„Kadagys“ – televizijų istorijoje unikalus ir netikėtas projektas, savo idėja sužavėjęs dešimtis šokėjų ir subūręs kompetentingą komisiją. Įspūdingoje premjeroje varžysis dešimt vienas už kitą talentingesnių tautinių šokių ansamblių, kurių nariai – iš Lietuvos, Latvijos bei Lietuvos lenkų bendruomenės. Visų jų tikslas – ne tik laimėti pagrindinį „Kadagio“ prizą, bet ir prikelti tradicijas naujam gyvenimui, kuo plačiau atskleidžiant jų grožį ir unikalumą.

Lietuvos lenkaitė Agnieška vadovaus liaudies šokių kolektyvui „Perla“ ir TV3 tautinių šokių kovose atstovaus tautines mažumas. „Liaudies šokių kolektyvas „Perla“ dažnai dalyvauja tarptautiniuose projektuose, todėl turi daug patirties. Galiu tik išduoti, kad lenkių šokiuose netrūksta akrobatinių triukų, šuolių, todėl žiūrovai išvys labai įspūdingus pasirodymus. O ir mūsų kolektyvo merginos labai gražios“, – šypsosi Agnieška.

Pasak jos, pagrindinė kolektyvo misija – parodyti, kad visi esame broliai ir seserys: „Mes gyvename šiame krašte ir jaučiame, kad mūsų tėvynė yra ne Lenkija, o Lietuva.“

Paklausta, ar jai artimi liaudies šokiai, žinoma moteris pritariamai linksi: „Mokydamasi universitete prisijungiau prie Varšuvos politechnikos universiteto kolektyvo, nors pati studijavau filologiją. Per kelis metus teko daug keliauti, dalyvauti tarptautiniuose projektuose, tačiau praėjo daug metų ir aš beveik nieko neatsimenu. Visgi, liaudies šokiai, kaip važiavimas su dviračiu – jei jau moki, niekada nepamirši.“

Agnieška neslepia jaudulio prieš pasirodymą televizijoje. Tiesa, per daug nutolusi nuo pramogų pasaulio ji nesijaučia. „Šiais metais suėjo dešimt metų, kai dirbu vestuvių planuotoja. Kartais dar dainuoju, tačiau labai retai. Nors atrodo, kad esu šešėlyje, bet visada sukausi pramogų pasaulyje. Kai organizuoju vestuves, dažnai dalyvauja žinomos garsenybės, atlikėjai, tad jaučiuosi niekur nedingusi. Muzika visada yra šalia, tačiau dainavimui negaliu skirti tiek laiko, kiek norėčiau“, – pasakoja A. Dobrovolska.

Moteris augina du vaikus, kurie taip pat negali be muzikos: devynmetis Lukas groja džiaziniu saksofonu, o septynmetė Lukrecija mokosi skambinti gitara bei šoka baletą pas baletmeisterį Nerijų Jušką.

Žinoma moteris sako, kad paskutiniai du metai buvo sunkiausi jos gyvenime. „Niekada nekalbėjau apie savo asmeninį gyvenimą, nes nenoriu viešai skalbti savo baltinių. Su buvusiu vyru susitarėme, kad viską spręsime civilizuotai ir apie skyrybas viešai nekalbėsime. Tai yra mūsų privatus dalykas, todėl niekada neatskleidžiau, kodėl mūsų skyrybos įvyko, kas buvo kaltas“, – sako Agnieška, – Pasižadėjau, kad šiais metais ašarų nebebus. Nuo pradžių pradedu gyvenimą.“

Kaip seksis Agnieškai ir kolektyvui „Perla“, kas tapo premjeros „Kadagys“ kitais generolais, vedėjais ir komisijos nariais, bus atskleista jau netrukus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)