Rolandas pasakoja verslininko gyslelę savyje atradęs seniai, tačiau šis sektorius padovanojo aibę kitų iššūkių.

„Krepšininkas statybų versle, tai, turbūt, retas atvejis, tiesa sakant, net negalėjau pagalvoti, jog gyvenime eisiu į statybų verslą, to neplanavau ir apie tai nesvajojau, tiesiog toks likimas, taip susiklostė situacija. Šioje veikloje susiduri su daug dalykų, su žmonėmis, su kitu intelektu, kitu požiūriu į gyvenimą, susiduri su nusivylimais. Bet viskas priklauso nuo žmogaus, kaip jisai reaguoja į situacijas, gali būti jautrus, nemiegot naktimis, priimti spontaniškus sprendimus, tačiau mano požiūris kitoks. Aš esu ramaus būdo žmogus, neapsikraunu, žinau, jog bet kokia situacija vienokiu ar kitokiu būdu išsispręs ir kitaip negalės būti“, - pasakoja R. Alijevas.

Nors nekilnojamasis turtas – svyruojanti sritis, o statybų verslas – nenuspėjamas bei pilnas prie bankroto privedančių veiksnių, Rolandas apie rinką kalba ramiai. Jis taip pat ragina ir kitus siekti savų svajonių, savų tikslų, neatidėlioti jų į gražesnį rytojų, o to, ko norisi – imtis čia ir dabar, surandant būdų, kaip įveikti iškilusias kliūtis, rašoma pranešime spaudai.

„Laikausi požiūrio, jog nieko nėra neįmanomo. Žmonės bijo startuoti, nes nežino kaip pradėti, neturi lėšų tam, taupo pinigus mokymams ir savo svajonę vis atideda. O aš manau, kad reikia dabar startuoti, nelaukti, ieškoti būdų, galbūt nuėjus į mokymus prašyti jų į skolą, galbūt vėliau atidirbti, tačiau reikia kalbėtis, klausti ir parodyti norą mokytis“, - tikina Rolandas.

Kalbėdamas apie savo profesinio kelio besikeitusias kryptis, žinomas vyras atvirauja, jog turėdamas galimybę atsukti laiką atgal – daug ką darytų kitaip. Tačiau viskas tik dėl to, jog per sukauptą patirtį ir išmoktas pamokas, ateina brandesnis suvokimas, leidžiantis pažvelgti į savo paties kadaise padarytas klaidas.

„Žiūrint į krepšinio sferą, būčiau viską daręs kitaip, būčiau šimtą kartų rimčiau žiūrėjęs į sportą, būčiau daugiau valandų praleidęs treniruotėse, po jų – mažiau dėmesio skyręs moterims, daugiau sportui, į kitus klubus važiuočiau. Taip pat ir versle, bet tai normalu, nes su šiandienos protu, visiškai kitaip mąstytum, jeigu kas sugrąžintų metus. Tad būtų kvaila pasakyt, jog nieko nekeisčiau“, - prisipažino Rolandas.

Visą jo interviu žiūrėkite laidoje „Gyvenimas versle“ šeštadienį, 17:30 val., per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją