„Visa tai gimė iš meilės Klaipėdos miestui bei jo istorijai. Mano vyras, vaikščiodamas po miestą, pastebi apleistus, neprižiūrėtus, sugriuvusius pastatus ir su meile juos akimis paglosto, vis sukurdamas kokį planą, ką būtų galima padaryti. Taip ir šis griuvėsis buvo nupirktas iš meilės miestui, kurį su didžiule aistra atstatėme. Man buvo šokas, nes aš ne statybininkė, esu realistė ir kai pamačiau to pastato nuotraukas, nė neįsivaizdavau, ką su juo reikės veikti“, - pasakoja Rima.

Nors dainininkės vyro užsibrėžta svajonė skambėjo patraukliai, iki jos įgyvendinimo reikėjo nueiti ilgą sunkių darbų kelią, rašoma pranešime spaudai. Seno pastato atstatymas prasidėjo nuo didžiulio remonto, tik kur kas vėliau pereinant prie maloniosios įrenginėjimo dalies.

„Žingsniai buvo padaryti pradedant nuo architekto ir teko viską nugriauti tarp dviejų pastatų. Viską reikėjo rankomis išrinkti, nes prieigos nėra. Yra kaimynai iš vienos pusės, bažnyčios kiemelis ir kaimynai iš kitos pusės“, - apie patirtus iššūkius pasakoja Rolandas.

Šiandien, poros dėka, 1910-ųjų metų pastatas prikeltas antram gyvenimui, apartamentuose palikus autentiškas, gilią istoriją menančias detales. Rima juokauja, jog interjero sprendimuose vienas vyras be jos pagalbos būtų pražuvęs, mat daugelį Rolando vizijų moteris keitė, kol galutinis rezultatas tenkino akį šiuolaikišku bei moderniu vaizdu.

„Aš mėgstu pajuokauti, kad kuo prisidėjau, tai išbraukiau daiktus, kuriuos nupirko Rolandas ir kurie čia visiškai netiko. Reikėjo moteriškos rankos. Mes abu esame karštakošiai, todėl karštai ginčydavomės ir kitą rytą Rolandas priimdavo savo sprendimus interjero klausimais, ką vėliau tekdavo keisti. Aš esu šeimoje racionalus protas, kuris viską skaičiuoja. Rolandas neskaičiuoja, jisai daro ir rezultatai jam vis tiek gaunasi, kas man atrodo nerealu“, - pasakoja Rima.

Visas jos ir vyro interviu - laidoje „Gyvenimas versle“ – šeštadienį, 17:30 val., per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją