Visus tris šefus ir laidos kūrėjus buvo galima pamatyti bei išgirsti prieš filmą vykusioje diskusijoje. Pristatyme rinkosi maisto mylėtojai, menininkai ir kitų sričių atstovai, rašoma pranešime spaudai.

Dokumentinio serialo „Kitapus lėkštės“ prodiuserė ir režisierė Jurgita Rakauskaitė pasakoja, jog siekiant atskleisti asmenybes, su herojais praleista daug dienų, nufilmuota po keliasdešimt valandų medžiagos.

„Kiekvienas filmo herojus – labai skirtingas. Kaip sufleruoja pavadinimas „Kitapus lėkštės“, norime atskleisti, kas slepiasi už patiekalo, už tos lėkštės, kurią gauname ant stalo“, – sako režisierė.
J. Rakauskaitė.

Anot jos, pirmiausiai komanda valandų valandas kalbėdavosi su virtuvės šefu, o kameras įjungdavo tik pamatę, kad turi „kabliuką“. Ji džiaugiasi, kad visi herojai filmo kūrėjus įsileido ne tik į restorano virtuvę, bet ir namus bei širdis.

Prodiuserės žodžius patvirtina ir Martynas Praškevičius, restorano „Džiaugsmas“ įkūrėjas bei virtuvės šefas, filmavimo komandą supažindinęs ir su artimaisiais. Pirmojoje serijoje žiūrovams prisistatęs M. Praškevičius suteikė galimybę žvilgterėti į įprastas savo darbo dienas – nuo apsipirkimo turguje, patiekalo kūrimo bei jo patiekimo ant stalo, iki vakarienių su draugais.

„Galima sakyti, kad tai, kas rodoma filme, yra tikrasis mano gyvenimas“, – šypteli virtuvės šefas.

„Telia Play“ žiūrovai jau gali matyti tris pirmąsias „Kitapus lėkštės“ serijas. Šis dokumentinis serialas – pirmasis „Telia Play“ žingsnis į naują originalaus turinio sritį – maisto dokumentiką.

Platformos vadovė Vitalija Kibildė pripažįsta, dėl nišinės tematikos pirmųjų serialo rezultatų laukė santūriai, tačiau jie pranoko lūkesčius: „Metų pradžioje tarptautinės platformos padovanojo daug gero turinio, kuris rimtai konkuruoja su lietuvišku. Bet vasarį „Kitapus lėkštės“ alsuoja į nugarą šiuo metu visą pasaulį drebinančiam serialui „True Detective“, todėl visus labai sveikinu su šiuo pasiekimu“.

V. Kibildė didžiuojasi, kad „Telia Play“ priėmė iššūkį visą originalų Lietuvoje kuriamą turinį papildyti garsiniu vaizdavimu, kad būtų galima įtraukti maksimaliai įmanomą Lietuvos auditoriją. „Tebūnie geras, kokybiškas turinys visiems“, – sako platformos vadovė.

Filmavimai vyko netgi Indijoje

Geriausiu 2023 metais pripažinto restorano „Gaspar‘s“ įkūrėjas ir virtuvės šefas Gaspar Fernandes laidos kūrėjus pakvietė į gimtuosius namus Indijoje. Jis prisipažįsta, kad likus dienai iki filmavimo grupės atvykimo, visais įmanomais būdais atidėliojo pokalbį su prodiusere, nes žlugo Vilniuje iš anksto dėlioti planai. Vis dėlto, filmavimo išvakarėse su J. Rakauskaite susitikęs virtuvės šefas sudėliojo naują planą.

„Buvo įdomu. Vieną dieną praleidome namuose, susitikome su mama, tuomet ėjome žvejoti, į žuvų, prieskonių turgų, prieskonių plantacijas. Filmavimas buvo sudėtingas, nes dirbome spiginant saulei, 40 laipsnių karštyje. Tai buvo iššūkis, tačiau smagus“, – pripažįsta G. Fernandes.

Kaune esančio restorano „Arrivee“ ir desertinės „Sweet Moon“ įkūrėjui Evaldui Juškai televizijos kameros nėra naujiena. Prieš keletą metų virtuvės šefas filmavosi populiariame britų televizijos kulinariniame šou „Bake off: the professionals“. Trečiame, desertams skirtame serialo bloke pasirodysiantis konditeris sako, serialo kūrėjai pamatė tik 60–70 proc. jo gyvenimo: „Norint parodyti viską, kuo gyvenu, reiktų ne šešių dienų, o kelių mėnesių“. Jis didele garbe vadina tai, kad seriale jį pamatysime tarp kitų aštuonių geriausių Baltijos virtuvės šefų .

Dokumentinį serialą „Kitapus lėkštės“ sudaro trys serijų blokai, kuriuose skiriamas dėmesys skirtingoms virtuvėms, o kartu ir šefams. Nepriklausomybės dienos išvakarėse startavusiose pirmosiose serijose kūrėjai pakvietė susipažinti su gurmaniška virtuve, kuriai atstovauja Eriks Dreibants („Pavaru Maja“), Martynas Praškevičius („Džiaugsmas“), Matthias Diether („180 by Matthias Diether“). Kovo pabaigoje žiūrovams bus pristatyta egzotinė virtuvė ir jos atstovai – Gaspar Fernandes („Gaspar’s“), Khampan Pukdangpan („Nok Nok“) ir Atrjom Lašenko („Shoyu“). Trečiame, balandį pasirodysiančiame serijų bloke, žiūrovų laukia desertų kūrėjai – Evaldas Juška („Sweet Moon“, „Arrivee“), Angeelika Kang („Levier“) ir Diana Ozolina („Mikla“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją