Vienas iš vedėjų S. Malinausko pasiteiravo, ar sportas yra artimas jo gyvenime.

„Į mane pažiūrėjus iškart pasakysi, kad ne, – pokalbio pradžioje nusijuokė laidos svečias. – Tiesą pasakius, taip. Sportas yra mano gyvenime. Stebiu ir žiūriu, bet ne tiek daug. O ypač ne tiek daug futbolo, nors žmonės įsivaizduoja, kad esu futbolo ekspertas. Bet aš klausausi, esu fanas ir džiugu, kad galiu ateiti ir kiek prisidėti.“

Temai pasisukus apie Lietuvos futbolo užkulisius ir temas, kurias savo vaizdo įrašuose narstė S. Malinauskas, pašnekovas neslėpė nusivylimo, kad net ir po teismų maratono mažai kas pasikeitė.

„Pakito tai, kad aš turėjau išleisti aibę pinigų, skirti daug laiko ir pakito tai, kad Arūnas Pukelis pasitraukė iš viceprezidento pareigų. Visur kitur nematau didelių pokyčių. Jeigu žiūrėti bendrai futbolo situaciją, ji, tiesą sakant, nieko gero nežada. Pasižiūrėjus iš šono, kas tikrai gali pakisti, tai, kad ta federacija kažkada nebebūtų valstybė valstybėje, nebebūtų bunkeris, kuriame sėdi bausmes atlikę žmonės. Gal kažkokiu būdu ji atsivers ir bus sutvarkyta.

Skirmantas Malinauskas

Lietuvoje, futbole, beje, tikrai yra žmonių, kurie yra labai talentingi, protingi ir sąžiningi. Man gaila, kai su jais sėdi prie vieno stalo ir jie tyliai kalba, kad tyliai ką nors papasakos, bet tik nieko nesakyk, nes po to gali būti problemų. <...> Kai taip yra valdoma, tai ir rezultatus turime atitinkamus ir žmones atitinkamus. Problema tai, kad kas deklaruojama nėra tai, kas vyksta iš tiesų“, – pasakojo S. Malinauskas.

Vaizdo įrašų kūrėjas atkreipė dėmesį ir į neseniai Lietuvoje vykusį Pasaulio futsalo (salės futbolo) čempionatą.

„Atrodo, atvažiuoja FIFA vadovai, aukščiausias lygis, yra išleista daug pinigų, nepaisant to, kad lankomumas buvo mažas. Žmonės vengia eiti, galbūt net ir gaila, nes atrodo rinktinę tokiu atveju palaikyti reikia. Bet nei prezidentas, nei premjerė, nei Seimo pirmininkė ten nevažiuoja, nes iš esmės tau ten būti nėra garbė, nes yra rizika ir pavojus, kad tu atsidursi šalia nusikaltėlio, pakliūsi su juo į vieną kadrą ir pan.“ – svarstė laidos svečias.

Pasižiūrėjus į S. Malinausko narpliojamas temas ir posėdžių dažnumą, vedėjams natūraliai kilo klausimas, kaip tinklaraštininkas nebijo viešai kalbėti apie įtakingus žmones.

„Čia kaip su muštynėmis. Kai tu kažkur sėdi, kažkas ateina ir pirmą smūgį gauti būna labai sudėtinga. Po to, kai tai darai kurį laiką, nebėra taip baisu ar skauda“, – atviravo jis.

Skirmantas Malinauskas

Laidos svečias taip pat patikino, kad kalbėti nepatogiomis temomis ne tik reikia, o ir būtina, nes tik viešinant Lietuvos bėdas joje galėsime išvysti pokyčius.

„Visų į teismą nepaduosi, o jei paduos – apmokėsiu procesą“, – nusijuokė S. Malinauskas.

„Net jei neturėčiau mane palaikančios bendruomenės, aš vis tiek tai daryčiau. Toks mano charakteris. 15 metų dirbau žurnalistu. Net kai dirbau premjero patarėju, iš manęs juokdavosi, kai nesutapdavo nuomonės ar kildavo kokie nors konfliktai. Manau, ir sporte daugiausiai pasiekia tie žmonės, kurie turi savo charakterį ir tie, kurie nebijo pakovoti“, – pridūrė jis.

Antroje laidos dalyje vedėjai Jonas Nainys ir Ervinas Kvitkauskas kalbino Lietuvos ledo ritulio čempionų „Hockey punks“ trenerį Mindaugą Kierą.

Apie tai ir dar daugiau – laidos įraše, esančiame šio straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)