Prieš pusmetį iširo antroji aktorės santuoka. A. Baukutė išsiskyrė su 55-erių verslininku ir buvusiu politiku Kęstučiu Rupulevičiumi. Su juo moteris susilaukė dviejų vaikų. Dar dvi atžalas turi iš pirmosios santuokos. Vaikai – tikroji moters atrama šiuo sunkiu periodu.

„Negali būti blogai, kai tave apkabina aštuonios rankos“, – apie savo šeimą sako Asta.

Pasakyti vaikams apie skyrybas nebuvo lengva, tačiau moteris tikino net ir sunkiausią akimirką sulaukusi vaikų paramos.

„Kai buvo susodinti vaikai, buvo pasakyta – nei prieš vieną, nei prieš kitą tėvelį nesakote nieko blogo. Gyvenkit savo gyvenimus, nei vieno blogo žodžio. Pakėliau akis į dičkius ir jų atsiprašiau. Dičkis sūnus pertraukė ir pasakė: mama, žinok, aš jau paaugau. Tu buvai nuolanki žmona“, – prisiminimais dalijosi A. Baukutė.

Blogiausia, anot Astos, ką moteris gali padaryti po skyrybų – manipuliuoti vaikais: „Jis yra vaikų tėtis ir čia yra padėtas taškas. Aš tikrai netrukdysiu jų bendravimui.“

Sprendimas skirtis netrenkė it perkūnas iš giedro dangaus. Asta prisipažino – mintis kirbėjo ilgus metus. Bandymų išsaugoti santuoką būta ne vienas, tačiau visi jie pasirodė esą bevaisiai.

„Aš neturiu laiko ištaisyti jo mamos auklėjimo klaidų. Aš matau, kad niekas nekinta net ir taisant“, – sakė A. Baukutė ir pridūrė, jog stengdamasi išsaugoti santuoką atidavė visą savo meilę.

Vakarais Asta braukdavo ašarą, o ryte turėdavo apsimesti, jog viskas yra gerai. Moteris prisipažino, kad prieš santuoką į vyrą žvelgė pro rožinius akinius. Paklausta, kuo ją sužavėjo Kęstutis, Asta nutylėjo – tikino, jog stengiasi nesižvalgyti į praeitį, o gyventi šia diena.

„Mano vyrai mane užgrūdino ir išmokė, kas yra kantrybė. Aš suklydau ir nebijau to pasakyti. Skaudu. Neįvyko antra santuoka taip sėkmingai, kaip atrodė. Bet esu sąžininga prieš save ir žmonės tą puikiai mato.

Praėjus pusmečiui po skyrybų, pirmasis viešai prabilo Kęstutis. Per vieną interviu vyras tikino, jog Asta neleidžia jam matytis su vaikais, o santuokos griūtį nurašė politikai. Mat tapusi Seimo nare Asta pasikeitė neatpažįstamai.

Be to, vyras tvirtino, jog pareiškimą skirtis buvusi žmona teismui pateikė jam nepranešus. Tačiau Asta gynėsi sakydama, kad taikiai dėl skyrybų susitarti nepavyko.

Asta Baukutė

Dabar Astai ir vėl tenka minti teismo slenksčius – ji nori priversti buvusį sutuoktinį mokėti alimentus dviems jų vaikams.

„Aš manau, kad vyras, kuris myli vaikus, puikiai supranta, kad finansinius dalykus reikia tvarkyti. Na, ne šventa dvasia visi mes mintame. Tai yra natūralu, neturėjome nueiti iki antstolių“, – tikino aktorė.

Ir vis dėlto, po skyrybų Asta sako esanti gerokai stipresnė, nei buvo anksčiau.

„Užlipau aš ant grėblio antrą kartą. Gavau dabar į kaktą su tokiu kotu, kad pasidariau sau mielesnė. Pasidariau stipresnė“, – tikino aktorė.

Buvusios santuokos A.Baukutę išmokė ne tik kantrybės. Ji tiki žinanti ir kaip auklėti sūnūs, kad būsimos marčios neturėtų kuo skųstis.

Nekelkite balso, laikykitės dienotvarkės, mokykite kiekvieną darbą atlikti iki galo ir darykite viską, kad vaikai būtų užimti. Bet neleiskite užlipti ant galvos – tokiais patarimais laidoje dalijasi Asta.

Na, o visoms išsiskyrusioms ir nelaimingoms moterims Asta patarė atleisti. Juk tai, anot jos – pagrindinis vaistas.

„Būkit savimi, nemeluokite ir negyvenkite dėl kaimynų, dėl akių“, – pridūrė garsi aktorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (211)