Superfinale pasirodė daugiausia žiūrovų balsų pirmajame ir antrajame pusfinalyje surinkę dalyviai bei tie, kuriems teisėjai – Inga Jankauskaitė, Justinas Jankevičius ir Marijus Mikutavičius – paspaudė „Auksinį mygtuką“. Tačiau tik vienas vienintelis iš jų tapo nugalėtoju ir pelnė 10 tūkst. eurų.

„Demo Kids“, „Bitik Zys“ Darvinas Tamulynas, Gabrielius Batutis, Justinas Malinauskas, Jonas Vilimas, Sherman, Nojus ir Auksė, Ignas Tamulis, „Aušrinė“, Artem Fesko.

Žiūrovai nusprendė, kad trys geriausieji buvo „Aušrinė“, Justinas Malinauskas ir Ignas Tamulis, o iš jų pirmą vietą superfinale laimėjo Ignas Tamulis.

Be galo stipriu pasirodymu finale sužavėjęs 18-metis neslėpė džiaugsmo, kad jam pavyko pasiekti superfinalą. Igną ypač džiugino tai, kad jo pasirodymas patiko žmonėms, – jie paėmė į rankas telefoną ir noriai už jį balsavo.

„Tai man yra didelis įvertinimas. Natūralu, kad patekus į superfinalą džiaugiesi. Pasibaigus pusfinaliui, pailsėjau tik dieną, o tada supratau, kad superfinalas – jau po dviejų savaičių. Nebuvo laiko kada džiaugtis, galvoti. Norėjau paruošti kuo geresnį pasirodymą“, – prieš laidos superfinalą pasakojo gatvės šokių šokėjas.

„Lietuvos talentų“ dalyvis atskleidė, kad scenoje prieš finalą streso beveik nejautė. Dar dieną prieš jis neturėjo galutinio pasirodymo – iki galo jį sudėliojo tik filmavimo dieną. Labiausiai nerimas kankino per repeticijas ir treniruotes, o gyvo eterio metu viskas pasimiršo – pavyko nusiraminti ir pasirodyti puikiai.

„Mano šokis daugiausia yra improvizacija – paleidžia dainą, ir tą pačią sekundę sugalvoju. Tiesa, sukurti šokį – sudėtinga. Tačiau, jeigu moki improvizuoti, suklydus labai lengva tai paslėpti. Taip buvo tiek pirmo, tiek antro pasirodymo metu. Džiaugiuosi, kad mane šis įgūdis išgelbėjo. Iki galo tobulai neišgrynintas pasirodymas atrodo daug natūraliau ir žmogiškiau nei tada, kai kiekvienas judesys, kiekvienas pirštas yra sustyguotas“, – sakė daugkartinis Lietuvos hiphopo šokių čempionas.
„Lietuvos talentai“ akimirka

Ignas tikino, kad iš pradžių improvizuoti buvo sudėtinga ir net kiek gėdinga. Tačiau praėjus metams, vaikinas pastebėjo, kad kai kurie judesiai pavyksta, o dar vėliau pavyko juos sujungti ir su muzika. Svarbiausia, kaip tikina Ignas, paleisti savo kūną, jog jis judėtų taip, kaip jam norisi.

Delfi primena, kad šiemet „Lietuvos talentų“ teisėjų vietas užėmė TV laidų vedėjas, hitų autorius ir atlikėjas Marijonas Mikutavičius, TV laidų vedėjas ir humoristas Justinas Jankevičius bei aktorė ir dainininkė Inga Jankauskaitė. O projektą vedė šmaikštusis Mindaugų duetas – Stasiulis ir Rainys.

Ilgametis šou teisėjas M. Mikutavičius buvo įsitikinęs, kad šis šou skirtas visiems talentams. Tai – sceninio meno projektas, kuriame sužiba pasiruošę ir savo pasirodymą iki smulkiausių detalių apgalvoję artistai.

„Tiek teisėjus, tiek žiūrovus „veža“ profesionalūs pasirodymai. Kai žmogus žino, ką daro scenoje, moka prikaustyti dėmesį, pasirenka tinkamą muziką. Manau, kad į „Lietuvos talentus“ turi ateiti su įdirbiu, „atidirbtu“ pasirodymu. Jei eini į projektą tik pakvailioti ir nustebinti savo klasiokų, tą, žinoma, padaryti gali, bet apie tolimesnę karjerą projekte svarstyti bus sunku“, – įsitikinęs šou teisėjas.

Kita šou teisėja I. Jankauskaitė buvo įsitikinusi, kad visi žmonės yra talentingi. Anot jos, gyvenimo darbas – tai atrasti, o vėliau uoliai bei kantriai ugdyti mokantis, dirbant ir praktikuojantis.

„Šis projektas – puikus tramplinas bei proga pasiųsti pasauliui SMS su žodžiais „aš esu“. Man norisi, kad čia atėję žmonės viduje žinotų, ko jie nori patys ir ką ketina su tuo dėmesiu daryti toliau. Tačiau to norisi, galbūt, tik man. Tai gali būti ir tiesiog puikus nuotykis“ – sakė I. Jankauskaitė.

O J. Jankevičius teigė, kad projekto scenoje yra labai daug spaudimo, mat užkulisiuose galima sutikti daug talentingų žmonių.

„Esu kalbėjęs su dalyviais – pamatę, kiek talentingų dalyvauja, ne vienas pradeda savimi abejoti. Tačiau iš tiesų kiekvienas talentas yra unikalus, o mes norime pamatyti jus visus. „Lietuvos talentai“ – geriausios talentų dirbtuvės ir geriausia scena, kurioje gali parodyti tai, ką moki“, – kalbėjo J. Jankevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)