Šį šeštadienį ant šokių parketo išvydome septynių porų pasirodymus, kuriems be galo reikėjo žiūrovų palaikymo. Na, o susumavus komisijos ir žiūrovų balsus sudie teko ištarti Robertai Orlauskaitei ir Gedvinui Meškauskui.

Šeštoje laidoje dėl išlikimo varžėsi ir žiūrovų palaikymo laukė ne tik jie, bet ir sopranas Jomantė Šležaitė-Paukštė ir Rafal Narkevič, raitelė, reklamos specialistė, aktorė Paulina Taujanskaitė ir Rolandas Beržinis, dainininkas Jurgis Brūzga ir Katerina Voropaj.

Savo jėgas šokio aikštelėje taip pat išbandė choreografas Marijanas Staniulėnas ir Ieva Brigita Riepšaitė, atlikėjas Norbertas Liatkovskis (Norbė) ir Viktorija Šeinker, LRT laidos „Į sveikatą“ vedėjas, sporto treneris Alanas Dzeranovas ir Eglė Bertulytė.

Įpusėjus šou žiūrovų laukė staigmena - romantiškas sutuoktinių poros, atlikėjos Monikos Marijos ir aktoriaus Dovydo laukio pasirodymas.

Taip pat šou pertraukėlės metu pasiutusį džaivą dovanojo daugkartiniai Lietuvos čempionai, pasaulio jaunių čempionato finalininkai, pasaulio jaunių reitingo lentelės lyderiai Kipras Kūra ir Elzė Gintvilė Valiūnaitė, atstovaujantys sportinių šokių klubams „Žingsnis“ iš Klaipėdos ir „Ratuto“ iš Vilniaus.

Monikos Marijos ir Dovydo Laukio pasirodymas

Porų pasirodymus kaskart stebi, vertina ir komentuoja sportinių šokių profesionalai. Šeštajame šokių vakare dalyvius vertino Lietuvos sportinių šokių federacijos viceprezidentas, nusipelnęs Lietuvos sporto treneris Virginijus Visockas bei daugkartinės Lietuvos ir įvairių tarptautinių šokio varžybų nugalėtojos Lina Chatkevičiūtė ir Eglė Visockaitė.

Po septintos laidos likusių šešių projekto porų laukė burtų traukimo ceremonija, su kuriais iš teisėjų – Justu Kučinsku, E. Visockaite ar L. Chatkevičiūte – aštuntoje laidoje stos prieš pirmą kartą Lietuvoje rengiamą „Teisėjų iššūkį“. Kiekviena pora turės parengti ne tik kassavaitinį šokį, bet ir įspūdingą pasirodymą su vienu iš projekto teisėjų.

Kaip ir kiekvienoje laidoje, buvo svarbi ne tik profesionalų komisija – savo balsą už patinkančią porą buvo kviečiami atiduoti ir projekto žiūrovai.

Laidos eiga ir komentarai

Pirmieji ant parketo pasirodė prekių ženklo kūrėja Roberta Orlauskaitė ir Gedvinas Meškauskas. Pora šiam vakarui parengė pasadoblio šokį. Deja, šįvakar mažiausiai komisijos ir žiūrovų balų surinkusiai porai teko palikti šou.

"Šok su žvaigžde"

Pasirodyme atsispindėjo ne tik pasadoblio stilius – duetas sukūrė šokį pagal baletą „Juodoji gulbė“.

„Sieloje ir širdyje aš baltoji, o šįvakar – tikrai juodoji gulbė“, – paklausta, kokią spalvą ji pritaikytų savo charakteriui, laidos vedėjai Gabrielei Martirosian atsakė Roberta.

„Šiandien pasirinkote labai stiprią muziką ir visą šokį nuo pradžių iki galo atlikote tvirtai. Esu labai laiminga dėl jūsų šį vakarą“, – sakė L. Chatkevičiūtė.

„Jeigu aš būčiau ta baltoji gulbė, kaip maučiau iš salės. Štai tokia buvo juodosios gulbės išraiška. Roberta, išmokote įsijausti į šokį“, – komentavo E. Visockaitė.

Komisijos vertinimas: 26.

Paskui jausmingą rumbą pristatė sopranas Jomantė Šležaitė-Paukštė ir Rafal Narkevič. Komisijos nariai porai negailėjo komplimentų.

"Šok su žvaigžde"

„Jūs atrodėte labai elegantiški, grakštūs, lengvi. Atrodė, kad emocijos nebuvo suvaidintos, kad jos – natūralios. Aš nemačiau jaudulio, mačiau istoriją“, – komentavo L. Chatkevičiūtė.

„Man ši muzika kelia labai daug gražių prisiminimų, kadangi gerai žinau, kokį jausmą sukelia ši muzika, kai pagal ją šoki. Manau, kad jūs norėjote šį šokį sušokti švelniai ir jums pavyko. Net negaliu vertinti technikos. Galiu vertinti tik emociją“, – pasidžiaugė E. Visockaitė, skyrusi porai aukščiausią balą.

Komisijos vertinimas: 27.

Dainininkas Jurgis Brūzga ir Katerina Voropaj elegantiškai sušoko lėtąjį valsą. Pora pasirinko itin jautrią „Eurovizijos“ nugalėtojo, portugalo Salvadoro Sobralio dainą „Amar Pelos Dois“.

"Šok su žvaigžde"

„Šokis yra ne kas kita kaip santykis su žiūrovu ir partneriu. Jeigu mes sugebame tai parodyti, gimsta judesys ir jis ne dirbtinis“, – girdama porą kalbėjo L. Chatkevičiūtė.

„Šiandien jaučiuosi tarsi vientisame spektaklyje, kurį vieni po kitų mums demonstruoja šokėjai. Prieš jūsų šokį parodytame reportaže jūs aplankėte vienišą senolę ir tą pačią emociją atsinešėte ant parketo. Gal ir buvo keletas nenušlifuotų žingsnelių, tačiau jūsų pasirodymas vis tiek užbūrė“, – kalbėjo V. Visockas.

Komisijos vertinimas: 27.

Ketvirtieji pasirodė aktorė Paulina Taujanskaitė ir Rolandas Beržinis. Pora pristatė sambos šokį. Šokėjai teigė, kad jųdviejų pasirodymas kalbėjo apie bendravimą kūnais.

"Šok su žvaigžde"

„Gera partnerystė, geras vedimas. Atlikote daug žingsnių. Tačiau ką vaizduoja šio šokio charakteris? Man norėjosi daugiau karnavalo, kad šokis keistųsi. Jis buvo kiek nuobodokas“, - pastebėjo V. Visockas.

„Manau, kad jie atliko daugiau retro stiliaus sambą. Ir tai pateisina šiek tiek minkštesnį sambos charakterį. Tačiau samba vis tiek turėtų asocijuotis su aštria sriuba, o jūsiškis atrodė labai švelnus“, - pastebėjo L. Chatkevičiūtė.

Komisijos vertinimas: 24.

Paskui ant parketo pasirodė atlikėjas Norbertas Liatkovskis-Norbė ir Viktorija Šeinker, kurie sušoko energingąjį džaivą.

"Šok su žvaigžde"

„Man Norbertas – tarsi paskutinio vakaro studentas. Tačiau šiandien turiu pasakyti, kad jam pavyko. Viską atlikai aukštame lygyje. Esi labai charizmatiškas ir tai, ką tu padarai drąsiai, atrodo gerai. Tu iš prigimties turi gerą judesį“, - komentavo L. Chatkevičiūtė.

„Be draudimo su tavimi šokti aš neičiau. Kiekvieną laidą turiu dėl tavęs pergyventi. – į Norbertą kreipėsi V. Visockas. – Atrodo, kad tuoj viskas sustos, judesiai pradings. Tačiau šįvakar viskas buvo atlikta pakankamai techniškai. Jeigu padidintumėte treniruočių skaičių, šiame projekte galėtumėte nukeliauti toli“.

Komisijos vertinimas: 24.

Choreografas Marijanas Staniulėnas ir Ieva Brigita Riepšaitė ant parketo pademonstravo kvikstepą, kuriame vienam teko cirko artisto, o kitam - mechaninės lėlės vaidmenys.

"Šok su žvaigžde"

Marijanui lengvumo pėdose reikalaujantis šokis tapo iššūkiu, kadangi vyrą kamuoja trauma čiurnoje, dėl kurios pastarąją savaitę net teko lankytis klinikoje.

„Šis šokio stilius reikalauja lengvumo, šuoliukų, o kai kūnas yra pavargęs, juos išgauti labai sunku. Tačiau jūs iš visų jėgų bandėte suvaidinti tą emociją. Ji nebuvo natūrali, tačiau jūs įdėjote labai daug pastangų. Esate šaunuolis“, – kalbėjo E. Visockaitė.

„Jeigu Marijanas nebūtų prisidavęs, kas jam nutiko... Dabar visi tik ir laukė, kol jam kažkas nepasiseks. Tačiau nieko panašaus nenutiko. Be to, čia toks stilius – jis gi šoko su mechanine lėle, kuri nėra tokia tobula, kaip šiuolaikinės“, – šmaikštaudamas apie Brigitos vaidmenį šiame šokyje, kalbėjo V. Visockas.

Komisijos vertinimas: 27.

Paskutiniai į sceną lipo LRT laidos „Į sveikatą“ vedėjas, sporto treneris Alanas Dzeranovas, šiam vakarui virtęs pilotu ir žavioji šokėja Eglė Bertulytė. Pora sušoko aistringąją rumbą.

"Šok su žvaigžde"

„Gražus pasirodymas. Man patiko, kad jūs, Alanai, iš pradžių labai vyriškai šokote. Viskas sekėsi puikiai iki tų nelemtų pakėlimų. Na, o pabaiga buvo jausminga ir graži“, – komentavo V. Visockas.

„Nepritarčiau Virginijui. Tie pakėlimai buvo sudėtingi, tačiau buvo atlikti pakankamai gerai ir suteikė skonio jūsų šokiui. Galbūt prisikabinčiau prie pasirinktos muzikos, kuri rumbai buvo kiek per lėta“, – pastebėjo L. Chatkevičiūtė.

Komisijos vertinimas: 24.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)