aA
Visą gyvenimą kartu dainavusios ir koncertavusios dainininkės Giulija Baužienė ir jos dukra Monika Sakalauskaitė-Falcon šiandien susitinka vis rečiau. Savo gyvenimo svajones Monika pildo už Atlanto, viename didžiausių pasaulio miestų – Niujorke, o Giulija sėkmingai muzikinę karjerą toliau tęsia Lietuvoje. Tačiau didelis atstumas ir laiko juostų skirtumas netrukdo joms išlaikyti tvirtą ryšį, o ir kartu padainuoti jos vis dar atranda progų.
Giulija su dukra Monika
Giulija su dukra Monika
© DELFI / Andrius Ufartas

Šį šeštadienį TV3 kulinarinių pokalbių laidoje „Virtuvės istorijos“ į dvikovą dėl geresnės kulinarės vardo stos legendinis mamos ir dukters duetas, tikros scenos profesionalės – tai Giulija Baužienė bei Monika Falcon. Kad jų vokalo sugebėjimai yra puikūs, niekas nesuabejotų, tačiau kulinarinius įgūdžius įvertinti į laidos studiją, įsikūrusią „Įranga restoranams“ salone, atvyks grupės „Balius“ lyderis Gintautas Kirkila-Klarkas.

Burtai lems, jog Giulija kartu su laidos vedėja Ilona Juciūte, keps citrininę vištienos „piccata“, o Monika, padeda iš Šri Lankos kilusio virtuvės šefo Dilano Dampellos Gamage, gamins bolivinę balandą su jūros gėrybėmis, rašoma pranešime spaudai.

Viešumoje retai pasirodanti Lietuvos estrados žvaigždė Giulija Baužienė ne vieną dešimtmetį sukasi pramogų pasaulyje, trykšta neblėstančia energija, o su dukra Monika atrodo tarsi seserys. Negana to, jas dvi sieja ir tvirtas tarpusavio ryšys, susietas ne tik šeimyniniais saitais, bet ir meile muzikai.

„Aš ją dar visiškai vaiką vežiodavausi šalia su savimi po visus koncertus, kiek tik įmanoma buvo. Na, o vėliau ji pradėjo ir kartu lipti į sceną, nuo ketverių išleidome jau net ir albumą. Buvo viena populiariausių vaikų kokį gerą dešimtmetį tai tikrai“, – laidoje pasakos Giulija.

Šiandien Monika – žinoma operos solistė, koncertuojanti didžiausiose Amerikos bei Vakarų Europos scenose. Nors dvejonių dėl gyvenimo kelio būta ne vienos, tačiau didžiausią padėka už viską ką pasiekė moteris jaučia tik savo mamai.

Dainininkės Giulija Baužienė ir jos dukra Monika Sakalauskaitė-Falcon
Dainininkės Giulija Baužienė ir jos dukra Monika Sakalauskaitė-Falcon
© tomasfoto.lt

„Aš esu labai dėkinga savo mamai, nes nežinau ar būčiau išvykusi, pasiekusi ir turėjusi tai, ką turiu dabar, jeigu manęs mama nebūtų pastūmėjusi“, – atviraus Monika.

Ištekėjusi už amerikiečio, Monika šiandien gyvena Niujorke. Nuo vaikystės svajojusi apie Ameriką, ją iki dabar laiko svajonių šalimi, o Niujorką – Monikos charakterio miestu, kuris niekada nemiega. Ir nors Giulija atvirauja, jog sunku būti be dukros, tačiau ji be galo džiaugiasi jos laime ir svajonių išsipildymu.

„Labai sunku, kai jos nėra šalia, tačiau aš ramia širdimi ją paleidau. Net jeigu ji ir nenorėtų, būčiau pati sukrovusi jai lagaminą ir sakiusi „varyk“, nes yra gyvenimo tikslas ir ji turi jo siekti“, - drąsiai teigs moteris.

Tvirtas Giulijos ir Monikos ryšys neišblėsta net ir tūkstančiams kilometrų skiriant jas. Laidoje jos pasidalins ir auksiniu patarimu, kaip tinkamai spręsti konfliktus ar nesutarimus šeimoje.

„Aš manau, jog tai yra labai gera terapija – jeigu mamos su vaikais, vyrai su žmonom ar net seneliai su anūkais nesutaria, jie turėtų parašyti visą tai laiške. Nes tuomet tu pasiimi tą laišką, skaitai ir jauti. Kartais žodžiais negali visko taip lengvai išsakyti, kaip gali pateikti parašytuose žodžiuose“, – patarimais dalinsis Giulija.

Ne gražių pokalbių laidoje laukia ir azartiška kulinarinė dvikova, kurios teisėjas – grupės „Balius“ lyderis Gintautas Kirkila-Klarkas. Žinomas vyras scenoje sukiojasi jau tris dešimtmečius, todėl drąsiai galėtų būti pavadinamas scenos veteranu, o paklaustas, kokia gi ta sėkmės paslaptis, nepraranda savo šmaikštumo.

„Muzikuoju nuo kokių 1978-tųjų metų. O sėkmės paslaptys yra dvi, pirmoji – skrybėlė, o antroji – jog aš labai žavus“, - juokaus Klarkas.

Kokiais projektais šiandien gyvena Giulija, kaip atrodo Monikos gyvenimas viename didžiausių pasaulio mieste ir kuri – mama ar dukra – geresnė kulinarė – paaiškės jau šį šeštadienį 8:30 val. laidoje „Virtuvės istorijos“.

Televizijos žiūrovų pamėgta kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ vienuoliktą sezoną pasitiko atsinaujinusi. Naujoje „Įranga restoranams“ studijoje verda dar aršesnės ir azartiškesnės žinomų Lietuvos šeimų bei jų artimiausių bičiulių kulinarinės kovos. Į dvikovą stoja ne tik laidos herojai, bet ir jos vedėjai – kulinarei Ilonai Juciūtei pirštinę metą jau 10-ajame sezone savo jėgas ir gabumus parodęs, iš Šri Lankos kilęs virtuvės šefas Dilanas Dampella Gamage. Su žiūrovais jiedu dalinasi ne tik puikiais receptais, bet ir naudingais kulinariniais patarimais. Geriausi pokalbiai gimsta virtuvėje, todėl patiekalų gamybą kaskart lydi atviros ir nuoširdžios istorijos, o galiausiai į studiją atvykęs trečiasis laidos svečias turi ne tik išrinkti skanesnį patiekalą, bet ir atspėti jį pagaminusį kulinarą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(12 žmonių įvertino)
2.9167

Gabrieliaus Vagelio mama apie sūnaus charakterį: nuo vaikystės jis turėjo tvirtą stuburą

Muzikiniuose projektuose išgarsėjęs atlikėjas Gabrielius Vagelis jau yra pelnęs daugybės...

Liveta Kazlauskienę apie sveiką šeimos mitybą: Petras pavasarį ir pumpurus nuvalgo, ir kiaulpienes (24)

Šiomis dienomis ypač daug kalbama apie imuninę sistemą, tikintis, kad kiekvieno mūsų organizmas...

Karjeros pokyčiais besidžiaugiantis Timūras Augucevičius: turiu panišką baimę neturėti pinigų (1)

Redaktorius, operatorius, montuotojas, garso režisierius, radijo, TV laidų ir renginių vedėjas –...

„Lietuvos balsas. Vaikai“ neįvertintas pasijutęs žinomo kompozitoriaus sūnus: jeigu nori muzikuoti, tau nereikia balso (3)

Šį sekmadienį 19:30 val. per LNK – ketvirtoji projekto „ Lietuvos balsas . Vaikai“ laida,...

Koronavirusu užsikrėtęs renginių vedėjas perspėjo draugus: jei nesilaikys karantino, perduos juos policijai (7)

„Pradėjau dusti. Jausmas toks, lyg būtum po vandeniu be deguonies kaukės. Kaulus laužė taip,...

Top naujienos

Lietuvoje – dar 24 koronaviruso atvejai  iš viso – 382 užsikrėtę

Sveikatos apsaugos ministerija skelbia, kad koronaviruso atvejų skaičius šalyje siekia jau 382....

Rusijos sostinėje – nerimo ženklai: Maskvoje paslapčia telkiami Putinui lojalūs kariai (138)

Šimtai kolonomis į Maskvą judančių autobusų, pažymėti „atsargiai – vaikai“. Tokius...

Nušalintas Kauno klinikinės ligoninės vadovas: aš nieko blogo nepadariau sprendimą vadina politizuotu (767)

Nuo pareigų nušalintas Kauno klinikinės ligoninės vadovas Albinas Naudžiūnas sako, kad...

Tomas Sinickis. Ne pramogų pasaulėlio oligarchėliams šiuo metu labiausiai reikia pagalbos (177)

Susirūpinęs kultūros žmonių padėtimi, vakar naktį, apie 01:00 val., parašiau redaktorei...

Atkakliausius auklės baudomis: prie jūros traukia būriais, klesti prekyba iš automobilių (835)

Perspėjimai nesibūriuoti viešose vietose skamba jau ne vieną savaitę, tačiau vienas aikšteles...

Italijoje ir Ispanijoje – rekordiškai daug mirčių, Trumpas pasitelkė karo atvejais numatomus įgaliojimus (85)

Pasaulyje nenumaldomai augant naujuoju koronavirusu užsikrėtusių žmonių skaičiui, Italijoje...

Iš Arkties atplūsta šaltas oras: laukia sniegas ir stiprūs vėjo gūsiai (21)

Gražūs, šilti orai viliote vilioja į lauką. Tačiau šias viliones greitai nuslopins smarkiai...

Sporto medicinos gydytojas: cholesterolis nėra blogas, vanduo gali pakenkti, o keto dietos efektas – iliuzija

2 litrų vandens per parą gerti nereikia, sulčiaspaudę galite išmesti, o laikydamiesi išgirtosios...

Po pakartotinių neigiamų koronaviruso atsakymų, į darbą grįžta apie 30 Panevėžio medikų (25)

Trisdešimties iš 51 mediko, buvusių karantine po Panevėžio ligoninėje pacientui nustatyto...

Klaipėdoje diegiama naujausia COVID-19 testavimo sistema (6)

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) pradedama diegti visiškai automatizuota tyrimų...

|Maža didelių žinių kaina