Šiemet dėl geriausiųjų titulo varžosi šokio profesionalai ir žinomi žmonės: aktoriai, dainininkai, eterio veidai, sportininkai.

Projekte dalyvauja sopranas Jomantė Šležaitė-Paukštė ir Rafal Narkevič, atlikėja Asta Pilypaitė ir Edvinas Belousovas, raitelė, reklamos specialistė, prekių ženklo kūrėja Roberta Orlauskaitė ir Gedvinas Meškauskas, aktorė Paulina Taujanskaitė ir Rolandas Beržinis, aktorius Mantas Vaitiekūnas ir Ieva Konopliovaitė, atlikėjas Gabrielius Vagelis ir Melisa Valinovič, dainininkas Jurgis Brūzga ir Katerina Voropaj.

Antroji "Šok su žvaigžde" laida / Foto: J. Stacevičiaus, LRT

Savo jėgas šokio aikštelėje taip pat išbando choreografas Marijanas Staniulėnas ir Ieva Brigita Riepšaitė, aktorė Aleksandra Metalnikova ir Audrius Kleišmantas, atlikėjas Norbertas Liatkovskis-Norbė ir Viktorija Šeinker, dainininkė Eglė Jakštytė ir Vykintas Širmas, laidos „Į sveikatą“ vedėjas, sporto treneris Alanas Dzeranovas ir Eglė Bertulytė.

Balsavimo rezultatai

Porų pasirodymus stebi, vertina ir komentuoja sportinių šokių profesionalai – Lietuvos sportinių šokių federacijos viceprezidentas Virginijus Visockas, daugkartinės Lietuvos ir įvairių tarptautinių šokio varžybų nugalėtojos Lina Chatkevičiūtė ir Eglė Visockaitė. Kaip ir kasmet, dalyvius vertina ne tik profesionalų komisija – savo balsą už patinkančią porą kviečiami atiduoti ir projekto žiūrovai.

Savo balsą už labiausiai patikusią porą Delfi kvietė atiduoti ir specialiame balsavime, esančiame šiame straipsnyje. Tiesa, ši apklausa buvo skirta tik išreikšti savo simpatijas, todėl realiems šokėjų balams projekte šie rezultatai įtakos neturėjo.

Antroji "Šok su žvaigžde" laida / Foto: J. Stacevičiaus, LRT

Nors praėjusią savaitę nė vienas dalyvis projekto nepaliko, žiūrovų balsai ir komisijos balai šį šeštadienį buvo ypatingai svarbūs. Susumavus dviejų laidų rezultatus, vienai porai teko palikti projektą – ja tapo Gabrielius ir Melisa.

Daugiausiai simpatijų šįkart sulaukė Jomantė ir Rafal, surinkę 27 balus. Praėjusį šeštadienį daugiausia komisijos balų – 23 – sulaukė Asta ir Edvinas.

Žiūrovų balsai pagal projekto taisykles nėra skelbiami, todėl net komisijos favoritai atsipalaiduoti neturėtų.

Vakaro eiga ir komisijos komentarai

Šokių aikštelė atidaryta su netikėtu duetu. Visi žiūrovai ir komisija pirmuoju numeriu laukė M. Vaitiekūno ir I. Konopliovaitės poros, tačiau gimtadienį šeštadienį švenčiantis žinomas aktorius ant parketo sukosi ne su ja, o su Ineta Brasaite.

„Praėjo tik savaitė, o šiai laidai viskas 360° apsisuko. Sunku sėdėti ant atsarginio suolelio, kai komandai tavęs reikia. Bet ne dėl paverkšlenimo rašau. Ašaros jau nušluostytos ir su plačiausia šypsena laukiu šio vakaro.

Ir mūsų su Mantu tango išgyveno, ir reikėjo reanimuoti pasirodymą greituoju būdu, bet tikiu savo šokių partneriu ir savo bičiule Ineta, kuri ištiesė pagalbos ne tik ranką, bet ir koją. Už tikrą, gyvenimo papildytą Manto ir Inetos šokį.

Gražaus eterio visiems šokėjams. Tikrų emocijų žiūrovams! Tegul vyksta šokiai!“ – socialiniuose tinkluose prieš laidą informavo Ieva.

Manto ir Inetos tango komisija įvertino palankiai, bet aukštų balų nepakėlė.

„Truputėlį patrukdė jaudulys. Pats tango labiau yra ne šokis, o būsena. Manau, kad tą būseną jums pavyko perteikti. Tikiu, kad tai yra pirmosios laidos tęsinys. Jei ir toliau žingsniuosite tokiais žingsniais, tęsinys dar tikrai bus“, – sakė V. Visockas.

„Dramatiškas pasirodymas. Mane tai džiugina, mačiau stiprų ir gilų ryšį tarp dviejų partnerių. Tačiau norėčiau matyti ir klasikinių tango elementų, laikysenos, žingsnelių, tuomet bus puiku“, – antrino L. Chatkevičiūtė.

Komisija porai iš viso skyrė 18 balų.

Antroji "Šok su žvaigžde" laida / Foto: J. Stacevičiaus, LRT

Antroji pora – M. Staniulėnas ir I. B. Riepšaitė – sukosi lėtojo valso ritmu. Pasirodymą choreografas surengė po ligos, tačiau jėgų dalyviams užteko.

„Aš mačiau tikrą televizijos stebuklą, kai Pelenius virsta galantišku princu ant šio parketo. Su šia apranga jūs atrodote nuostabiai, Marijanai. Labai džiaugiuosi, kad lėtas valsas nesukaustė jūsų judesių plastikos“, – pastebėjo komisijos narė L. Chatkevičiūtė.

„Marijai, čia tai transformacija įvyko. Svarbiausia tai, kad matėme, koks gali būti lengvas jūsų judesys. Tai buvo labai gražu“, – tikino E. Visockaitė.

„Mane labai vežė šis numeris. Buvo tiek daug į ką žiūrėti, kad nemačiau smulkmenų. Jūs taip papildėte vienas kitą ir nemaišėte vienas kitam šokti“, – su kolegėmis sutiko V. Visockas.

Komisija porai skyrė 23 balus.

Antroji "Šok su žvaigžde" laida / Foto: J. Stacevičiaus, LRT

A. Dzeranovas ir E. Bertulytė žiūrovams dovanojo nuotaikingą ir vaidybiniais elementais papildytą pasirodymą – tarsi iš nebylaus kino.

„Jūs kažkokiais triukais nukreipėte mano žvilgsnį nuo technikos, nes man norėjosi tiesiog žiūrėti jūsų šokį. Bet, kaip sakoma, šokių projekte ir kare pateisinamos visos priemonės“, – juokavo E. Visockaitė.

„Man patiko, kad jūs suvaldėte emociją, kurią išlaikėte viso kūrinio metu, ją diktavo ir jūsų žingsniai. Labai vykusi kompozicija“, – pastebėjo V. Visockas.

„Jūsų komedija vos netapo tragedija, nes Alanas šoko su atrištu batų raišteliu. Visus mano norus išpildėte, mačiau gražiai atliktą tango ir jo tikslius žingsnelius. Negana to, mačiau komediją, kurią pavyko suvaidinti“, – džiaugėsi L. Chatkevičiūtė.

Komisijai porai skyrė 24 balus.

Antroji "Šok su žvaigžde" laida / Foto: J. Stacevičiaus, LRT

Sambos ritmu šį šeštadienį sukosi R. Orlauskaitė ir G. Meškauskas. Pora atkartojo puikiai visiems pažįstamą sceną iš filmo „Kaukė“.

„Nuostabu. Nuotaika gera, daug sambos figūrų, pagal kurias galima identifikuoti, koks tai šokis. Viskas buvo labai gerai. Galbūt su praktika ateis tas laisvumas kūne, bet tai tik antroji laida, viskas su praktika“, – tikino V. Visockas.

„Aš negaliu atsistebėti, kaip tu puikiai laikai balansą. Sakyčiau, net neįtikėtina. Šiandien buvo jau daugiau pasitikėjimo, žiūrėjai ne tik į Gedviną, nusišypsojai į kamerą. Linkiu dar labiau lavinti kūną“, – sakė L. Chatkevičiūtė.

„Šiandien matėme visai kitą žmogų, buvai ryški, linksma – toks, koks yra sambos charakteris“, – vertino E. Visockaitė.

Teisėjai šokėjams skyrė 22 balus.

Antroji "Šok su žvaigžde" laida / Foto: J. Stacevičiaus, LRT

Rumba – tokį šokį šįkart pristatė A. Metalnikova ir A. Kleišmantas. Jausmingas numeris sulaukė ir pagyrų, ir nemažai kritikos.

„Aš mačiau labai gražią porą. Labai plastiška. Aktorė yra nuostabi. Jeigu žiūrėtume spektaklį, jūs mus užburtumėte. Bet rumboje jūs dėvite trumpą drabužį, kuris parodo jūsų kojas. Šiandien, deja, vėl mačiau šiek tiek netvarkos jūsų kojų linijose“, – pastebėjo L. Chatkevičiūtė.

„Graži mintis, gražus jūsų tarpusavio santykis, tačiau stebėti šį šokį man labai trukdė vis atsirandantis tarpas ten, kur turėtų būti suglaustos pėdos“, – sakė E. Visockaitė.

„Na, man tokia dvejopa nuomonė ir jausmas. Žiūrėjau į vieną žmogų – mačiau spektaklį, žiūrėjau į du žmonės – nelabai supratau apie ką kalba. Labiau norėjosi dueto“, – antrino V. Visockas.

Komisijos nariai porai skyrė 18 balų.

Antroji "Šok su žvaigžde" laida / Foto: J. Stacevičiaus, LRT

G. Vagelis ir M. Valinovič žiūrovus ir komisiją nukėlė į gladiatorių laikus. Pora pademonstravo lėtąjį valsą. Deja, komisija pastebėjo atlikėjo drąsos trūkumą.

„Gabrieliau, pasirinkote labai stiprų personažą, į kurį jums buvo sunku įsikūnyti. Galvojote apie žingsnius, o ne apie charakterį. Vienintelis vaistas – repeticijos“, – komentavo E. Visockaitė.

„Tokia muzikos dramaturgija neleidžia taip lengvai vaikštinėti ant parketo. <...> Gerbiu už tai, kad išmokote daug lėtojo valso žingsnių“, – sakė V. Visockas.

„Aš manau, kad Gabrielius tikrai neturi nusiminti dėl balų, gal jie nebus labai aukšti, bet žingsneliai bus geri pagrindai ateičiai“, – vylėsi L. Chatkevičiūtė.

18 balų – tiek porai skyrė komisija.

Antroji "Šok su žvaigžde" laida / Foto: J. Stacevičiaus, LRT

Džaivo ritmu E. Jakštytė ir V. Širmas sukosi išties energingai – jie pavaizdavo konfliktą. Šiam pasirodymui dainininkė net specialiai siuvosi suknelę.

„Geras pasirodymas – ir pradžia, ir pabaiga. Bet palinkėčiau labiau padirbėti su kojų technika. Buvote pametę tempą, bet stebuklingai jį pagavote. Siūlyčiau labiau akcentuoti judesius“, – kalbėjo V. Visockas.

„Ši pora yra erotiškiausia šio projekto pora. Jūs esate be galo drąsūs ir tai jus stumia į priekį. Taip, džaivo techniką reikia tobulinti, reikia jo ir viršutinėje kūno dalyje, reikia ir minkštumo. Bet jeigu dirbsite, visko pasieksite“, – tikino L. Chatkevičiūtė.

„Pradžia man labai patiko, jums tiko choreografija. Paskui nuvažiavote šiek tiek nuo bėgių, stresas padarė savo, bet jums pavyko grįžti atgal“, – pastebėjo E. Visockaitė.

Teisėjai porai skyrė 22 balus.

Antroji "Šok su žvaigžde" laida / Foto: J. Stacevičiaus, LRT

Čia čia čia šokis šįkart atiteko P. Taujanskaitei ir R. Beržiniui. Tai buvo antras pasirodymas, kurio metu šokėjas nusimeta nuo savęs drabužius.

„Šokimas iš tiesų yra geras, plastiškas, daug šokio elementų, bet, manau, kad viskas yra Paulinos vidinėje būsenoje, norėčiau daugiau jos energijos, tuomet dar viskas geriau atrodys“, – sakė L. Chatkevičiūtė.

„Laisvė. Šis žodis man ateina pasižiūrėjus į jūsų pasirodymą. Jūs turite laisvą kūną, bet jūsų muzika buvo stipri, kuri reikalavo stipresnių akcentų“, – pastebėjo E. Visockaitė.

„O man šiandieną patiko viskas. Tikrai buvo geras šokis, partnerių žaismas. Jeigu toliau abu vienas kitą šokdinsite bus labai geri rezultatai“, – gyrė V. Visockas.

Teisėjai šeštadienį porai skyrė 23 balus.

Antroji "Šok su žvaigžde" laida / Foto: J. Stacevičiaus, LRT

J. Brūzga ir K. Voropaj buvo vertinami už tango. Deja, teisėjai pasirodymui turėjo pastabų.

„Nežinau, nežinau, kas ką įveikė – ar jūs tango, ar jis jus. Sėdžiu sutrikusi ir nežinau, ką su jumis daryti. Jūs abu talentingi žmonės, šokėjai, todėl iš jūsų tikimės daug. Atrodė, kad jūsų pasirinkimas buvo per daug sudėtingas“, – svarstė E. Visockaitė.

„Pradžia buvo daug žadanti, atrodė, kad bus tematika, bet toliau jums teko vytis muziką. Ji tarsi visą laiką jus spaudė“, – antrino V. Visockas.

„Nuoširdžiai sakau, labai įdomus muzikos pasirinkimas – tarsi čigoniškas tango. Aš noriu pamatyti šio šokio tęsinį. Norėčiau jį pamatyti finale, bet labiau patobulintą, išvystytą. Matau labai gerą šio šokio viziją“, – ūpą pakėlė L. Chatkevičiūtė.

Teisėjai šokėjams skyrė 21 balą.

Antroji "Šok su žvaigžde" laida / Foto: J. Stacevičiaus, LRT

A. Pilypaitė ir E. Belousovas sušoko rumbą. Pora pasirodė pagal dainininkė kūrinį. Juo atlikėja išreiškė skyrybų skausmą, išgyvenimus ir paleidimą.

„Labai jausmingas kūrinys, bet man trukdė pats ritmo lėtumas <...> Gražus kūrinys, bet man norėjosi dinamikos. Manau, kad verta atkreipti dėmesį renkantis kūrinius“, – sakė V. Visockas.

„Jūsų spektaklis prasidėjo ne ant parketo, o jau reportaže. Jei ne jis, šokį mes gal kitaip suprastume. Bet tai padėjo, viską sujungė ir ta rumba atrodė jausmingai. Šiandien jums pavyko mane sujaudinti“, – šyptelėjo L. Chatkevičiūtė.

„Kadangi ši daina yra susijusi su jūsų asmeniniais išgyvenimais, tai jums trukdė įsijausti į pačią rumbą. Jausmai paėmė viršų, kas nėra blogai, bet šokimo trūko“, – vertino E. Visockaitė.

Projekto teisėjai šokėjus įvertino 23 balais.

Antroji "Šok su žvaigžde" laida / Foto: J. Stacevičiaus, LRT

Lėtąjį valsą šeštadienį pristatė ir dar viena pora – N. Liatkovskis-Norbė ir V. Šeinker. Šokėjai prieš pasirodymą kiek pasiguodė, kad jiems šou metu neretai trukdo ūgių skirtumas – tą pastebėjo ir teisėjai.

„Lūžis neįvyko, kad galėčiau pasakyti, jog Norbertas sušoko lėtąjį valsą. Kelis kartus bandėte tai padaryti, bet reikia dar padirbėti. Gal viskas bus gerai, žiūrovai nuspręs“, – vylėsi L. Chatkevičiūtė.

„Vienas šokote puikiausiai, buvote tiesus, o paskui, kas ten buvo?“ – šyptelėjo E. Visockaitė.

„Jūs tikrai įdėjote daug darbo, kad išmoktumėte tiek daug figūrų. Aišku, trūksta balanso, ūgių skirtumas, yra tam tikrų problemų. Bet vis tiek, palyginus su praėjusia laida, įdėjote daug darbo“, – pastebėjo V. Visockas.

Teisėjai porai skyrė 18 balų.

Antroji "Šok su žvaigžde" laida / Foto: J. Stacevičiaus, LRT

Sambos žingsneliais šokių aikštelę uždarė J. Šležaitė-Paukštė ir R. Narkevič. Koketiškas kabaretas su teatro elementais komisijai išties patiko.

„Jomante, jūs esate universali moteris, nes sušokote puikų valsą, o dabar – ne ką prastesnę sambą. Tai labai geras bruožas. Manau, kad esate vieni iš šio projekto lyderių“, – gyrė E. Visockaitė.

„Man viskas patiko. Manau, pateikėte į 9-uką. Labai sėkmingai sambą pritaikėte šiam žanrui – tarsi iš operetės. Buvo labai smagu žiūrėti“, – su šypsena kalbėjo V. Visockas.

„Matėsi, kad jaučiatės tvirtai ant batelių. Nuostabi vakaro pabaiga, labai tvarkingi žingsneliai. Tikrai galima paploti“, – komplimentų taip pat negailėjo L. Chatkevičiūtė.

Teisėjai porai skyrė daugiausiai balų – 27.

Antroji "Šok su žvaigžde" laida / Foto: J. Stacevičiaus, LRT
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)