Varžosi dėl ypatingo prizo

Antrajame „Lietuvos balso“ etape iš viso dalyvavo 56 atlikėjai: po 14 laidos mokytojų – Merūno Vitulskio, Ericos ir Jurgio Didžiulių, Violetos Tarasovienės ir Egidijaus Sipavičiaus – mokinių. Specialiai pastatytame muzikiniame ringe du vieno mokytojo paruošti dainininkai atliko tą pačią dainą su gyva muzikantų grupe. Iš karto po pasirodymo pats mokytojas turėjo nuspręsti, kuriam lemta toliau rungtis dėl geriausio šalies balso titulo ir sutarties su didžiausia leidybos kompanija pasaulyje „Universal Music“, o kuris nedelsiant palieka projektą. Po „Muzikinių dvikovų“ projekte liko tik 28 geriausi dainininkai.

Netilpo visi norintieji

Tiek prieš pasirodymus, tiek iškart po jų netrūko dalyvių emocijų. Vieni tikino, kad čia pats svarbiausias jų gyvenime pasirodymas, kiti juokavo, jog prieš lipdami į sceną jie būtinai segsis sauskelnes. Į Panevėžio „Cido“ areną pažiūrėti „Muzikinių dvikovų“ ir vasario 14, ir vasario 15 susirinko sausakimša salė žmonių. Ne visi norintieji galėjo savo akimis išvysti iki šiol dar nematytų muzikinių dramų. Melomanai, išsiilgę gyvos muzikos, sutiko sėdėti arenos pašonėse arba ant laiptų prie praėjimo, kad tik pirmieji sužinotų, kaip toliau seksis „Lietuvos balso“ dalyviams.

Mokytojai neišlaikė įtampos

Prieš lipdami į sceną jaudinosi ne tik patys jaunieji dainininkai, bet ir jų mokytojai. Dainininkė Violeta Tarasovienė, garsėjanti savo griežtu ir tvirtu būdu, per „Muzikines dvikovas“ net du kartus braukė ašaras. Scenos profesionalė nuoširdžiai verkė, kai jai teko atsisveikinti su kelioms itin balsingomis dainininkėmis.

Tuo tarpu Egidijus Sipavičius prisipažino, kad po antrojo etapo jautėsi sugniuždytas. „Žiauriai blogas jausmas, kai tenka iš projekto pašalinti savo mokinius. Ir gaila, ir pikta. Žaidimo taisyklės negailestingos“, – atsiduso dainininkas ir muzikos prodiuseris.

Filmuota ypatinga technika

Grandiozinis muzikinis LNK projektas išsiskiria ne tik tuo, kad jame išimtinai skamba tik gyva muzika, bet ir ypatingais filmavimo būdais. „Muzikinėse dvikovose“ renginį fiksavo net 10 kamerų: be įprastų, buvo naudojama 10 metrų teleskopinė, taip pat robokamera, įtaisyta muzikiniame ringe, kuri fiksavo mokytojų reakciją. Be to, buvo filmuojama ir prie kūno tvirtinama kamera, kurią operatorius laikė važiuodamas riedžiu, valdomu kojomis. Dviejų dienų filmavimams kelis mėnesius intensyviai ruošėsi daugiau nei 100 žmonių komanda.

„Lietuvos balso“ naujovės

Antrajame projekto etape – „Muzikinėse dvikovose“ – apstu naujovių. Mokytojams į pagalbą ruošti dalyvius pasirodymams nuo šiol stojo muzikos profesionalai, šou vadinami patarėjais. Merūnas Vitulskis pasikvietė atlikėją Česlovą Gabalį, Violetai sutiko padėti jos mylimasis dainininkas Vilius Tarasovas, Ericai ir Jurgiui ištiesė ranką geras jų bičiulis Viktoras Diawara-Vee, o Egidijui Sipavičiui nuo šiol mokyti atlikėjus sutiko padėti vokalo virtuozas, grupės „Quorum“ narys Vitalijus Gerasimovas.

Antrajame „Lietuvos balso“ etape padidėjo ir gyvai grojanti grupė. „Aklosiose perklausose“ scenos dalyviams akompanavo keturi muzikantai, o dabar scenoje stovėjo jau šeši. Trečiajame etape muzikantų grupė dar pagausės.

Išsamus reportažas apie „Muzikines dvikovas“:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją