Pirmadienį LRT ištiko dar vienas skandalas. Šįkart laidoje „Labas rytas“ nuskambėjo homoseksualus įžeidusi frazė.

Reportaže apie „Euroviziją“ žurnalistė gatvėje sutiktų žmonių klausinėjo, ką jie mano apie šį konkursą. Vienas pasireiškusių vyrų žodžių į vatą nevyniojo ir atšovė, kad „Eurovizija“, tai – „europederastų susirinkimas“.

Laidos ištrauka netrukus pasidalijo Lietuvos gėjų lyga.

„Labas Rytas, Lietuva! Šį rytą nacionalinio transliuotojo LRT eteryje visu savo gražumu nuskambėjo žodis „EUROPEDERASTAS“.

Įdomu, ar tokių epitetų vartojimas, apibūdinant LGBT bendruomenės narius, irgi laikytinas nacionalinio transliuotojo misijos dalimi? Penktadienį LRT televizija atsiprašinėjo dėl antisemitinių gestų laidoje „Atspėk dainą“, o šiandien ryto laidos metu skamba homofobinė retorika. Chebra, kas darosi? Audrius Siaurusevičius? Audrius Giržadas? Ignas Krupavičius?“, – rašoma feisbuko puslapyje.

Netrukus sulaukta atsiprašymų. LRT išplatino naujienų tarnybos vadovo Audriaus Matonio atsakymą.

„Atsiprašome už 2017 m. sausio 9 d. laidos „Labas rytas, Lietuva“ eteryje, reportaže nuskambėjusius kalbinto praeivio homofobiškus žodžius. Apgailestaujame, kad reportaže apie dainų konkursą „Eurovizija“ buvo palikta apmaudi montažo klaida. Noriu pabrėžti, kad nuskambėję žodžiai nesietini su LRT vertybėmis.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (866)