Būtent tokį juoko ašaras šluostytis priversiantį „Patį brangiausią serialą“ nuo spalio 9-osios išvys ir visi TV3 televizijos žiūrovai. Jame bus gausu ir žvaigždžių, iš kurių viena ryškiausių – charizmatiškoji Ineta Stasiulytė, rašoma pranešime spaudai.

„Pats brangiausias serialas“ – Emilio Vėlyvio ir Domo Vilčinsko absurdo istorija apie išprotėjusius lietuviškų serialų gamintojus ir kasdienius jų iššūkius.

Nuolatinio nerimo kamuojamas režisierius Laimonas jau 10 metų filmuoja tą patį serialą, o jo aplinkoje – abejingi, nesikeičiantys ir banalaus scenarijaus išvarginti veidai. Ne ką geresnė padėtis ir Laimono buityje – sena mašina, dar senesnis butas ir nelaiminga žmona, kurios ciniškas požiūris į Laimono veiklą baigia jį sužlugdyti...

Tačiau vieną dieną, įkvėptas iliuzinių minčių apie svaigią režisieriaus karjerą, Laimonas pareiškia, kad statys filmą su kino ir muzikos žvaigždėmis. Pagaliau atėjo jo laikas visam pasauliui įrodyti savo režisūrinę vertę! Tačiau tikrai ne viskas klostysis taip, kaip jis tikisi...

Tikras įvykis Inetos gyvenime tapo scena seriale

Seriale išvysime daugybę žvaigždžių – nuo Andriaus Žiurausko, Tomos Vaškevičiūtės ar Sakalo Uždavinio iki Egidijaus Dragūno-Selo bei daugelio kitų. O jau pirmojoje serijoje pamatysime ir vieną žinomiausių šalies aktorių – I. Stasiulytę.

Aktorė neslepia – dirbti su E. Vėlyviu visuomet be galo smagu. „Sutikčiau būti jo kūrinių dalimi net tada, jei būčiau kavinėje sėdinti lankytoja be jokio teksto“, – juokiasi ji.

O dar smagiau tada, kai tenka vaidinti remiantis tikrais įvykiais! Pasirodo, kad su panašia situacija, kokią Ineta suvaidins jau pirmojoje serialo serijoje, žinomai moteriai yra tekę susidurti iš tiesų. Tačiau, kai kadaise apie tai papasakojo E. Vėlyviui, Ineta tikrai nesitikėjo, jog tai taps realia scena jo seriale…

„Pamenu, kad Emiliui papasakojau apie savo patirtį, kai kito režisieriaus juostoje viena filmavimų pamaina truko net daugiau nei 24 valandas. Vos atėjusi filmuotis, anksti ryte gavau didžiulį tekstą lenkų kalba. O lenkiškai aš nemoku… Išmokti aš tikrai galiu daug ką, tačiau perkasti lenkišką tekstą ir pasakyti jį be klaidų, man – kone neįvykdoma užduotis! Supratau, kad kuo daugiau tekstą mokausi, tuo labiau nebegaliu pasakyti net paprasčiausių dalykų…

Tačiau užsiėmęs buvo ir pats režisierius – tai patvarkydavo užuolaidą, kad būtų gražesnis apšvietimas, tai nueidavo pavalgyti grikių ar net pamiegoti. O mes vis laukėme, kada prasidės filmavimas... Galiausiai, praėjus parai, apie 4 valandą ryto šiaip ne taip tekstą pramokau. Bet, kai 6 valandą pagaliau pradėjome filmuotis, o aš tiesiogine to žodžio prasme nuo perdėto mokymosi jaučiausi iškepusi ir jau lūžinėjau, nes per visą parą nebuvau pamiegojusi nė valandos, man išmušė visus saugiklius – aš nebegalėjau pasakyti nieko!

Galiausiai buvo taip, kad man tekstą rašė ant lapų, ir laikė juos už kito aktoriaus nugaros. Deja, po bemiegės paros, aš nebesugebėjau perskaityti net ir to… Pamenu, tuo metu galvojau, kad taip mano aktorinė karjera ir pasibaigs“, – dabar jau besijuokdama pasakoja Ineta.

O kaip visa tai atsispindės „Pačiame brangiausiame seriale“, žiūrovai išvys jau pirmosios serijos metu – šiandien, spalio 9-ąją, 21 val. per TV3.

Kuo remdamasi Ineta su vaidmenimis sutinka arba juos atmeta?

Aktorių, režisierių ir visos kūrybinės grupės gyvenimas, kurį atskleis serialas, iš tiesų yra labai spalvingas. Apie tai ne vieną istoriją galėtų papasakoti ir I. Stasiulytė, kurią, be jokios abejonės, būtų galima vadinti viena iš ryškiausių lietuviškų filmų bei serialų aktorių.

Tačiau, koks turi būti kūrinys, kad Ineta sutiktų jame filmuotis? Anot aktorės, tą nulemia trys pagrindiniai dalykai.

„Pirmas – režisierius, nes turiu dirbti su žmogumi, kuriuo 100 procentų pasitikiu. Tik tokiu atveju galiu pasiekti maksimumą ir nustebinti tiek save, tiek patį režisierių. Antras – vaidmuo. Labai svarbu, kad mano kuriamas vaidmuo turėtų aiškią vystymosi liniją ir kistų, nebūtų pastovus – toks pats pradžioje ir identiškas pabaigoje. Trečias – komanda. Kadangi filmavimo aikštelėje 30 procentų dirbame, o likusius 70 laukiame savo eilės, labai svarbu, su kuo dirbame. Man turi būti smagu laukti, kadangi su tais žmonėmis turime kone apsigyventi. Todėl, jei aikštelėje yra bent vienas smagus žmogus, galima drąsiai dirbti“, – savo kriterijus atskleidžia I. Stasiulytė.

Atmosfera filmavimo aikštelėje iš tiesų yra be galo svarbi. Ineta įsitikinusi, kad talento neužtenka – svarbu, kad visi vieni kitus jaustų, ir dirbdami kvėpuotų tuo pačiu ritmu.

„Aikštelėje tu gali būti toks, koks tik nori būti, bet kas iš to, jei tai bus pirmas ir paskutinis tavo projektas? Esu tikra, kad filmo sėkmė priklauso nuo visos komandos, todėl tam pakenkti gali net ir garsistas, jei jis stovi kampe nepatenkintas. Netrukus su Aisčiu Mickevičiumi Italijoje ruošimės vienam projektui, kuris, tikimės, taps tokiu, kaip legendinis „Vienas namuose“ – filmas, kurį norisi žiūrėti kiekvienais metais. Besirinkdami komandą, su kuria dirbsime, tą darome labai atsakingai. Mums svarbu, kad jie šnekėtų, juoktųsi ir gyventų tais pačiais dalykais, kaip ir mes“, – pavyzdžiu dalijasi I. Stasiulytė.

O štai kylantiems aktoriams Ineta linki suprasti, kad tikrai ne kiekvienas kastingas praeis tobulai, ir tikrai ne kiekvienas vaidmuo bus idealiai jiems skirtas. Tačiau, kaip sako I. Stasiulytė, nepabandęs – nesužinosi.

„O jei pasirodys, kad šis kelias – ne jums, supraskite, kad jis niekuomet ir nebus jūsų. Vadinasi, kad jūsų laukia ir dar gražesnis planas – mums visuomet yra toks paruoštas. Tačiau tam, kad tai suprastumėte, svarbu save pažinti. Kitaip jūsų laukia daug trikdžių – su baimėmis galite blokuoti net ir gražiausius jums siunčiamus dalykus“, – savo mintims dalijasi I. Stasiulytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją