Pasak LRT atstovės spaudai Virginijos Bunevičiūtės, šios televizijos eteryje atsisakyta rodyti laidas „Kapitonų mūšis“, Vytenio Pauliukaičio ir Beatos Nicholson vedamos „Reikia pakalbėti“, Žilvino Grigaičio ir Birutės Lavickienės - „Misijos“ bei Jurijaus Smorigino projekto „Aistringi šokiai“.

„Kaip ir kitose televizijose, LTV neliko visų Edmundo Jakilaičio prodiusuojamų laidų – „Žurnalisto tyrimas“, „TV forumas“, „Henrikas Vaitiekūnas. Būna ir geriau...". Jie išeina in corpore ir iš kitų televizijų su savo produktais, komandomis, žurnalistais į kitą kanalą, kuris - vieša paslaptis“, - teigė V. Bunevičiūtė.

Audriui Siaurusevičiui tapus LRT generaliniu direktoriumi, nebeliko ir laidos „Spaudos klubas“.

Kalbama, kad LRT ketina atsisakyti ir „Lietuvos šokių dešimtuko“, neva jis neatitinka nacionalinio transliuotojo misijos. Paklausta, ar LRT atsisakys šio projekto, V. Bunevičiūtė atsakė: „Nei patvirtinu, nei paneigiu“.

LRT tarybos pirmininkas Gediminas Ilgūnas po posėdžio teigė: „Pokyčių daug, pozityvių. Į nacionalinio transliuotojo misijos vykdymo pusę".

„Aišku, kažkas naujo ateina, todėl tas mūsų veidas keisis. Sunku pasakyti, ar iš esmės. Pavyzdžiui, ar naujienų stiprinimas yra esminis pokytis, ar ne?“, - retoriškai paklausė V. Bunevičiūtė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją