Jau šį šeštadienį TV3 kulinarinėje laidoje „Virtuvės istorijos“ garsi moteris prisipažins, kad sau leidžia valgyti viską, tačiau daro tai su saiku, rašoma pranešime spaudai.

„Iš šono gali atrodyti, kad mėgstu miksuoti tarpusavyje nesuderinamus dalykus. Juokinga, bet Kūčios ir Kalėdos pas mane vyksta visus metus, nes vienu metu galiu valgyti ir tai, kas saldu, ir tai, kas sūru. Aš labai mėgaujuosi valgymo procesu, todėl jei valgau, turiu valgyti labai skaniai“, – apie savo mitybos įpročius pasakoja I. Stonkuvienė.

Moteris ne tik atskleidžia, kaip lepina šeimą, bet ir pasakoja apie metodą, kuris padės išmokti valgyti bei gyventi sveikiau.

„Virtuvė yra ta vieta, kur visi susiburia, todėl ten aš tikrai praleidžiu didelę dienos dalį. Dažnai savaitgaliais šeimai kepu pyragą, o šiuo metu mano firminis desertas – burnoje tirpstantis šokoladinis braunis. Jis yra sveikesnis, nes vietoj cukraus naudoju juodąjį šokoladą“, – pasakoja žinoma moteris.

Tiesa, ji lprimena ir tai, ką daugelis pamiršta – iš tiesų nėra nesveiko produkto. Yra tik nesveikas jo kiekis.

„Apie kažkokias griežtas dietas ir išvaizdos pokyčius žmonės dažnai galvoja klaidingai. Juokinga sakyti, kad nuo šiol nebevartosite cukraus, nes taip greitai jo atsisakyti tikrai nepavyks. Būtent tada pas mus įsijungia atvirkštinė reakcija, kuri priverčia to cukraus norėti dar labiau. Pavyzdžiui aš, kad galėčiau kažkokių pokyčių tvirtai laikytis, turiu juos prisijaukinti iš lėto. Svarbu sau kelti įvairiausius iššūkius, nes tuomet tu bandai, augi ir keitiesi. Kiekviena maža pergalė skatina vidinį augimą“, – mintimis dalinasi laidos viešnia.

Kalbėdama apie savo namų virtuvę, firminius patiekalus ir dalindamasi mintimis apie sveiką gyvenseną, Indrė papasakoja ir apie savo TOP ingredientų trejetuką, kurį taip beprotiškai dievina.

Pasak moters, sūris ir kakava atkeliavo iš jos vaikystės, kurios didelę dalį ji praleido ne namuose, o ligoninėje...

„Galbūt tai pasakoju nedažnai, bet savo vaikystę ir didžiąją jos dalį aš praleidau ligoninėje... Kakava man labai asocijuojasi su tais ligoninės pavakariais, kuomet ją užuodęs suprasdavai, kad ligoninėje praėjo dar viena diena ir joje būti liko vis mažiau. Prisimenu ir ligoninės sumuštinius su daug sviesto ir geltonu sūriu...“ – kalba moteris.

Moteris laidoje dalijasi ir nuotaikinga istorija, kai su dukra Cecilija bandė iškepti keksiukus pagal „Barbės“ žurnalo receptą...

„Niekada negaminkite ir nesivadovaukite receptais iš „Barbės“ žurnalo. Neprisimenu, kokia buvo šventė ar projektas, bet Cecilijai reikėjo iškepti keksiukus, todėl nusprendėme tai padaryti dviese. Iš pirmo žvilgsnio, tie ingredientai buvo neblogi: bananai, cukrus, kiaušiniai ir miltai. Bet labiausiai mane nustebino druskytė. Ten buvo parašyta, kad tos druskos reikia dėti tikrai ne vieną valgomąjį šaukštą. Galvojau, kaip įdomu, kad į desertą reikia dėti tiek druskos, bet jei „Barbės“ žurnalas rašo – vadinasi, žino. Tačiau, kai Cecilija atsikando to keksiuko, iškart susiraukusi ėmė šaukti: „O Dieve, mama, kaip sūru!“. Su lydytu šokoladu bandžiau situaciją ištaisyti, bet tikrai nepadėjo“, – juokiasi I. Stonkuvienė.

Negirdėtos ir įtraukiančios istorijos, atviri pokalbiai apie maistą ir kulinarines patirtis bei daug gardžių receptų – šeštadieniais, „Virtuvės istorijose“, 10 val. per TV3.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją