10-metė Paulina mamos siūta suknia sukinėjosi Tbilisio Rustavelio akademinio teatro scenoje, nevaidindama, natūraliai – tuo labai sužavėjo komisiją.

Komisija tarptautinė, iš 15-os šalių. Reakcijos į Pauliną, pasak vadovės, buvo nevaldomos.

„Grand Prix Rusavelio teatre Sakartvele ji laimėjo. Ir kai ji ėjo su vakariniu rūbu, visi žiūri nariai, kai sėdėjome, mūsų buvo 15-a, iš 15-os pasaulio šalių, tik girdėjosi apie Pauliną skanduotės“, – sakė mados ir šokio studijos „Grožio mozaika“ vadovė Laimutė Jancevičienė.

Tituluota pasaulinio vaikų grožio konkurso nugalėtoja – tokia neišpuikusi ir paprasta, kad apie pergalę nepasakojo net bendraklasiams. Pasveikino artimesnės draugės.

„Na, kelios draugės taip. Tik kelios draugės. Kitiems gal nedrąsu, nes neseniai atėjau į tą mokyklą.“, – teigė pasaulio modeliukų konkurso nugalėtoja Paulina Paslauskaitė.

Paulina karūną scenoje susigraudinusi apverkė. Esą visai nesitikėjo išgirsti savo pavardės. Kol kas karūna guli dėžėje ir laukia, ką savininkė sumanys.

Mergaitės mama modeliuoja ir siuva visus drabužius bei kaukes pasirodymams. Abi puikiai sutaria, tik nemėgsta matuotis mamos pasiūtų drabužių.

„Šokti mėgstu, dainuoti, piešti, o svarbiausia – modelis. Nepatinka matuotis, nes rengies, rengies ir nusibosta. Nebenoriu“, – sakė P. Paslauskaitė.

10-metė per modelius mokslo neapleidžia. Nors būna išimčių.

„Kartais mums pripuola per atostogas, o kartais... O kartais – tai kokį vieną kartelį į metus“, – teigė nugalėtojos mama Vilija Paslauskienė.

Pasaulio nugalėtojos vadovė pasakoja, kad mergaitė pirmiausia charizmatiška bei artistiška. Juk tokio amžiaus modeliukui scenoje reikia ne tik demonstruoti suknias.

„Ji pradžioje modeliavo, vėliau perėjo į šokį, pašoko šokio gabaliuką ir tada užsidėjo prijuostę su daug daug teptukų, ji nutapė gyvai paveikslą“, – sakė L. Jancevičienė.

Po milžiniško pasisekimo Paulina su vadove nesiilsi. Po Naujųjų laimę bandys dar aukštesnio lygio konkurse su prabangia karūna.

„Kovos dėl dviejų karatų aukso karūnos, bet ten jau bus ta karūna pereinama“, – kalbėjo L. Jancevičienė.

Visą reportažą galite pamatyti čia: