– Kai prasideda antrasis sezonas, kur dabar yra Miranda?

– Kai pirmojo sezono pabaigoje matėme Mirandą, ji buvo nusidažiusi plaukus raudonai ir dėl meilės atsisakė labai sunkiai gaunamos bei trokštamos stažuotės, kad galėtų išvykti paskui Če į Los Andželą. Štai šiame etape mes ją vėl ir sutinkame – su raudonais plaukais ir nauju Kalifornijos gyvenimo būdu. Sakyčiau, kad ji beveik euforiškai pakilios nuotaikos.

– Kaip sekėsi grįžti prie raudonų plaukų?

– Buvo juokinga, nes žmonės gan dažnai mane atpažįsta gatvėje, tačiau kai nusidažiau plaukus raudonai, mane gatvėje ėmė atpažinti visi! Tuo pačiu tai ir mielas dalykas, apie kurį nebuvau pagalvojusi: mūsų jauniausiam vaikui 12 metų ir jis turi raudonus plaukus, tačiau jis niekada nematė manęs raudonplaukės. O mano žmona taip pat turi raudonus plaukus. Kiti mūsų vaikai jau yra užaugę ir nebegyvena su mumis, tad septynis ar aštuonis mėnesius buvome maža raudonplaukių šeima, buvo labai smagu.

– Ar negalvojote jų pasilikti?

– Jie reikalauja tiek daug priežiūros. Tiek daug darbo. Iš pažiūros nepasakytum, bet iš tikrųjų taip yra.

– Koks jausmas buvo būti už Niujorko ribų kaip Mirandai?

– Tai, kur mes pamatėme Mirandą, išvedė ją iš visų jai pažįstamų komforto zonų. Būti korporacijos teisininke, būti ištekėjusia, būti studente, būti niujorkiete, net būti dominuojančiu asmeniu santykiuose. Dabar ji eina į pasimatymą su žmogumi, kuris yra garsus, judantis ir judinantis visus aplink, o Miranda niekada to neturėjo. Kalifornija yra neatsiejama tų naujovių dalis, tai tariamai labai rami vieta: sveikas maistas ir ekologija... Mirandai tai nėra labai artima.

– Ji turbūt pasikeitė labiausiai iš visų veikėjų.

– Manau, kad taip.

– Kaip jai sekasi susidoroti su šiais pokyčiais?

– Ji ilgai buvo tarsi užmigusi. O dabar pabudo. Ir ji yra labai dėkinga, kad galėjo pabusti. Ji buvo ištekėjusi už vyro, kuris priėmė tai, kad jų gyvenimas yra visiškai nuspėjamas ir visiškai buitinis. Viskas buvo patogu, ir niekad nebuvo jokių naujovių. Ir ji labai ilgai stengėsi su tuo susitaikyti, nes nenorėjo jo įskaudinti.

Tad Miranda negali patikėti savo laime. Ji galėjo atidaryti duris ir išeiti. Ir dabar gyvenimas jai metė iššūkių. Ir tai puiku!

Juk sakoma, kad jei nori, jog senstant smegenys išliktų aktyvios, turėtum mokytis užsienio kalbos, nors tai labai sunku. Arba, jei esi dešiniarankis, turėtum bandyti naudotis tik kaire ranka. Pabandyti vaikščioti atbulomis. Visi šie dalykai, kurie kelia nepatogumų, nes nesiseka jų atlikti, iš tikrųjų padeda smegenims. Išlikti aštriai ir atrasti naujų dalykų Mirandai tikrai svarbu.

– Ar jaučiate, kad ko nors iš jos išmokote?

– Taip, tikrai taip. Pradėjau ją vaidinti, kai man buvo 31-eri. Ji turi daug pasitikėjimo savimi, nors jis ir nėra labai tvirtas. Tačiau jos laikysena išmokė mane būti šiek tiek drąsesne ir atviresne.

– Kaip manote, kas lemia, kad žmonės atranda ryšį su šiuo serialu ir personažais?

– Tai daug kas. Serialas labai gerai parašytas, tai pirmas dalykas. Be to, gražu jį žiūrėti, turiu omenyje drabužius, apšvietimą ir kt. Bet taip pat manau, kad originaliame seriale („Seksas ir miestas“) buvo kalbama apie tai, kad galima būti vieniša trisdešimtmete moterimi ir beviltiškai nesiekti ištekėti. Tai vyko visoje Amerikoje, bet televizija to dar nebuvo rodžiusi.

Televizijos laidos, serialai, kurie iš tikrųjų tampa populiarūs ir sulaukia didelio žiūrovų įsitraukimo, rodo kažką, kas vyksta realybėje, tačiau ko populiarioji kultūra dar nepastebėjo ir neparodė. Kultūra vis dar pasakojo senąjį naratyvą. Tačiau šios moterys kilo karjeros laiptais, pačios apmokėjo savo sąskaitas, domėjosi seksu, vyrais ir romantika. Tai tiesiog susprogdino skirstymo į mergeles ir paleistuves idėją, tiesa? Tu arba esi gera mergaitė, arba daug užsiimi seksu, bet ne abu variantai tuo pat metu.

Tai tikrai geros merginos ir taip, jos daug užsiima seksu. Ir jos nesigėdija apie tai kalbėti atvirai.

Nebuvo serialo ar laidos apie grupę moterų, kurios geros draugės ir vis atsiduria įvykių centre. O dabar, su naujuoju serialu, vėlgi nėra tokios juostos apie įvairialypę grupę moterų, daugiausia penkiasdešimtmečių, gyvenančių gyvenimą. Ir pavadinimas tikrai intriguojantis.

Viena iš pagrindinių naujojo serialo temų – kaip greitai viskas gali pasikeisti, per akimirką, kai mažiausiai to tikiesi. Miršta žmogus, ir tai siaubinga, o tu staiga tampi našle ir netenki savo sielos draugo. Arba dalykai keičiasi į gera: vieną dieną palieki savo teisininkės darbą korporacijoje ir sakai: „noriu būti sprendimo, o ne problemos, dalis. Ir nežinau, kas laukia ateityje, bet žinau, kad man jau užteko to senojo gyvenimo.“

– Kalbant apie scenarijaus rašymo procesą, ar apskritai tenka jame dalyvauti?

– Ne, ne, ne. Esame labai atsidavę savo scenaristams, taip pat ir prodiuseriams. Bet kuriuo metu filmavimo aikštelėje visada būna bent vienas, dažnai trys ar keturi. Jie prižiūri procesą, bet taip pat yra lyg šaltinis mums. Senuosiuose sezonuose būta neįprastų seksualinių situacijų, tiesa? Bet jos visos buvo pagrįstos tiesa. Visos jos buvo pagrįstos tuo, kas nutiko vienai iš rašytojų arba kam nors, ką ji tiesiogiai pažinojo.

Tad scenarijus didesnis nei gyvenimas, tačiau tuo pačiu visiškai pagrįstas mūsų scenarisčių patirtimis. Tai parašyta didelėje „drobėje“, bet jos šaknys yra gilios. Būtent dėl to istorija tokia įtikinama.

– Ar turite mėgstamiausių Mirandos akimirkų?

– Na, Miranda, valganti maistą iš šiukšlinių, buvo tokia fantastiška. Ir jos panikos priepuolis antrame „Sekso ir miesto“ sezone. Nes ji tokia stipri, tokia daug pasiekusi ir įspūdinga. Ji žengė didelį žingsnį ir viena nusipirko butą, jautėsi puikiai, bet ją taip pat ištiko panikos priepuolis: ką tai reiškia? Ar tai reiškia, kad aš visada būsiu viena? Ar visada gyvensiu viena ir mirsiu viena? O taip pat pykčiai!

Mirandos kova su Kere dėl Petrovskio. Arba Mirandos pyktis su Šarlote dėl to, kad Šarlotė nusprendė mesti darbą ir bandyti pastoti. Miranda buvo tokia nusivylusi. Man patinka šie dalykai, nes iš tikrųjų tai yra apie vienas kito meilę ir palaikymą, kurie kartais pasireiškia žvėrišku pykčiu ir nesutarimais.

– Ar galite įsivaizduoti dar vieną serialo „Ir štai kaip...“ sezoną?

– Visiškai galiu. Norėčiau. Visą antrąjį sezoną, bet ypač antrojo sezono pabaigoje, vyksta svarbūs dalykai. Labai tikiuosi, kad bus trečiasis sezonas, nes tiek daug pirmojo sezono laiko užėmė naujų veikėjų pristatymas ir aiškinimasis, kaip visi bus susiję tarpusavyje ir kaip bus kartu šiame naujame pasaulyje. Ir man atrodo, kad tik antrajame sezone mes iš tikrųjų pradėjome veikti. Mes dar tik įsibėgėjame, tad trečiasis sezonas būtų tikrai puiku.

Antrąjį serialo „Ir štai kaip...“ sezoną Lietuvos žiūrovai jau gali stebėti per „HBO“ „Telia Play“ platformoje ir „Go3“ televizijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją