Patarimais, ko turėtume imtis, kad sureguliuotume mitybą, suvaldytume persivalgymą ir priklausomybę žalingiems maisto produktams bei užkirstume kelią lėtinėms ligoms ir imtume gyventi pilnavertį gyvenimą, su žiūrovai dalijasi Alanas ir Agnė Dzeranovai bei prie jų prisijungusi sveikos gyvensenos entuziastė Živilė Povilaitytė-Buzaitė.

Visi trys vedėjai jau spėjo teigiamiems pokyčiams įkvėpti ne tik daugybę žiūrovų, bet ir rašytoją Andrių Užkalnį, o dabar prie jų prisijungti panoro ir S. Stavickis-Stano.

Žinomo kompozitoriaus noras sudalyvauti laidoje ir mesti sau iššūkį, ypač nudžiugins vedėją Živilę. „Mus vienija karčios gyvenimo patirtys – onkologiniai susirgimai. Susidūrus su onkologine liga, mums lieka dvi išeitys. Arba mes pasiduodame, arba sau išsikeliame aukštus tikslus ir bandome įgyvendinti svajones, apie kurias anksčiau nė nebūtume pagalvoję. Panašu, kad jūs esate antrąją galimybę priėmęs žmogus“, – kalbėdama su Stano sakė Živilė.

Su sveikos gyvensenos entuziastės žodžiais sutiko ir pats atlikėjas. Lengvai ironizuodamas Stano pripažino, kad liga iš tiesų apvertė jo gyvenimą aukštyn kojom. Juk anksčiau jis galvojo, kad kiekvienas vyras yra kone nemirtingas...

„Pasigavęs vėžį supratau, kad viskas yra kiek kitaip – galvoti apie save bei savimi rūpintis reikėjo pradėti jau 18-os. Dabar aš save prisižiūriu ir viskas yra kitaip, negu prieš tai. Tiesa, nors ir nevalgau jokio greito maisto, kartais vis tiek sau leidžiu paragauti kažko skanaus. Gal ir ne visai sveiko, bet bent jau natūralaus. Žinoma, į mano gyvenimą atėjo ir sportas, judėjimas, fizinis aktyvumas. Iš pradžių tai buvo sporto salė, po to – bėgimas“, – pasakojo jis.

Stano

Onkologinė liga žinomą vyrą išmokė ir kitos svarbios pamokos, apie kurią jis priminė ir žiūrovams – gyvenimas iš tiesų yra baigtinis. Stano skatina galvoti apie balansą kiekvienoje gyvenimo srityje.

„Jei nori valgyti cepeliną, bet jo nevalgai ir nesuteiki sau laimės, tai – nesąmonė. Juk gyvenimas vis tiek baigsis! Jei šią akimirką gali gauti malonumo, vadinasi, jį gauti reikia. Tai nereiškia, kad cepelinus turėtumėte valgyti kiekvieną dieną ar kiekvieną penktadienį. Bet, kai tikrai jo užsinorite, pavyzdžiui, kartą į mėnesį, tikrai galite sau tą cepeliną leisti“, – savo filosofija dalinosi jis.

Tiesa, kompozitorius neslėpė – palyginus su kitais žmonėmis, dabartinės jo problemos daugelį galėtų priversti nusišypsoti…

„Man tiesiog sustojo progresas. Aš nebežinau, ko imtis ir kaip save paskatinti dar labiau sportuoti, kur judėti ir kokį tikslą sau užsibrėžti. Todėl sugalvojau nerealų, beprotišką ir beveik neįgyvendinamą tikslą. O kad nebeturėčiau kur trauktis, nusprendžiau to siekti su šia laida. Kadangi nebežinau, dėl ko sportuoju, sugalvojau sau tokį variantą – reikia pabandyti įvykdyti Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų normatyvus“, – iš tiesų neįtikėtiną uždavinį laidoje atskleidė kompozitorius.

Stano

Stano žiūrovams pasakojo, kad anksčiau jo kūnas progresą pajausdavo jau tada, kai pasibaigus gydymui nedūstant pavykdavo užlipti į trečiąjį aukštą ar padaryti nors vieną prisitraukimą. Tačiau dar labiau prie išorinių jo pokyčių prisidėjo visai neseniai patirti ir kitokie išgyvenimai.

„Kai susirgau vėžiu ir pradėjau gydytis, o po gydymo – sportuoti, numečiau žymiai mažiau svorio ir priaugau žymiai mažiau raumenų, negu tada, kai išsiskyriau su žmona. Kai išsiskyrėme, ir svoris krito, ir raumenys pradėjo augti“, – apie emocinius išgyvenimus prabilo jis.

Tačiau pokalbiai pokalbiams, o kaip Stano pavyks įvykdyti iš tiesų didelio fizinio pasirengimo reikalaujančius Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų normatyvus, išvysime jau šio šeštadienio rytą.

„Į sveikatą!“ – šeštadieniais, 9 val. ryto per TV3.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją