„Mūsų laisvės metai“ – tai jaunos šalies memuarai, kuriais TV ekrane dalinsis ryškiausios pirmojo mūsų laisvės dvidešimtmečio kultūros ir sporto asmenybės, ūkininkai ir bankininkai, žurnalistai ir diplomatai. Tie, kurie veikė ar tebeveikia Lietuvos politinio teatro avanscenoje arba už kulisų. Tie, kurių žodžiai ir darbai lėmė pirmąjį Lietuvos dvidešimtmetį buvus tokį, kokį matėme ir kokį prisimename.

O jei neprisimename, „Mūsų laisvės metai“ tai primins – dokumentine medžiaga iš neišsemiamų LRT archyvų ir statistika, teminiais siužetais ir pasakojimais iš pirmųjų lūpų. Kiekviena laida bus skiriama vieneriems metams, pradedant nuo 1990-ųjų. Kiekvienoje laidoje dalyvaus kelios dešimtys svečių, bus priminta ir aptarta kelios dešimtys to laikotarpio mūsų gyvenimo faktų – politinių įvykių ir ekonominių peripetijų, meno ir kultūros naujienų, sportinių pergalių ir pralaimėjimų, naujienų tiek aukštojoje, tiek ir gatvės madoje.

Todėl, jeigu esate pernelyg jauni, kad tuos laikus atsimintumėte, arba esate pakankamai pagyvenę, kad kai ką iš tų laikų jau primiršote, „Mūsų laisvės metai“ – kaip tik Jums. Jeigu norite sužinoti, kas buvo Kovo 11-osios Akto autoriai ir redaktoriai, kada ir kodėl tautiečiai Argentinoje trenerį Vladą Garastą pasitiko klausimu „O kur kiti lietuviai?“, kodėl dienraštis „Lietuvos rytas“ pirmuoju kompiuteriu tepasidžiaugė tris dienas, kodėl aktorė Eglė Gabrėnaitė nedavė rankos Michailui Gorbačiovui, kada buvo sukurtas paskutinis Lietuvos kino filmas už sovietinius pinigus ir daugybę kitų faktų, ši laida – Jums.

Pirmoji ciklo laida, skirta 1990-iesiems – jau šį sekmadienį 19.15 val. Vedėjai – Audrius Siaurusevičius ir Edita Mildažytė. Pirmoje laidoje dalyvauja: Vladas Garastas, Sergejus Jovaiša, Vytautas Landsbergis, Gedvydas Vainauskas, Romualdas Ozolas, Algimantas Čekuolis, Rimvydas Valatka, Eglė Gabrėnaitė, Algirdas Kaušpėdas ir kiti.

„Mūsų laisvės metai“ – kad vyresnieji prisimintų, o jaunimas – sužinotų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)