„Kai man suėjo ketveri, panorau užsiimti akrobatika. Mūsų mieste nebuvo kur sportuoti, todėl mano mama nusprendė įkurti savo akrobatikos studiją. Nuo tada ten ir sportuoju“, – pasakojo išskirtinio talento puoselėtoja.

Įdomu tai, kad su sportu iki tol Sofijos mama neturėjo nieko bendro – moteris dirbo spaudos tarnybos vadove, rašoma pranešime spaudai.

„Dukrelei paliepus ir man panorėjus, atidarėme studiją, pakvietėme trenerius. Po kelių metų man pačiai pasidarė įdomu – baigiau trenerės studijas ir mečiau savo senąjį darbą“, – pridėjo Sofijos mama.

„Lietuvos talentų“ dalyvė Sofija atvira – nors anksčiau nebuvo labai lanksti, tą pasiekti padėjo daugybė pratimų. Nieko keisto, kad bėgant metams mergaitė galėdavo džiaugtis vis geresniais rezultatais. O štai Sofijos mama tikino, kad dukrą į priekį veda ne tik treniruotės, bet ir didžiulis noras bei užsispyrimas. Šiandien Sofija yra dviejų Gineso rekordų savininkė!

Gineso rekordų savininkė

„Vienas iš jos rekordų – atsispaudimai tik rankomis, kai kojos yra užlenktos prie pečių. Kadangi ji labai lengvai įveikia jėgos pratimus, nutarėme sujungti juos su lankstumu. Tai – labai reta savybė, nes paprastai lankstūs žmonės nėra labai stiprūs. O Sofijai pavyksta ir viena, ir kita“, – pasakojo mergaitės mama.

„Lietuvos talentų“ dalyvės mama sako, kad namuose Sofija – paprastas vaikas. Šeima stengiasi jos neišskirti ir nelepinti. O keliones į varžybas ir visus pasiekimus šeima vertina kaip gyvenimo nuotykius.

„Norime, kad ji šiuos dalykus priimtų lengvai, ir kad jos pečių neslėgtų didybė“, – apie dukros auklėjimą kalbėjo mama.

Ir nors mergaitė tikrai turi kuo pasigirti, prieš lipdama į didžiąją „Lietuvos talentų“ sceną ji neslėpė besijaudinanti. „Tačiau, kai su manimi yra mama, ji mane nuramina, padeda. Tuomet man nebebūna baisu“, – apie artimą ryšį su mama kalbėjo šou dalyvė.

Vis dėlto paaiškėjo, kad Sofija jaudinosi be reikalo... Cirko artistės lankstumas ir pasirodymas tarsi iš filmo sužavėjo visus tris teisėjus. Jie mergaitei netgi plojo atsistoję!

„Aukščiausio lygio gimnastikos pasirodymas“, – užkulisiuose kalbėjo laidos vedėjai Mindaugas Stasiulis ir Mindaugas Rainys.

„Tai buvo labai įspūdinga… Tai buvo tobula, unikalu. Nežinau, kaip tu tai padarai, bet nesi šios žemės gyventoja“, – komplimentus žėrė teisėjas Marijus Mikutavičius.

„Esu labai didelė siaubo filmų fanė. Ši išsuktų galūnių estetika man labai patinka. Buvo labai labai labai kraupu, magiška... Bravo, tai yra didelė meistrystė ir talentas“, – sakė teisėja I. Jankauskaitė.

Sofijos pasirodymas „Lietuvos talentuose“ – jau šį vakarą, 19.30 val. per TV3.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją