Kelionę „Šok su žvaigžde“ baigė choreografas Marijanas Staniulėnas ir Ieva Brigita Riepšaitė.

Dešimtojoje laidoje dėl išlikimo varžėsi sopranas Jomantė Šležaitė-Paukštė ir Rafal Narkevič, aktorė Paulina Taujanskaitė ir Rolandas Beržinis, dainininkas Jurgis Brūzga ir Katerina Voropaj, choreografas Marijanas Staniulėnas ir Ieva Brigita Riepšaitė, atlikėjas Norbertas Liatkovskis (Norbė) ir Viktorija Šeinker.

Iki projekto finalo gruodžio 25-ąją liko tik dvi laidos, todėl „Šok su žvaigžde“ dalyviai neslėpė įtampos. Kai pergalės skonis taip arti, jie iš visų jėgų stengėsi išlikti projekte. Auganti konkurencija ir artėjančio finalo įtampa davė vaisių: projekto teisėjai džiaugėsi dalyvių progresu, vis tiksliau atliekamais šokių žingsneliais ir įspūdingomis šokių choreografijomis.

Šį šeštadienį dalyviai atliko po du pasirodymus: penkios poros pademonstravo ankstesnėse laidose jau matytą ir po vieną naują šokį. Vakaro eigoje televizijos žiūrovų laukė ir staigmena. Ant šokių parketo sugrįžo antrojo sezono „Šok su žvaigžde“ nugalėtoja KaYra, kuri pristatė naujausią dainą „Pamiršai“. 2020 metų sezone Kayra „Šok su žvaigžde“ projektą laimėjo kartu su profesionaliu šokėju Justu Girdvainiu.

Penkių geriausių porų, kurios išliko net dešimt laidų pasirodymus stebėjo, vertino ir komentavo sportinių šokių profesionalai. Dešimtajame šokių vakare dalyvius vertino triskart Europos profesionalų Lotynų Amerikos šokių vicečempionas Justas Kučinskas bei daugkartinės Lietuvos ir įvairių tarptautinių šokio varžybų čempionės Eglė Visockaitė ir Lina Chatkevičiūtė.

Vakaro pabaigoje viena pora turėjo palikti projektą – priešpaskutinėje laidoje dėl patekimo į finalą varžysis keturios projekto poros.

Laido akimirkas galite pamatyti čia:

Laidos eiga ir komentarai

Pirmieji ant parketo pasirodė Jurgis Brūzga ir Katerina Voropaj. Pora sušoko įspūdingą čia čia čia, nepamiršo ir jiems būdingų vaidybos elementų.

„Energingai, kovingai pradėjote šį vakarą. Pasiduoti negalima, labai gerai. Šokis neatrodė kaip nusidėvėjęs senis“, – juokėsi Eglė Visockaitė, skyrusi aštuonis balus.

„Jurgis, matau, yra linksmas ir charizmatiškas žmogus. Šis šokis trykšta energija, norėjosi, kad šiek tiek išsitaškytumėte. Šokio žingsniai neturi prasmės, jei neįdedame savęs“, – komentavo Lina Chatkevičiūtė.

„Ritmas buvo aiškesnis, kojos – greitesnės. Radote balansą. Tiesa, galva buvo šiek tiek panarinta“, – sakė Justas Kučinskas.

„Šok su žvaigžde“ dešimtoji laida /  Edvardo Blaževič | LRT nuotr.

Komisija porai už pirmąjį šokį skyrė 23 balus.

Antrajam šokiui pora pasirinko iššūkiu jiems tapusį Vienos valsą.

„Standartinio šokio esmė – apkabinti merginą ir žingsniuoti kartu su ja. Ką aš matau – Jurgis atsistoja į laikyseną ir joje kenčia. Linkiu surasti daugiau laisvės šokyje“, – sakė Justas.

„Jūsų galva buvo užlaužta ir visiškai neteisingoj pozicijoj. Buvo ne ten. Viskas buvo gražu, išskyrus galvą“, – tikino Eglė.

„Mačiau labai daug privalumų – organiškas šokimas. Jei žiūrėti į jus žemiau galvos – tuomet aukščiausias balas“, – juokėsi Lina.

Už antrąjį šokį komisija porai skyrė 26 balus.

„Šok su žvaigžde“ dešimtoji laida /  Edvardo Blaževič | LRT nuotr.

Antrieji prieš žiūrovų ir komisijos teismą stojo Jomantė Šležaitė-Paukštė ir Rafal Narkevič. Jiedu sušoko žiūrovams jau matytą romantiškąją rumbą.

„Grakštumas, jautrumas – kalėdinė ramybė. Šį vakarą mačiau, kad buvote įsijautę į rumbą visa širdimi ir kūnu. Abu jautėte tą patį, malonu žiūrėti“, – komentavo Lina Chatkevičiūtė.

„Gražus šokis, gražūs pakėlimai. Vis dėl to, norėtųsi matyti ir kubietiškos rumbos“, – tikino Justas Kučinskas.

„Antrą kartą sukurti stebuklą yra be galo sunku. Buvo gražu“, – sakė besišypsanti Eglė Visockaitė.

Komisija porai skyrė net 28 balus.

„Šok su žvaigžde“ dešimtoji laida /  Edvardo Blaževič | LRT nuotr.

Antrasis poros šokis – kvikstepas, kurį jiedu šoko kupini energijos ir pozityvaus nusiteikimo.

„Jomantė vėl suryškėjo savo spalvomis ir užkrečiančia šypsena. Sveikinu, puiku“, – šypsojosi Eglė.

„Jūsų kvikstepas buvo labai energingas. Linijos, pasvyrimai buvo geri. Bet antra dalis mane suglumino – dingo kontaktas“, – komentavo Lina.

„Šokis buvo labiau lotyniškas. Bet to aš ir noriu. Buvote ryški, elegantiška, organiška, žavinga“, – pagyrų neslėpė Justas.

Iš komisijos už antrą šokį Jomantė ir Rafal gavo 26 balus.

„Šok su žvaigžde“ dešimtoji laida /  Edvardo Blaževič | LRT nuotr.

Tretieji Vienos valso ritmu vėl sukosi Paulina Taujanskaitė ir Rolandas Beržinis.

„Tai buvo vienas gražiausiai mano matytų Vienos valsų. Nepataikauju ir nemeluoju “, – gyrė Justas Kučinskas.

„Mane sužavėjo Paulinos judesio kontrolė. Ji parodė tobulą balansą“, – sakė Eglė Visockaitė.

„Šis šokis patobulėjęs nuo savo pirmosios versijos. Daugiau plastikos, dinamikos, atsirado greitis. Labiau išreikšta šokio idėja“, – komentavo Lina Chatkevičiūtė.

Iš teisėjų pora gavo 29 balus.

„Šok su žvaigžde“ dešimtoji laida /  Edvardo Blaževič | LRT nuotr.

Antrajam šokiui pora pasirinko rumbą. Šokis apie du žmones ir jų išgyvenimus – taip savo pasirodymą apibūdino jiedu.

„Noriu pasidžiaugti Paulino drąsa. Ji viena iš drąsiausių projekto dalyvių, kuri išbando viską. Jūsų rumba ir meilės istorija buvo kitokia. Norėtųsi daugiau tamprumo, lankstumo“, – sakė Lina.

„Nustebino kojų technika. Buvo labai gerai. Beveik tobula kojų technika. Man buvo žavu, noriu jus skatinti“, – šypsojosi Justas.

„Šokote labai gerai, Paulinos labai gražios kojos. Bet ta muzika manęs nesužavėjo, pritrenkė“, – kiek sukritikavo Eglė.

Komisija jiedviems už antrąjį šokį skyrė 27 balus.

„Šok su žvaigžde“ dešimtoji laida /  Edvardo Blaževič | LRT nuotr.

Ketvirtuoju numeriu ant parketo žengė Marijanas Staniulėnas ir Ieva Brigita Riepšaitė. Pora šįkart judėjo smagiu džaivo ritmu.

„Kaip gražiai atrodo Marijanas – sulieknėjęs, pasitempęs, lengvutis. Džaivas nebuvo lengvas, bet jis buvo stiprus, kas nėra blogai“, – sakė Eglė Visockaitė.

„Ne visi gali įsijausti į komišką vaidmenį. Tai puikiai pavyksta Marijanui, jo visa maniera pasikeičia. Noriu jus labai pagirti“, – komentavo Lina Chatkevičiūtė.

„Ritminis niuansavimas buvo fantastiškas. Tai reiškia, kad kūnas ir technika tau leidžia tai daryti. Gal nereikėtų taip stengtis atlikti tos technikos“, – tikino Justas Kučinskas.

Komisija Marijanui ir Ievai Brigitai skyrė 28 balus.

„Šok su žvaigžde“ dešimtoji laida /  Edvardo Blaževič | LRT nuotr.

Antrasis poros šokis – fokstrotas. Tiek žiūrovai, tiek komisija trumpam atsidūrė tikrame Brodvėjuje.

„Norėjosi daugiau energijos“, – šypsojosi Justas.

„Mane apima prieštaringi jausmai. Kartais Marijanas labai gražiai judėjo, bet buvo momentai, kai akmenukai kelyje sutrukdydavo“, – sakė Eglė.

„Žinau, ką reiškia šokti fokstrotą. Marijanas darė labai nedaug techninių klaidų“, – tikino Lina.

Komisija Marijanui ir Ievai Brigitai už antrąjį šokį skyrė 26 balus.

„Šok su žvaigžde“ dešimtoji laida /  Edvardo Blaževič | LRT nuotr.

Penktieji pirmąjį šokių ratą užbaigė Norbertas Liatkovskis (Norbė) ir Viktorija Šeinker. Pora pagal Jazzu kūrinį „Po tavo oda“ sukosi rumbos ritmu.

„Buvo labai žavus momentas, kurio nemato žiūrovai, bet matome mes. Mačiau, kaip visą šokį drebėjo Norberto kojos. Tas jauduliukas jame yra“, – komplimentų negailėjo Lina Chatkevičiūtė.

„Rezultatas tikrai patobulėjo, jis žymiai stabilesnis“, – sakė Justas Kučinskas.

Gerų žodžių negailėjo ir dešimtuką porai skyrusi Eglė Visockaitė.

Iš komisijos jiedu gavo net 29 balus.

„Šok su žvaigžde“ dešimtoji laida /  Edvardo Blaževič | LRT nuotr.

Dešimtąją laidą antruoju šokiu užbaigusi pora pasirinko Vienos valsą.

„Norbertai, jūs nuostabus šokėjas. Tik Vienos valsas nepasidavė jūsų pastabumui“, – šypsojosi Eglė.

„Valsas buvo atliktas ne muzikoje, buvo painiojami žingsneliai. Kai šokai vienas, judesys buvo geresnis, laisvesni. Lauksiu Kalėdų stebuklo“, – tikino Lina.

„Gal šiandien nelabai pasisekė. Bet pabaiga buvo labai gera “, – sakė Justas.

Komisija juodu įvertino 21 balu.

„Šok su žvaigžde“ dešimtoji laida /  Edvardo Blaževič | LRT nuotr.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)