1987-ųjų lapkričio 30-ąją gimusi laida nežinojo, kad vos po mėnesio į pasaulį ateis dabartinė jo vedėja Eglė Daugėlaitė. „Dar mokantis mokykloje, geriant arbatą ir valgant mamos paruoštus pusryčius, trečias dalykas buvo „Labas rytas“, pokalbis, reportažas, spaudos apžvalga ir pusės aštuntos žinios. Man nereikėjo laikrodžio, žinodavau – jei prasidėjo sporto naujienos, į pamokas vėluosiu. Gerą energetiką spinduliavo visi vedėjai, todėl pati stengiuosi jos nepritrūkti. Tikiu, kad mūsų žiūrovų rytas – toks pats labas kaip ir mano.“

„Labo ryto“ skaistyklą yra perėję talentingiausi Lietuvos žurnalistai, šiandien puošiantys ne tik eterį, bet ir valstybės tarnybą. Kai kurie tapo viešųjų ryšių ekspertais, ne vienas vedėjo kėdę išmainė į prodiuserio ar net televizijos vadovo kabinetą.

Įrašas biografijoje apie darbą šioje laidoje tapo kokybės ženklo ekvivalentu. Pirmasis vedėjas ir krikštatėvis – Vytautas Kvietkauskas, laidos idėją ir pavadinimą „Labas rytas, Lietuva“ atvežęs iš JAV, kur jį sužavėjo ABC televizijos laidos „Good Morning, America“ formatas.
Eglė Daugėlaitė ir Vytautas Kvietkauskas

Be V. Kvietkausko, per ketvirtį amžiaus laidos vedėjo kėdėje sėdėjo kone pusšimtis žurnalistų: Henrikas Vaitiekūnas, Romas Jankauskas, Algimanta Žukauskienė, Nemira Pumprickaitė, Vytautas Makauskas, Edita Mildažytė, Nijolė Steiblienė, Darius Lukoševičius, Ričardas Sartatavičius, Skirmantas Pabedinskas, Saulius Sondeckis, Birutė Kierienė, Vilma Čereškienė, Juras Jankevičius, Eglė Bučelytė, Monika Petrulienė, Gabija Vitkevičiūtė, Andrius Tapinas, Aušra Vercinkevičiūtė, Raigardas Musnickas, Gražina Sviderskytė, Jogaila Morkūnas, Ingrida Žaltauskaitė- Siaurusevičienė, Ramūnas Ožalas, Neringa Skrudupaitė, Inga Raižytė, Lavija Šurnaitė-Kairienė, Živilė Vaškytė, Guoda Pečiulytė ir daugelis kitų. Šiuo metu Briuselyje dirbanti G. Pečiulytė, beje, praėjusiais metais įvertinta garbingu apdovanojimu – „LRT bitinuku“ kaip geriausia TV laidų vedėja.

Jau penkerius metus „Labą rytą, Lietuva“ prodiusuoja buvęs ilgametis jos vedėjas Modestas Naudžius. Prisiviliojęs į eterį dabartinius jo vedėjus Igną Krupavičių ir Eglę Daugėlaitę prodiuseris neslepia žinąs, ko reikia, kad laida būtų populiari: „Ilgus metus, nors tai ir labai keista TV versle, dirbome be konkurencijos. Jubiliejinis sezonas mums „padovanojo“ net kelias rytines laidas kitose televizijose. Įdomu ir labai malonu, kad tai nė kiek nesumažino mūsų auditorijos. Tai mums padėjo įsitikinti, kad laidos pagrindinis ir kasdienis principas – operatyviai informuoti ir kurti žvalią rytinę nuotaiką – yra teisingas. Smagu, kad įpročiai būna ne tik blogi. Sveiką įprotį pabusti su LRT televizijos laida „Labas rytas, Lietuva“ turi kone pusę ryto televizijos žiūrovų“.

„Nenoriu girtis, tačiau visada labai sekėsi surasti tokius vedėjus, kuriuos žiūrovai mielai priima ir pamilsta. Išsilavinę ir gerbiantys žiūrovus laidos vedėjai – dar vienas sėkmės garantas“, – neslepia džiaugsmo patyręs prodiuseris.

Jau penkerius metus laidą vedantis Ignas Krupavičius laiką, praleistą su „Labu rytu“, skaičiuoja ne metais, o olimpinėmis žaidynėmis: „Pradėjau Pekino žaidynėmis, dabar Londono praūžė ir neabejoju, kad sulauksiu Rio de Žaneiro. Kažkada galvojau, kad verta keisti darbą bent jau kas penkerius metus, dabar taip nemanau. Visai nenustebčiau, jog sulauksiu ir žilo plauko studijoje. Nuostabus kolektyvas, neabejingi žiūrovai, gilios laidos tradicijos – visa tai įpareigoja nenuleisti rankų, nors daugelis dalykų jau įaugę į kaulus. Sveikinu visus kurie kūrė, kuria ir kurs šią laidą. Visiems kolegoms linkiu azarto, mūsų žiūrovams – lengvų rytų, o Lietuvai – daugiau optimizmo.“

„Labas rytas, Lietuva“ laida šį penktadienį nebūtų jubiliejinė, jei nepateiktų staigmenų. Viena iš jų – lapkričio 30-ąją tiesioginiame eteryje viena iš buvusių vedėjų Lavija Šurnaitė žiūrovams ruošė pusryčius. Dar keli vedėjai sveikino laidą iš už jūrų marių. Iš ekrano į žiūrovus kreipėsi Ignas Krupavičius, šiuo metu vykdantis svarbią žurnalistinę užduotį Švedijoje. Karaliaus rūmų pašonėje jis puošė svarbiausią Stokholmo kalėdinę eglę.

Studijoje viešėjo ir pirmasis vedėjas bei laidos pavadinimo sumanytojas Vytautas Kvietkauskas. Taip pat pamatėme ir gražiausius žiūrovų kurtus vaizdo sveikinimus.

„Paskelbus kvietimą siųsti laidos jubiliejaus proga vaizdo sveikinimus, prisipažinsiu, buvo nerimo, – pasakoja prodiuseris M. Naudžius. – Filmukų gausa, išradingumas ir kokybė pribloškė! Mus sveikina ir darželinukai, ir moksleiviai, studentai, šeimos ir net senelių namų kolektyvai...“

Jubiliejinės „Labas rytas, Lietuva“ užkulisiai – DELFI nuotraukų galerijoje:
"http://ifoto.delfi.lt/js/ec/embed.js?v=1.25-38" type="text/javascript">

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)