15 minučių trukmės laidą pasikeisdami kas savaitę ves aktualijų žanro profesionalai Nemira Pumprickaitė ir Vytautas Kvietkauskas. „Tai bus karščiausia tema, kurią galbūt trumpai jau pristatė „Šiandien“ ar „Panorama“, o mūsų tikslas – ją išlukštenti su temos ekspertu ar dalyviu studijoje. Koncentruotai ir visiems suprantamai“, – sako N. Pumprickaitė. Panašaus pobūdžio laidas „Raudona linija“ ir „Karštoji linija“ ji yra vedusi kitose televizijose, o Lietuvos televizijoje N. Pumprickaitė buvo „Aktualiojo interviu“ vedėja.

Jos kolega Vytautas Kvietkauskas pastaruoju metu Lietuvos radijuje penktadieniais rengia ir veda laidą „Sankryža“. Į Lietuvos televizijos eterį jis grįžta po dviejų dešimtmečių. Žiūrovams jis gerai pažįstamas iš legendinės laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės“, ilgus metus karaliavusios Lietuvos televizijoje pirmadienio vakarais. Nepriklausomybės pradžioje V. Kvietkauskas vadovavo Lietuvos televizijos naujienų tarnybai, 1993-aisiais įkūrė ir dirbo „Vilniaus televizijoje“.

Pasak V. Kvietkausko, nors naujienos – jo sritis, neramu, kaip televizijos žiūrovai priims veteraną. „Tačiau viliuosi, kad šiandien televizorių ekranuose dominuojančiam jaunatviškam entuziazmui atsvara gali būti patirtis. Kita vertus, kol Algimantas Čekuolis televizijoje, aš dar esu jaunimas“, – juokiasi V. Kvietkauskas.

„Dienos tema“ – pirmadienį ir antradienį 21.15 nuo sausio 9 dienos per Lietuvos televiziją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją