Jaukiai ilgojo savaitgalio vakarus praleisti šeimos ir bičiulių apsuptyje padės pripažinimą pelnę „Delfi kino“ filmai. Žiūrovų laukia įtraukiantys pasakojimai apie tyrą pirmąją meilę ir jai tenkančius sudėtingus išbandymus.

Šeštadienio vakarą, balandžio 16 d., 21 val. susirinkusieji prie televizorių ekranų išvys įtempto veiksmo dramą „Pavojingos svajonės“. Filmas pasakoja apie paauglį Džonį, metusį mokyklą ir uždarbiaujantį tėvo ūkyje. Netikėtai naujų spalvų į niūrų vaikino gyvenimą įneša kaimynystėje pasirodžiusi Keisė. Netrukus jaunuoliai ne tik susidraugauja, bet ir pamilsta vienas kitą.

Tačiau šiems santykiams prieštarauja griežtas merginos tėtis, vietos policijos pareigūnas. Tamsias paslaptis slepiantis vyras Keisės ir Džonio gyvenimą bando paversti tikru pragaru. Todėl vieną dieną įsimylėjėliai nusprendžia padėti tašką ir bėgti iš smurtaujančių šeimų namų.

Atsidūrę bėglių kailyje jaunuoliai susiduria su daugybe pavojų ir netikėtų išbandymų. Ar jie nesukliudys patirti pirmosios meilės grožį? O galbūt praeitis herojus pasivys greičiau nei jie galėjo tikėtis?

„Pavojingos svajonės“ yra antrasis talentingo kanadiečių režisieriaus N. Morlando filmas. Juostoje jis jautriai pažvelgia į problemas, su kuriomis susiduria šiuolaikiniai jaunuoliai, ir kviečia žiūrovus pamėginti įsijausti į jų kailį.

Drama sulaukė puikių kritikų įvertinimų, pasirodė prestižiniuose Kanų ir Toronto kino festivaliuose, o pastarajame buvo įtraukta ir tarp 10 geriausių Kanados metų filmų.

Iš namų pabėgusių mylimųjų vaidmenis atlieka JAV aktorius J. Wigginsas ir dramoje „Knygų vagilė“ išgarsėjusi kanadiečių aktorė S. Nelisse.

Juostoje taip pat pasirodo iš filmų „Čikaga“ ir „Toras“ atpažįstamas C. Feore bei „Titaniko“ ir „Svetimi“ žvaigždė B. Paxtonas. Daugkartiniam „Auksinio gaublio“ ir „Emmy“ nominantui šis vaidmuo buvo vienas paskutiniųjų didžiajame ekrane.

Na, o Šv. Velykų vakarą, balandžio 17 d., 21 val. „Delfi TV“ eteryje ne vieną kartą nusišypsoti priversianti romantinė komedija „Dėl visko kaltas seksas“. Kas gali būti bendro tarp užkietėjusio mergišiaus ir ištikimybei nepasirengusios merginos? Ar gali moterį ir vyrą sieti tik nuoširdi draugystė? Ir ar pirmoji meilė tikrai niekada nepasimiršta?

Padėdami vienas kitam išsilaisvinti nuo praeities vaiduoklių, į šiuos klausimus atsakymų ieškos ir filmo herojai Džeikas bei Leinė. Nors jiedu pirmą kartą susitiko dar studijų laikais, tąkart santykiai iširo. Tačiau netikėtas jų susidūrimas Niujorko gatvėse grąžina senus prisiminimus ir porelė nė nepastebi, kaip paprastas draugiškumas ima peraugti į šiltus romantinius jausmus.

Juostos režisierė ir scenarijaus autorė, dviejų „Emmy“ nominantė L. Headland kino pasaulyje nebe naujokė. Kiek anksčiau ji prisidėjo prie kultinių komedijų „Senmergės“ ir „Praėjusios nakties istorija“ sėkmės. Todėl kūrėja žada, kad stebėdami pikantišką filmą „Dėl visko kaltas seksas“ žiūrovai neturės laiko nuobodžiauti, o kartu su herojais ne tik juoksis, bet ir išgyvens visą jausmų paletę.

Puikių auditorijos atsiliepimų sulaukusi romantinė komedija buvo rodyta ir Sandanso kino festivalyje, kur tapo vienu iš žiūrimiausių metų filmų. Juostos pasisekimą garantavo itin patyrusių aktorių komanda. Savo kelio ieškančią Leinę įkūnijo dviem „Auksiniams gaubliams“ nominuota A. Brie, o šmaikštųjį Džeiką suvaidino lietuvių kilmės aktorius, daugybę svarbiausių kino apdovanojimų susižėręs Jasonas Sudeikis.

Smagiai šv. Velykas švęsti kviečianti „Delfi TV“ užtikrina, kad kokybiško turinio ilgąjį savaitgalį tikrai nepritrūks. Šeštadienį ir sekmadienį „Delfi kino“ filmai ne tik paskatins susimąstyti, bet ir leis linksmai pasijuokti. Juose gausu puikiai atpažįstamų kino pasaulio veidų, prasmingų istorijų ir tikrų emocijų.

„Delfi kinas“ žiūrovus prie ekranų kviečia kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį 21 val. per „Delfi TV“.

„Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas, pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją