Mamai mirus, M. Katunskytė grįžo iš emigracijos Anglijoje gyventi į Lietuvą ir visą vasarą stovėjo jos scenoje.

„Turėjau nutraukti kelias dainas, nes jaudulys tikrai darė savo – ir verkiau, ir širdis mušė, ir spaudimas kilo, tai iš tikrųjų yra natūralu. Visada buvau pripratusi parskristi atostogoms ir padainuoti su mama keletą dainų, o dabar parskridau visam laikui ir perėmiau į rankas visą muzikinį vairą. Turiu stovėti scenoje, turiu šypsotis, bet nėra nei vieno vakaro, jog aš nepaminėčiau mamos“, – LNK laidoje KK2 pasakojo M. Katunskytė.

Po pirmų koncertų Palangoje Monikai teko iš programos išimti kelias dainas. Jas atlikti buvo per daug sunku.

„Norėjau atlikti duetinę dainą „Dvi širdys“, kurią su mama kartu dainavome, bet kol kas negaliu, kol kas tikrai negaliu. Bandžiau dainuoti, bet ašaros rieda, prisiminimai... Dar yra per mažai laiko praėję, dar tik 7 mėnesiai. Kaip aš sakau, viskas su laiku susidėlios, manau, kad ir šią dainą dainuosiu “, – sakė M. Katunskytė.

Vitalija visuomet sakydavo, kad vasaros maratonas Palangoje labai sunkus, bet niekada jo nepraleido, nes jautė klausytojų meilę. Monika tuo metu labai bijojo. Ar žmonės ją pamils kaip mamą?

„Vienos moterys priėjo, sako, o, Dieve, sako, jūs gryna mama“, – pasakojo Monika. Tačiau kartais jai tenka išgirsti ir nemalonių replikų, bet tai labai reti atvejai. „Aišku, būna ir kandžių replikų – Monika truputį kilogramų priaugus grįžus į Lietuvą, jau visai kaip mama. Aš, žinokit, nereaguoju, bet aišku, kad nesmagu“, – kalbėjo žinoma moteris.

Paskutiniais metais Vitalija į sceną lipdavo tik padėdama vaistų nuo skausmo, o jos dukra Monika šalia savęs visuomet turi širdies lašų. Palangoje M. Katunskytė apsigyveno kartu su savo dviem sūnumis.

Visuomet šalia ir buvęs vyras, dabar bendradarbis Kęstutis. Jis daugybę metų, net po skyrybų su Monika, į visus koncertus lydėjo savo uošvienę Vitaliją. Pasibaigus atostogų sezonui M. Katunskytė važiuos gyventi į Šiaulius, į savo mamos namus. Bute Monika nieko nekeitė, viskas liko taip kaip anksčiau. Dabar Monikos galvoje sukasi daugybė minčių ir idėjų – Vitalijos dukra ruošiasi prisiminimų koncertams.

Visa Monikos Katusnkytės istorija – šį trečiadienio vakarą, 19.30 val., laidoje KK2 per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją