Iki šeštadienio 5 val. ryto Lietuvos radijo studijos durys bus atvertos festivalio „Literatūrinės Vilniaus slinktys“ dalyviams. Balandžio 13–15 dienomis vyksiantį festivalį organizuojančių Vilniaus mokytojų namų projektų vadovas Juozas Žitkauskas džiaugiasi, kad Lietuvos radijas vienos nakties eterį paskiria jaunųjų kūrybai.

„Džiaugiuosi, kad šią naktį „Literatūrinės Vilniaus slinktys“ radijo pagalba staigiai slinks į visą Lietuvą. Po šios laidos jauniausios literatų kartos balsai bus dar žinomesni klausytojams ir skaitytojams, ypač literatūros mokytojams, kurie dažnai savo mokiniams vis dar jaunaisiais rašytojais pristato autorius, išleidusius po kelias ir daugiau knygų. Ši laida – tai savotiškas gyvas literatūros almanachas, pats atsiverčiantis ir kuždantis nakties klausytojui jaunatviškai talentingas mintis“, – teigia J. Žitkauskas.

Specialios naktinės laidos vedėjas Mindaugas Nastaravičius sako, kad tai bus ilgiausia jo vesta tiesioginė laida. Tačiau jis viliasi, kad jaunieji kūrėjai padės neužmigti ne tik jam, bet ir poezijai neabejingiems radijo klausytojams, turėsiantiems galimybę išgirsti ne tik jaunųjų poetų, bet ir jaunųjų prozininkų kūrybos ištraukų.

„Į laidą kviečiu ir ryškiausius jaunuosius prozininkus bei prozininkes. Penkių valandų turėtų užtekti visiems. Be to, klausysimės ir jau gerai žinomų poetų archyvinių įrašų, apie kūrybą kalbėsimės su naktį nemiegančiais klausytojais, kuriems siūlysime laimėti knygų“, – žada M. Nastaravičius, Lietuvos radijuje vedantis laidas „Literatūros akiračiai“ ir „Nežinau“.

Poetinė penkių valandų naktis per Lietuvos radiją – naktį iš balandžio 13-osios į balandžio 14-ąją nuo 00.05 val. iki 5 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)