Specialioje laidoje rodomi žurnalistės kurti siužetai, gelbėtojos istorijos, vykdytos užduotys.

Tiesioginėje „TV Pagalbos“ laidoje buvo parodytas vienas šilčiausių Viltės reportažų, kaip ji padėjo neįgaliojo vežimėlyje sėdinčiai močiutei nuvykti į teismą ir išsiaiškinti senolės skolų priežastis.

Tačiau vykdydama užduotį žurnalistė sužinojo, kad jos laidos herojė niekada nėra mačiusi jūros. Žurnalistė nusistebėjo, kodėl jos dukros ir anūkės, dirbančios teisininkėmis ir medikėmis, ne tik kad per tiek metų nenuvežė senolės prie jūros, bet ir nepadėjo nuvykti į teismą.

„Būsiu jums už dukrą, už anūkę ir visus“, - glausdamasi prie pirmąkart jūrą pamačiusios verkiančios močiutės kalbėjo Viltė.
Viltė Stankutė-Butkienė laidoje "TV Pagalba"
Tiesioginės transliacijos metu taip pat buvo parodytas reportažas apie tai, kaip Viltė padėjo susitaikyti dviems sunkų laikotarpį išgyvenančioms poroms. Laidos pabaigoje buvo parodytas reportažas apie tai, kaip žurnalistė padėjo šeimai pargabenti žuvusiojo sūnaus kūną iš užsienio.
Viltė Stankutė-Butkienė laidoje "TV Pagalba"

„Mes tik vakar sužinojome, kad vienos iš mūsų komandos narių – mūsų Viltės - nebėra. Ji buvo brutaliai nužudyta. Man pačiam tuo sunku patikėti, - sakė E. Knispelis. - Metėme visas atostogas, visus darbus, atvažiavome čia, kad galėtume padėti pareigūnams, kuo greičiau nustatyti įtariamieji.“

Tiesioginės transliacijos metu Egidijus Knispelis turėjo kreiptis į visuomenę padėti policijai surasti įtariamąjį. Tačiau žiauriu nužudymu įtariamas vyras dėl operatyvaus policijos darbo buvo surastas dar likus kelioms valandoms iki transliacijos.

„Nuo tos minutės, kai pareigūnai sužinojo apie nusikaltimą, jie dėjo visas pastangas, kad nusikaltimas buvo išaiškintas“, - transliacijos metu sakė laidoje dalyvavęs Dalius Mackela, policijos pareigūnas, Viltės giminaitis.

Pasak jo, žmogžudystės motyvas buvo pavydas žmogui, kuris neketino su juo gyventi. „Bet dėdamas brutalias pastangas, jis mėgino ją pasisavinti“, - apie šiurpaus nusikaltimo priežastis kalbėjo D. Mackela.

Būtent jis buvo vienas pirmųjų, kuris nuvyko į Viltės namus, kur ji buvo rasta.

„Važiuodamas ten jaučiausi kaip ir kiekvienas – niekas netikėjo, kad ten gali būti Viltė, - prisipažino vyras. - Viltė buvo pilna gerumo, optimizmo. Sugebėjo perlipti per savo bėdas, vežti viltį po Lietuvos miestus ir kaimus.“

Laikinasis Kauno policijos vadovas Darius Žukauskas laidoje pasakojo, kad policijai greitai pavyko nustatyti galimo įtariamojo duomenis, jo buvimo vietą. „Buvo svarstomos kelios versijos, bet apsistota ties pagrindine – kad tai galėjo padaryti Nerijus Kalaušis“, - sakė komisaras.

Ar jis jau prisipažino, ką padarė? - komisaro paklausė E. Knispelis.

„Prisipažinimas, kaip visada sakome, tik iš dalies duoda sėkmę tolimesniam tyrimui. Jam pareikšti kaltinimais, jis apklaustas, tuoj bus tęsiama jo apklausa ir sprendžiamas klausimas dėl suėmimo, - tikino D. Žukauskas.

Paklausus, ar įtariamasis gailisi, komisaras tikino, kad natūralu, kad žmogus, kuris įvykdė tokį brutalų ir žiaurų nusikaltimą, po to supranta ir suvokia, ką padarė.

„Bet ar tai yra apsimestinis, ar tikras gailėjimasis, ikiteisminio tyrimo metu pamatysime“, - neabejojo komisaras.

DELFI galerijoje - Viltė Stankutė-Butkienė laidoje "TV Pagalba":

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (558)