Pasak LRT pranešimo spaudai, spalio 17-osios rytą, 10 val. karalienę Elžbietą Daukanto aikštėje prie Prezidentūros pasitiks Prezidentas Valdas Adamkus. LTV žiūrovai susitikimą galės stebėti tiesiogiai, kaip ir pasikeitimo dovanomis ceremoniją Baltojoje salėje bei apsilankymą Seime.

Vėliau įvyks simboliškiausias vizito renginys – Elžbietos II-osios ir Edinburgo hercogo susitikimas su Lietuvos žmonėmis prie Vilniaus Rotušės. Jis vainikuos 10.30 val. prasidedantį koncertą, kuriame žinomi Lietuvos atlikėjai – Česlovas Gabalis, Povilas Meškėla, Aistė Smilgevičiūtė, Asmik, Jurgis Didžiulis, Jurga Šeduikytė, Linas Adomaitis, berniukų choras “Ąžuoliukas” ir svečias iš Jungtinės Karalystės Jamesas Graeme‘as atliks gražiausias abiejų šalių – Lietuvos ir Jungtinės Karalystės – miuziklų arijas.

Skambės arijos iš A. L Webberio roko operų „Jėzus Kristus superžvaigždė“, „Operos fantomas“, „Katės“, K. Antanėlio „Meilė ir mirtis Veronoje“, ką tik naujai pastatytos V. Ganelino „Velnio nuotakos“. Jurgis Didžiulis kartu su choru „Ąžuoliukas“ atliks ariją iš grupės „Pink Floyd“ roko operos „Siena“, legendinės britų grupės „Queen“ hitus „Somebody to Love“ ir „We Will Rock You“ atliks Česlovas Gabalis ir Jamesas Graeme‘as.

Skambant naujai G. Kuprevičiaus „Kregždučių“ aranžuotei, vidurdienį į Rotušės aikštę įžengs Elžbieta II ir Edinburgo hercogas. Koncertą tiesiogiai transliuos LRT.

Apie kitas monarchų aplankytas vietas – Vilniaus Universitetą ir Kairėnų botanikos sodą, kuriame Edinburgo hercogui rengiama atskira programa, praneš Lietuvos radijo ir televizijos naujienų laidos.

Prieš atvykstant Elžbietai II, Lietuvos televizija siūlo susipažinti su ja iš arčiau BBC šiemet sukurtame filme „Karalienei Elžbietai II - aštuoniasdešimt“ (sekmadienį 13.10 val.). Negalintiems filmo pažiūrėti dieną – LTV2 parodys vakare (19.45 val.).

Plačiau apie Didžiosios Britanijos karalienės vizitą Lietuvoje – specialioje naujienų portalo www.lrt.lt svetainėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją