Scenos žvaigždės, atsidūrusios kaime, ko gero pirmą kartą sužinojo apie seną lietuvišką tradiciją – skerstuves. Tai kaimo žmonėms – lyg ritualas, lyg šventė. Kiaulės skerdžiamos dukart per metus – pavasarį ir žiemą, prieš didžiąsias metų šventes. Tai daroma tam, kad kalėdinių vaišių stalas būtų gausus dešrų, lašinių, kumpių.

Tik iš prekybos centrų pažįstančios mėsos produktus, „69 Danguje“ grožybės susipažino su visa kiaulės skerdimo procedūra. Tačiau apie tai – šiek tiek vėliau, po savaitės.

O šį antradienį televizijos žiūrovai pamatys gražią merginų draugystę su kriuksinčiais padarėliais. Tik atvykusios į kaimą, jos buvo supažindintos su gyvuliais. Panelėms buvo paliepta kiaules prižiūrėti, prausti, gaminti jovalą ir šerti.

„Kokios jos mielos... kol mes čia, nuo šių kiaulių nenukris nei vienas plaukas!“, - ryžtingai kalbėjo Nijolė. Tad nėra, ko stebėtis, kad sužinojusi tikrąją gyvulių paskirtį, mergina apsiverkė. Kiaulės juk ne naminiai gyvūnėliai, o pragyvenimo šaltinis kaime.

Kiauliški rūpesčiai persekioja gražuoles. Ne savo noru joms teko susipažinti ir su naminių kiaulių giminaičiais – laukiniais šernais.

Atvykusios pas realybės šou „Baras“ dalyvį Mindaugą pasisvečiuoti (Jis gyvena ir turi ūkį Kudirkos naumiestyje), merginos buvo kaip mat įkinkytos į darbą. Joms teko rankomis nurinkti kukurūzų lauką. Taip besidarbuodamos, grožybės netikėtai tolumoje išvydo lakstančią šernų šeimyną ir ėmė nekoordinuotai lakstyti po lauką. Vaizdas buvo daugiau nei komiškas. Tačiau merginos nuo gyvulių nenukentėjo.

Galiausiai išvarginta nemalonių įspūdžių, Goda nutarė „pasiplauti“ nuo darbo. „Pamatėme, kad kukurūzų lauke pluša tik Ingrida su Nijole. Ilgokai ieškojome Godos ir radome. Nepatikėsite, kur – automobilio bagažinėje! Ji nutarė ten pasislėpusi nusnausti...“, - prisimena „Lietuviškų grožybių“ projekto vadovas Silvestras Dobroslavskis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją