiau praplės mūsų turinio įvairovę ir kiekvieną savaitgalį prie ekranų sukvies dar daugiau žiūrovų. Taigi, vasarą pasitinkame su aukštos kokybės dokumentika“ – sako „Delfi“ video vadovas.

Nuo gegužės 28 d. įtraukiantys dokumentiniai pasakojimai „Delfi TV“ žiūrovų lauks kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį 15 val.

„Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas, pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją