Netrukus su antruoju vyru Donatu Otilija susilaukė trijų atžalų ir persikėlė gyventi į Ispaniją. Tačiau prieš trejus metus įkvėpimo ieškoti viena išvykusi į Balio salą, įstrigo ten pasaulį sukausčius COVID-19 pandemijai. O tada sužinojo, kad staiga koronavirusas pasiglemžė jos vos 34-erių metų sutuoktinio gyvybę, rašoma pranešime spaudai.

Su Donatu Otilija kadaise susipažino Norvegijoje. Tuo metu baigusi Mokesčių teisės studijas ji atidarė buhalterinių paslaugų įmonę, kurioje jos būsimas vyras dirbo IT specialistu. Kurį laiką palaikę bičiuliškus santykius, juodu netrukus tapo pora, o galiausiai ir sutuoktiniais. Otilijos įkurtas verslas klestėjo, šeima gausėjo. Vis tik galiausiai ištroškusi naujų potyrių ir saulės, pora nusprendė persikelti gyventi į Ispaniją. Ten jos vyras turėjo statybų verslą, o ji galėjo ramiai gyventi iš savo įmonės Norvegijoje generuotų pasyvių pajamų.

„Mes buvom visiški milijonieriai ir turėjom absoliučiai viską. Aš neidavau į parduotuvę, net nežinojau kiek maistas kainuoja. Turėjom pilną servizą namuose, viską pirkdavo ir gamindavo namuose dirbantys žmonės“, – apie gyvenimą Ispanijoje iki vyro mirties pasakojo Otilija.

Viskas pasikeitė, kai Otilija išvyko į Balio salą ir prasidėjus koronaviruso pandemijai šeimą ištiko tragedija – staiga mirė vyras.

„Aš išvykau į moterų stovyklą pamedituoti, ieškoti savęs ir prasidėjo pandemija, dėl kurios negalėjau išvykti iš salos. Vieną dieną apėmė baisi nuojauta, skambinu vyrui, nekelia. Draugai skambina į duris, neatidaro, tuomet atvažiavo policija ir rado jį negyvą“, – laidoje „Bus visko“ pasakojo moteris.

Otilija Diaz

Otilija iki šiol sunkiai tramdo ašaras prisimindama tą laikotarpį, kai sužinojo apie jos šeimą ištikusią tragediją. Tuo metu moteris ne tik stipriai gedėjo mylimojo, tačiau ir labai nerimavo dėl savo vaikų. Vyriausioji jos dukra tuo metu mokėsi Norvegijoje, jaunesnieji atostogavo pas senelius Lietuvoje. O jauniausioji, vos ketverių su puse metų dukrytė visą košmarą matė savo akimis. Kol sulaukė į butą įsibrovusių policijos pareigūnų, mažylė namuose visą naktį išbuvo įkalinta su jau gyvybės ženklų nerodžiusiu tėčiu. Galvodama apie tai, Otilija visiškai nerado sau vietos. O į Ispaniją buvo įleista tik tada, kai pateikė savo vyro mirties liudijimą: „Nesinorėjo keltis iš lovos, nesinorėjo nieko daryti“, – prisiminė Otilija.

Moteris atviravo, kad pradžioje laikėsi pakankamai gerai, nes būdama Balyje sveikai gyveno, sportavo bei meditavo, tačiau sugrįžus į Ispaniją tragedija ją palaužė ne tik emociškai bei psichologiškai, bet ir finansiškai.

„Sustojo finansų srautas, sveikata žemyn, aš tiesiog sudužau. Baisiausia buvo, kai elektrą išjungė namuose“, – atviravo Otilija.

Kaip nutiko, kad mirus vyrui Otilija viską prarado, kas padėjo moteriai atlaikyti šią skaudžią tragediją ir kaip pavyko iš naujo atsistoti ant kojų – jau šį antradienio vakarą, 20 val., laidoje „Bus visko“ per LNK.

Otilija Diaz: buvome visiški milijonieriai, turėjome viską

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją