Keis nuomonę apie dailųjį čiuožimą

Rudenį Povilas Vanagas savo jėgas išbandė netradiciniame PBK šokių projekte „Bolero“. Čia ant parketo susitiko dailiojo čiuožimo čempionai ir geriausios Rusijos baleto šokėjos. Nors pastarasis projektas Lietuvos atstovui nebuvo itin sėkmingas, šį kartą Povilas neabejoja – ledas yra jo stichija ir čia jis parodys viską, ką gali. Be to, siekti aukštumų jam padės čiuožimo partnerė ir žmona M. Drobiazko.

„Manau, tai yra eilinis kūrybinis prodiuserio Ilja Averbucho šedevras. Tai bus labai galingas šou, kurį galės žiūrėti ledo gerbėjai visame pasaulyje – tiek per televiziją, tiek internetu. Man atrodo, kad toks grandiozinis projektas, prabangioje aplinkoje, su pritrenkiančiomis dekoracijomis galėjo gimti tik Pirmajame kanale ir tik dėka Iljos Averbucho. Būtų buvę nelogiška atsisakyti dalyvauti šiame projekte“, – susižavėjimo neslepia Povilas.

Dar 2004 metais Ilja Averbuchui kilusi rizikinga idėja pasiteisino su kaupu – dailusis čiuožimas ėmė populiarėti kaip ant mielių. „Nors pastaruoju metu vis dar gaji nuomonė, kad dailusis čiuožimas yra mažiau pastebimas, o čiuožėjų pasirodymai nebe tokie įdomūs, šis projektas parodys, kad tai yra labai emocinga ir artistiška sporto šaka“, – Povilui antrina projekto sumanytojas ir iniciatorius Ilja Averbuchas.

Ant ledo varžysis tik profesionalai

Šiemet „Ledynmetis“ įgavo visai kitokio atspalvio – jame nebebus nemokančių čiuožti naujokų ar šou pasaulio įžymybių. Čia susitiks profesionalai, stipriausi planetos sportininkai, olimpinių žaidynių ir Europos čempionatų nugalėtojai. Tačiau su savo ilgamečiais partneriais ant ledo jie pasirodė tik vieną kartą – pirmojoje laidoje. Ateinančius du mėnesius, kiekvieną savaitę čiuožėjai keisis partneriais ir tuo pačiu kovos kiekvienas už save.

„Tai ilgamečių „Ledynmečio“ projektų tęsinys, kūdikis, bet visai kito formato. Čia nėra nemokančių čiuožti. Naujajame kūrybiniame darinyje susiburia ir porose bando šokti žmonės, jau visam pasauliui ne kartą įrodę esantys geriausi Europoje, pasaulyje ir olimpinėse žaidynės“, – apie projekto ypatumus pasakoja P. Vanagas.

Kiekvienoje laidoje 20 dalyvių kaskart suskirstomi į 10 naujų porų. Pasirodymus komisija vertina 6-balėje sistemoje už techniką ir artistiškumą. Kiek balų pora turės laidos pabaigoje, tiek kiekvienas jos dalyvis įsirašys į savo sąskaitą. Tokiu būdu pasibaigus projektui ir išaiškės geriausias partneris bei geriausia partnerė, kurie ir taps šou nugalėtojais.

Konkuruos dėl žiūrovų simpatijų

Tačiau nors tai ir nėra tradicinės varžybos, vidinė konkurencija vis tiek išlieka. Pasak P. Vanago, visi čiuožėjai yra kaip šeima – jie jau šešerius metus vienaip ar kitaip dalyvauja „Ledynmečio“ kūrime – mokydami čiuožti kitus, juos palaikydami ar vertindami. „Galbūt konkurencija nėra tokia kaip sporte, nes tai visai kitoks žanras. Bet tai tarsi varžybos parodomųjų numerių formate. Čia yra daugiau meno, kūrybiškumo, laisvės. Būtent šioje plotmėje ir vyks varžymasis – kas sukurs geresnį parodomąjį šokį. O nieko įdomiau už parodomuosius šokius žiūrovams negali būti. Nedidelė vidinė konkurencija bus – kam daugiau paplos, kas sulauks daugiau komplimentų iš savo kolegų“, – sako Lietuvos atstovas.

„Man dar neteko varžytis su kitokio pobūdžio dailiojo čiuožimo atstovais, kaip teks tai daryti šiame projekte. Čia yra daug puikių porų, labai žinomų ir nusipelniusių sportininkų, taigi bus labai įdomu su jais visais pakovoti“, – priduria Margarita Drobiazko, kuri tik pirmojoje laidoje šoko su Povilu.

Praėjusį šeštadienį Povilas ir Margarita įrodė, kad jie yra tikri dailiojo čiuožimo profesionalai. Už netradicinę ir didžiulio meistriškumo reikalavusią kompoziciją komisija jiems skyrė aukščiausius balus. Taigi abu sportininkai jau turi į savo asmenines sąskaitas įsirašę po 6 balus.

Šį šeštadienį 18:15 per Pirmąjį Baltijos kanalą Lietuvos atstovai jau šoks su kitais partneriais, tad žiūrovai išvys dar daugiau įdomių kompozicijų, gražių sceninių kostiumų ir sportinės aistros grandioziniame dailiojo čiuožimo šou „Ledynmetis. Profesionalų taurė“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją