Moteris atskleidžia, kad kiekvienais metais norisi dar labiau nustebinti visko jau mačiusius žiūrovus. Todėl šį kartą prie įspūdingų kaukių dirbo dar didesnė komanda: „Šį kartą prireikė net keturių mėnesių intensyvaus darbo. Vien 7 skulptoriai dirbo prie kaukių galvų. Jau nekalbu apie daugybę siuvėjų, kurioms teko plušėti neskaičiuojant darbo valandų.“

Kostiumo dizainerė pabrėžia, kad kai kurios kaukės pareikalavo neeilinių sprendimų: „Kuriant Mezginio kaukę teko tris mėnesius ieškoti gigantiškų siūlų, kurie dar prieš keletą metų buvo labai populiarūs o dabar net šių siūlų gamintojai Turkijoje jų nebegamina. Taigi ši kaukė galėjo ir visai neišvysti dienos šviesos. Jai buvo sunaudota net 9 kilogramai 100% vilnos. Įsivaizduokite, su tokiu svoriu stovėti ant scenos, prožektorių šviesoje žinomam žmogui nėra lengva.“

Dar viena kaukė nustebinusi visus – Juodvarnis. Anot Agnės, buvo atlikti daugybė bandymų, kol komanda rado idealiausią galvos proporcijos ir konstrukcijos variantą, rašoma pranešime spaudai.

LNK „Kaukių“ užkulisiai

„Šios kaukės galva sukurta tarsi rūbo lekalas, kuris yra išspaustas iš lengvos, bet labai tvirtos medžiagos ir padengtas specialiai sukurtu metalo ažūro dekoru. Be to, Juodvarnio sparnus sudaro 4-ių skirtingų dydžių 228-ios plunksnos“, – pasakoja dizainerė.

Dar vienas kūrybinis iššūkis buvo Medūza, kurios kostiumui reikalingo audinio paieškos užtruko ne vieną mėnesį, ir, net radus tinkamą, teko jį dažyti. Maža to, tam, kad sukurtų išskirtines gyvačių galvas, komandai teko pasitelkti 3D grafikos programas ir 3D spausdintuvus: „Ar galite įsivaizduoti – viena gyvatės galva buvo spausdinama net 10 valandų, o tokių galvų yra 20. Taigi matematika paprasta ir galite patys paskaičiuoti, kiek užtruko pagaminti šią detalę“, – užkulisiais dalinasi moteris.

„Dar būtinai noriu paminėti Keksiuką, kuris, kai žiūri į jį, atrodo gan paprastas. Vis dėlto, kad išgautume kuo tikroviškiau atrodantį kremą, labai ilgai dirbome. Įdomu tai, kad netaisyklingos formos grietinėlė yra žmogaus dydžio“, – pasakoja ji.

LNK „Kaukių“ užkulisiai

Ketvirtąjį šou „Kaukės“ sezoną žiūrovų laukia dar daugiau po kaukėmis besislepiančių įžymybių ir smagių naujienų. Be to, laidos gerbėjus pasitiks ir atsinaujinusi komisija: aktorė Toma Vaškevičiūtė, dainininkė Monika Liu, savo prekinio ženklo įkūrėja Simona Nainė, trečiojo šou „Kaukės“ sezono nugalėtojas, rašytojas, muzikos prodiuseris ir atlikėjas Stanislavas Stavickis – Stano ir dizaineris Robertas Kalinkinas.

Dar viena naujiena – tik arenoje esantys žiūrovai savo balsais nuspręs, kuri kaukė lieka projekte, o kuriai laidos pabaigoje bus nuimta galva ir atskleista tikroji asmenybė.

Nepraleiskite didžioji LNK premjera ir visus įtraukiantis šou „Kaukės“ – jau šį sekmadienį, 19.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją