Šiandien drugelis yra Jūsų simbolis, ar sunku buvo tai pasiekti?

Manau, kad sėkmingas prekės ženklas prasmingas tada, kai yra atpažįstamas, tad, ir aš to siekiau. Džiugu, kad žmonės atpažįsta ir sieja drugelio simbolį su manimi, nes man atrodo, kad kitu atveju, jei drabužis yra labai abstraktus ir neturi išskirtinių detalių arba jo išskirtinumas yra labai subtilus, kurį mato tik profesionalai, net neturi prasmės. Pavyzdžiui, kai drabužiu apsirengia pasaulinio lygio žvaigždė, tas atpažįstamumas ir leidžia pastebėti, pasidžiaugti dizainerio darbais. Jeigu atkreipsime dėmesį į garsiausius mados prekės ženklus, jie visi yra atpažįstami.

Ar buvo kitų simbolių kuriuos svarstėte?

Taip, kūryboje man patinka naudoti konkrečius objektus. Mane inspiruoja konkretūs supančios aplinkos, pavyzdžiui, vaiko daiktai. Atsimenu, kad dar besimokydama dailės akademijoje, svarsčiau, kas galėtų atsirasti mano logotipe ar etiketėje ir pačioje pradžioje naudojau musmirės ženklą, bet ieškojau ir sustojau ties drugeliu, nes man jis pasirodė universaliausias.

Kodėl pirmasis pasirinkimas buvo musmirė?

Musmirė man patiko dėl spalvos ir rašto, nes gamtoje ne taip dažnai pasitaiko specifinių spalvinių derinių, o musmirės margumas – raudonas su baltais taškeliais, mano nuomonė, yra stilingas derinys, be to, ir pati musmirė turi visokių prasmių. Man tai atrodė labai įdomu ir kurį laiką naudojau šį simbolį, bet vėliau nusprendžiau, kad drugelis yra universalesnis ir ilgiau bus aktualus.

Ar daug drugelių lietuvaičių žmonių širdyse? Ar jaučiate, kad lietuvės moterys ar vyrai spinduliuoja tuo, kas galėtų būti įvardijama drugeliais?

Sunku pasakyti, aš gal būtent per šią prizmę nevertinau, bet, man atrodo, kiekviename galima atrasti tai, tik reikia mokėti prieiti arba prisiminti, kad kai kurios savybės atsiskleidžia tam tikroje situacijoje. Bet man atrodo, kad tikrai yra labai daug potencialo.

Tai reiškia, kad lietuvių būdas yra kitoks, gal einant gatve labai to nepastebėsi?

Žiūrint su kuo lyginsi, aišku, mes esame labiau šiauriečiai ir šiek tiek santūresni, todėl kiekvienas turi savo pasaulį, savo rūpesčius, gal ne visi mėgsta tai demonstruoti išorėje, bet kiek aš susiduriu žmonės pozityvūs ir linkę palaikyti. Aišku, būna visko. Svarbu ir kaip pats žiūri į aplinką, nes tai ir matai. Kartais gal būna mažiau sociali diena, kada nesinori būti minioje ir bendrauti, bet būna ir atvirkščiai.

Laura Dabulytė ir Agnė Kuzmickaitė

Ar turite kokį nors receptą, kaip sau padėti tą nesocialią dieną?

Man gali padėti išėjimas pasivaikščioti arba į prekybos centrą, kartais materialūs dalykai gali grąžinti į realybę. Jeigu būnu paskendusi savo mintyse, apmąstymuose, tai realybė gali kaip tik padėti, kai sakoma, kad apsipirkimas yra kaip terapija, tai kartais jis suveikia.

Ką tokio kvailiausio esate pirkus paskutinį kartą?

Manau, tai tik draugėms ir pasakyčiau (juokiasi)

Ar yra dalykų, kuriuos prekybos centre įsigijote sau ir jie yra nepanašūs į jūsų kūrybą? Būna, kad baltus marškinėlius galima įsigyti ir ten?

Tikrai gali būti. Aišku, aš ganėtinai racionaliai žiūriu į pirkinius ir man atvirkščiai norisi pagalvoti. O kai ilgai galvoji, kartais ir visai nenusiperki, nes supranti, kad gal to daikto tau nereikia.

Kartais, atvirkščiai, save skatinu, kad ne viskas turi būti racionaliai suplanuota, galima ir lengviau pažiūrėti, tai gali atnešti džiaugsmo, bet pastaruoju metu ir dėl geopolitinės situacijos, tai nuėjo į antrą planą. Atrodo, kad dabar neprasminga išlaidauti, bet kita vertus, viskas yra taip laikina, kad nežinai, kas laukia ateityje ir gal kaip tik dabar reikėtų pasidžiaugti akimirka.

Kokį daiktą rekomenduotumėte įsigyti moterims šiuo pereinamuoju laikotarpiu, kai baigėsi didžiausios šventės? Kas galėtų būti tas savęs įvertinimo pirkinys?

Aš galvoju, kad tai galėtų būti aksesuaras, kuris yra lengvai pritaikomas, pavyzdžiui, diržas ar akiniai nuo saulės – tai būtų ir pastebima, ir priderinama.

Gal kolekcijoje pamatysime ir šiuos aksesuarus?

Galbūt, bet dabar sunku planuoti ateitį ir, manau, nereikia labai planuoti, nes nežinia, kas atsitiks ir leisti pasimėgauti akimirka – man šis laikas labiau apie tai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją