Dokumentinis ciklas „Įtaka“ per Delfi Plius pirmą kartą buvo parodytas gruodžio15 dieną. Pirmoje serijoje apie savo gyvenimą prabilo jau visiems žinomos socialinių tinklų žvaigždės: Benas Lastauskas, Markas Žukauskas, Kenas Katis (Laurynas Dubrovskis), Goda Kujavskytė, mokytoja Veronika, Monika Ra, Šokoladas Sielai (Rūta Banionytė), Paul de Miko, Dovydas „Rimkenzo“ Rimkus. Juos taip pat bus galima išvysti ir antrojoje dalyje.

Tarp jų taip pat bus ir dar nematytų, tačiau taip pat gerai žinomų influencerių. Tai – Darjušas ir Kšyštofas Lavrinovičiai, Petro Gražulio dukra Marija Šalaševičienė, Sergejus Maslobojevas.

Apie pirmąsias populiarumo dienas garsus nuomonės formuotojas Paulių Mikolaitį-Paul De Miko dokumentikos cikle „Įtaka“ be jokių užuolankų atskleidė, kiek jam mokėdavo už pirmąsias reklamas ir kurie influenceriai šiandien uždirba daugiau nei Lietuvos prezidentas.

„Kai supratau, kad galima iš to gyventi, per kelis mėnesius greitai „iškepiau“ dar kelis vaizdo įrašus. Pamačiau, kad yra tam tikra auditorija, kuri gali prisidėti prie kūrybos aukodami. Supratau, kad didesnio darbo man daryti neapsimoka, todėl ir išėjau“, – kalbėjo P. Mikolaitis.

Tuo tarpu socialiniuose tinkluose greitai išgarsėjęs žurnalistas Laurynas Dubrovskis, geriau žinomas kaip Kenas Katis, papasakojo, kaip vyksta darbas su garsia dainininke, verslininke Natalija Bunke. Vyras atskleidė, kokių pasiūlymų moteris sulaukia ir kiek jai mokama už reklamas.

Dokumentikos prodiuseris Ignas Grinevičius sako, kad šiuo išskirtiniu dokumentiniu ciklu siekiama aprėpti įvairius „influencerio“ sąvokos ir realijų vystymosi laikmečius. Rengiant medžiagą buvo pakalbinta apie trisdešimt nuomonės formuotojų.

Anot prodiuserio, žinome pavienius influencerius, o tai iš tiesų yra didžiulis reiškinys. Rinka, užimanti itin ženklią viešosios erdvės dalį, sąveikaujanti ir netgi konkuruojanti su žiniasklaida.

„Norime giliau pažvelgti į tai, kaip asmeninis dėmesio troškimas arba savo prekės ženklo formavimas, arba tiesiog nuomonės reiškimas kiekvienam prieinamose platformose tapo masiniu mūsų kasdienybę ir informacijos vartojimo tendencijas keičiančiu reiškiniu“, – pabrėžia I. Grinevičius.

„Delfi Plius“ prenumeratoriai pamatyti antrąją dokumentikos „Įtaka“ dalį gali čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją