Vos įžengus pro teatro duris šimtus kviestinių svečių pasitiko muzika, užkandžiai ir, žinoma, raudonasis kilimas. Kadangi nusifotografuoti prie pagrindinės fotosienelės panoro, regis, visa renginio publika, šalia jos nusidriekė ilgiausia žmonių eilė – ji tęsėsi beveik nuo įėjimo.

Kaip įprasta, svečius apie artėjančią apdovanojimų ceremoniją salėje organizatoriai įspėjo net kelis kartus. Nepaisant to, tik dalis susirinkusiųjų suskubo užimti jiems paskirtas vietas. Kiti taip ir liko fotografuotis arba smagiai šnekučiavosi su kitais svečiais.

Net ir įpusėjus programai situacija salėje nesikeitė. Tai, kad tiesiogiai transliuotas renginys beveik pustuštis, galėjo pastebėti ir apdovanojimų žiūrovai namuose, nes kai kurie šou numeriai vyko tarp sėdimų vietų, kurias turėjo užimti kviestiniai svečiai.

Be to, pastebėta, kad kai kurie kvietimus su aiškiai nurodytu laiku ir vietomis salėje gavę žinomi žmonės gerokai vėlavo, todėl prie fotosienelės juos įamžino ne žiniasklaida, kuri fotografavo jau pagrindinį renginį, o savi telefonai.

Išėję iš teatro salės svečiai galėjo girdėti, kaip dalis publikos mieliau klega šou koridoriuose, o ne pagrindiniame apdovanojimų renginyje.

„Labai geras šou! Bet labai daug selebričių (garsenybių – DELFI) išėjo linksmintis į holą“, – nemalonus faktas pro akis nepraslydo vienai žinomai viešniai, instagrame pasidalijusiai akimirka iš salės.

Imta svarstyti – ar tokiu elgesiu dalis kviestinių svečių neparodė nepagarbos renginio organizatoriams ir apdovanojimų nominantams bei laimėtojams?

Kaip DELFI teigė etiketo specialistas Giedrius Drukteinis, šioje situacijoje egzistuoja bendra žmonių mandagumo ir išsiauklėjimo stoka.

„Tai nepagarba. Nemaža dalis svečių į renginį atėjo tik nusifotografuoti prie sienelės. Beje, fotografų nuostabai, šiais metais įsiamžinti prie jos buvo didelis populiarumas. Tikrai yra buvę nemažai renginių, kai svečių reikėjo prašyti nusifotografuoti, tačiau dabar buvo išsirikiavusi visa eilė norinčiųjų. Tikrai buvo tokių, kurie nusifotografavo ir net nėjo į renginį – taip pažemino jiems išsiųstą oficialų kvietimą.

Buvo ir kita dalis žmonių, kurie išėjo per pirmąjį muzikinį pasirodymą, – pademonstravo, kad lietuviškoji estrada iš principo neva yra tik šlamštas, esą jiems klausytis tų visų banalybių nėra nei didelio malonumo, nei poreikio, nei kultūrinio stimulo. Tokiems žmonėms pasirodė daug prasmingiau laiką leisti bare ar kitose renginio erdvėse.

O trečio tipo žmonės buvo tie, kurie grįžo tik į paskutinę apdovanojimų dalį arba atvyko tik į dūzges. Buvo ir tokių“, – tvirtino pašnekovas.

G. Drukteinis sako, kad atsakomybę už tokią situaciją renginyje turėtų prisiimti ir svečiai, ir organizatoriai.

„Etiketo požiūriu, aišku, kad tai yra nepagarba. Tačiau ši problema yra ne tik pakviestų žmonių, bet ir pačių organizatorių, kad ir kaip tai keistai skambėtų. Yra du galimi dalykai – arba kviečiami ne tie žmonės, arba tai yra reglamento, programos problema, kai nėra užtikrinama bendra tvarka“, – DELFI teigė etiketo žinovas.

Renginio aidai netyla iki šiol. DELFI jau rašė, jog renginio metu neištvėrusi juokelių apie iširusią jos ir Manto Stonkaus santuoką viešai pratrūko Indrė Stonkuvienė. Vėliau ne vienas žinomas žmogus socialiniuose tinkluose piktinosi ceremonijos vedėjų komentarais ir žema jų elgesio kultūra.

Sužinoti, kas šiemet tapo apdovanojimų laureatais, galite paspaudę čia.

Apdovanojimų akimirkos:

Raudonasis kilimas:

Vakarėlis po apdovanojimų:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (281)