Nors Saros Jessicos Parker personažas glaudžiai siejamas su Niujorku, iš tikrųjų jos gimtasis miestas yra Nelsonvilis, kalnų pramonės regione Ohajo valstijoje. Ji gimė 1965 m. ir yra ketvirta iš aštuonių vaikų šeimoje, rašoma pranešime spaudai.

Kai Sarah Jessica buvo vos trejų metų, jos tėvai išsiskyrė. Netrukus jos motina, kuri pragyveno iš mokytojos darbo, ištekėjo antrą kartą. Šeimoje atsirado dar keturi vaikai iš ankstesnės patėvio santuokos. Finansiškai išlaikyti tokią didelę šeimą buvo nuolatinis iššūkis. Sarah Jessica Parker interviu laikraščiui „The New York Times“ savo vaikystę apibūdino kaip „Dikenso skurdą“. Šeima dažnai likdavo be švenčių, o apmokėti sąskaitas dažnai būdavo gana sudėtinga.

„Kartais neturėjome elektros. Kartais neturėdavome Kalėdų ar gimtadienių. Kartais paskambindavo telekomunikacijų bendrovė ir pasakydavo: „Mes išjungiame jūsų telefoną!“ - atviravo ji interviu.

Nepaisant šeimos finansinių sunkumų, S.J.Parker interviu žurnalui „People“ sakė: „Dažniausiai turėjome tai, ko mums reikėjo“. Ji pridūrė, kad jų namuose buvo daug meilės, kultūros ir meno.

Bet kuriuo atveju, S.J. Parker motina ir patėvis puoselėjo jos susidomėjimą scenos menais. Dar būdama maža ji pradėjo lankyti baleto ir dainavimo pamokas. Jų dėka S.J. Parker aistra menui virto jos profesiniu pašaukimu. Kai S.J. Parker sukako devyneri, šeima persikėlė į Niujorką. Pagrindinis tokio didelio pokyčio šeimoje aspektas buvo tėvų suinteresuotumas remti ir skatinti jos karjeros galimybes.

Būdama 11 metų, Sarah Jessica gavo savo pirmąjį vaidmenį Brodvėjuje „Nekalti“ (angl. „The Innocents“), kuris tapo jos profesionalios aktorės karjeros pradžia. Būdama 14 metų ji atliko pagrindinį vaidmenį Brodvėjaus spektaklyje „Annie“.

Laikraščiui „The New York Times“ ji atskleidė, kad didžioji dalis jos ir jos brolių bei seserų uždirbtų pinigų atitekdavo šeimos biudžetui. „Norėjau būti profesionalė ne tik dėl pasitenkinimo, bet ir tam, kad nesijaudinčiau dėl pinigų“, - sakė ji.

Aktorė yra labai artima savo šeimai iki šiol. Dauguma jos seserų taip pat susikūrė savo gyvenimus ir įsitvirtino Niujorke. Tiesą sakant, ji nėra vienintelė sėkmės istorija savo šeimoje. Jos brolis Timotis Britenas yra profesionalus aktorius, o kitas brolis Pipinas - dramaturgas ir teatro režisierius.

Sarah Jessica Parker galima išvysti HBO seriale „Seksas ir miestas“ bei jo tęsinyje „Ir štai kaip...“ per naujos kartos televiziją „Go3”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją