Nuotykių laida (anksčiau ŠMC TV buvo žinoma kaip realybės metašou) tęsia jau ne kartą analizuotą nesėkmės temą. Joje dalyvauja kelis šimtus atsiųstų filmų jau mačiusi „Pravda“ komisijos narė Dagnė Vildžiūnaitė, menininkai Juozas Laivys ir Jurga Gelucevičiūtė, pasišovę išbandyti save šioje užduotyje, bei kiti, kurie sukūrė didžiąją dalį festivalio filmų, prisidengę skirtingais pseudonimais.

Ar tai tiesa? Kas gali atsitikti per vieną minutę, kiek ji gali trukti? Ar visada komisija mato viską, ar visada ji pirmoji atrinkinėja filmus? Kiek idėjų nepasiekia festivalio, o kiek festivalių nepasiekia ne tik žiūrovų, bet ir ekrano? Ar lengva atskirti konceptualumą nuo tikslaus pozicionavimo? Kodėl geriausiu šio antrojo festivalio filmu vėl išrenkamas XLD komandos darbas?

Taip pat laidoje – geriausias nebūtakalbis ŠMC televizijos aktorius Rytis Saladžius, visada už geros istorijos pasislėpusi Catherine Hemelryk ir moteris, atrinkusi 400 filmų iš 10000.

Beje, ŠMC TV šiuo metu pristatomas dvejose užsienio galerijose ir meno centruose. Vienas iš jų – NP3 centras Groningene, Olandijoje, kuriame visą mėnesį iki gegužės 21 dienos ŠMC TV pristato beveik 20 menininkų ir laidos komandos sukurtų epizodų.

Antrasis gegužės mėnesio ŠMC TV projektas-paroda pavadinimu „Kiekviena laida pilotinė, kiekviena laida paskutinė“ prasidės šiandien Švedijos mieste Malmėje įsikūrusioje galerijoje „Signal“. Ateinančią savaitę ŠMC kuratorius Valentinas Klimašauskas šios parodos rėmuose pristatys keletą galimų televizijos ir meno sąlyčio taškų „Metod“ paskaitų serijos publikai. Projektą vainikuos choreografo, šokėjo ir dainininko Algirdo Stravinsko pasirodymas „Lilith“ teatro scenoje kartu su Švedijos muzikos grupe NOW.

Abiejų lietuvių projekto dalyvių kelionę parėmė Lietuvos ambasada Švedijoje ir Lietuvos institutas.

Specialiai šiai parodai švedų menininkė Eva Marie Lindahl sukūrė demokratišką bei projekto viziją atitinkančią parodos instaliaciją, kuri savo auditoriją nuolat skatina tapti TV kūrėjais, o į socialines temas besigilinantis dizaineris Sture Johannesson sukūrė plakatą ir pakvietimą.

ŠMC TV laida įvairiomis progomis jau buvo pristatyta Londono Šiuolaikinio meno institute (ICA), IASPIS Stokholme, BAK centre Utrechte, Venecijos Architektūros universitete ir kitur. 2006 m. sausį ŠMC TV pakviesta dalyvauti ir pristatyti save keliuose publiką įtraukiančiuose renginiuose Tarptautiniame Roterdamo filmų festivalyje, kurį taip pat paįvairino Algirdo Stravinsko pasirodymai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją