Šiuo metu Stoniai gyvena šalia Žiežmarių. Jų dvaro kieme driekiasi didžiulės, išpuoselėtos medžių alėjos, vaikų žaidimų aikštelė, krepšinio aikštė, tvenkiniai, viską saugo apsauga. Prabangus šeimos namas apstatytas antikvariniais baldais, meno kūriniais.

„Yra 12 hektarų. O namas – 800 kvadratų, čia jau su visu baseinu, – sako verslininkė. – Aišku, visiems patinka atvažiuoti pas mus, nes yra ir tvenkinys, yra žuvų. Yra ką veikti, yra pramogų. Esame teniso kortus pasidarę. Karantinas parodė, kad tai, ką turime, suteikia malonumą gyventi.“

Tiesa, tai, pasak Rasos, ne vieninteliai Stonių namai. LNK laidoje „KK2” moteris pasakojo, kad visa šeima kartais apsistoja Balio saloje arba Šveicarijoje.

„Mes jau 10 metų gyvename ne Lietuvoje. Tik dabar, kai karantinas, esame nusėdę čia“, – ir neslepia, kad pasibaigus karantinui su šeima planuoja grįžti į Balį.

Rasa ir Rimandas Stoniai žurnalistų į savo namus dar niekada nebuvo įsileidę. Niekas apie Rasos ir Rimando gyvenimą nebūtų sužinojęs, jei Rasa nebūtų susikūrusi „Instagramo“ paskyros ir pradėjusi ten kelti video. Rasa socialiniuose tinkluose nesipuikuoja turtais, filmuoja savo buitį. Pavyzdžiui, kaip gamina valgyti.

„Aš esu tokia, kokia esu. Man ne 20, kad turėčiau staipytis, vaidinti ir dėlioti. Esu subrendusi moteris su savo filosofija, su nusistovėjusiom tam tikrom gyvenimo taisyklėm. Auginu du vaikus, – teigia moteris ir priduria, kad viską namuose daro savo rankomis ir neturi nei vieno padėjėjo. – Nuo maisto gaminimo, skalbimo, lyginimo, namų tvarkymo – viską darau pati.“

Tačiau kartais moteris sulaukia ir kritikos – pavyzdžiui, ne vienam užkliuvo tai, kad instagrame R. Stonienė gamindama vartoja mažybiškus žodžius.
„Kai gamini su vaiku, negali kalbėti grubiai. <...> Yra labai didelė viešumo kaina. Kada visiems labai patinka ir smagu matyti, kada mama su vaikais, su šeima gamina, kuria, mokina vaikus – yra platforma, kuri sau leidžia tyčiotis iš mūsų vaikų. Tai vyksta su daugelio žinomų moterų vaikais. Pažiūrėsime, manau, visam tam ateis pabaiga“, – tikina verslininkė.

Internetiniai komentatoriai Rasą jau ne kartą privedė iki ašarų. Žmonės tyčiojosi iš to, kad Rasos vyras už ją vyresnis 24 metais, taip pat dėl jos išvaizdos.

„Kažkokios varnalėšos, kažkokios hienos, kaip aš jas išvadinau... Tegu daro mankštas, tegu gamina, tegu skaito, tegu augina vaikus, tegu kažką daro, tuomet neturės laiko tam sąšlavynui, kurį jos daro dabar“, – sako Stonienė.

Komentatoriai nemaloniai komentavo ir tada, kai keturiasdešimties slenkstį peržengusi Rasa Stonienė pastojo ir laukėsi dukrelės.

„Labiausiai tyčiojosi, kai laukiausi Felicijos. Taip pat tyčiojosi iš sūnaus Matuko. Kas šlykščiausia, kad už viso to stovi moterys. Moterys, kurios irgi turi vaikus, kurios irgi nėra tobulos... Nemanau, kad 42-ejų metų moteris negali gimdyti, jeigu fiziologiškai tiek vyro, tiek mano sveikata tai leidžia. Kodėl mes to neturime daryti, jeigu tai buvo tokia Dievo valia? Kodėl mes jos neturime priimt?“ – klausia neseniai dukrelės susilaukusi Rasa Stonienė.

Prie viso to karantinas smogė ir Rasos verslui – teko uždaryti šiltnamius ir išmesti tūkstančius gėlių. O po to teko atlaikyti ir viešą darbuotojų puolimą dėl neišmokėtų algų. Tačiau moteris sako, kad visas puolimas – ne tiesa.

„Kai valdžia šaukia, kad tu negali atleisti darbuotojo – tu jį privalai išlaikyti, tai mes taip ir padarėme. Darbuotojas nepajautė tos naštos, kurią jaučia darbdavys. Mokesčių našta teko mums, kada apyvarta – nulis“, – sako R. Stonienė.

Rasa turi geriausią draugę, kuriai pasipasakoja visas savo bėdas ir sulaukia užuojautos, jos draugė – garsioji nuomonės formuotoja Viktorija Siegel.

„Mes draugaujame šeimomis, ir, nors ta mūsų draugystė nėra sena, bet ji labai šilta, labai jauki ir labai draugiška. Ir verkiam kartu, ir šnekam kartu, džiaugiamės kartu, pasimaudom irgi kartu ir pagriliuojam kartu, ir atostogaujam kartu Preiloje pas mus“, – pasakoja R. Stonienė.

Visą LNK laidą „KK2” galite pažiūrėti čia.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (459)