aA
Buvęs legendinės muzikos grupės ŽAS narys Gidonas Šapiro-Bilas visiems puikiai pažįstamas ne tik kaip charizmatiškas muzikantas, bet ir kaip televizinių projektų veidas. Tiesa, nors kurį laiką vyras viešumoje rodėsi rečiau, televizijos žiūrovai jį vėl išvys vedėjo amplua. Šią vasarą jis ves TV3 kulinarinio turizmo laidą „Maisto kelias“.
Gidonas Šapiro–Bilas
© DELFI / Domantas Pipas

G. Šapiro-Bilas pasakoja, kad kulinarija domėjosi nuo vaikystės, todėl ir šiandien stoti prie puodų – joks iššūkis. „Kulinarija yra mano aistra ir aš tikrai daug laiko praleidžiu virtuvėje. Man labai patinka gaminti, tai mėgau nuo vaikystės. Tam įtakos turėjo šeima – pats mėgau pavalgyti ir mano mama, močiutės puikiai gamino“, – sakė būsimas laidos vedėjas.

Žinomas vyras tikino, kad po pertraukos, kurios metu dirbo visiškai kitokį darbą ir mėgavosi vaikų auginimu, sugrįžti į televiziją yra išties gera. „Žinoma, sugrįžti į televizijos eterį labai malonu, o labiausiai pasiilgau to televizinio veiksmo, lengvo jaudulio, malonios įtampos, tikslaus ir kryptingo darbo. Tikrai norisi grįžti“, – šypsojosi G. Šapiro-Bilas.

Visai netrukus, liepos 7 dieną, TV3 ekranus pasieksianti nauja Vaidos Skaisgirės vadovaujamos prodiuserinės kompanijos „TV topas“ kuriama kulinarinių kelionių laida „Maisto kelias“ žiūrovus žadins kiekvieną vasaros šeštadienį, 9.30 val. Netikėta laidos vedėjų trijulė leisis į kelionę po visą Lietuvą, kur jų lauks regioninių patiekalų degustavimas ir vietinės virtuvės tradicijų pažinimas. Vedėjai, keliaudami maisto keliu, aplankys gražiausius Lietuvos kampelius, išbandys autentiškus regionų patiekalus bei supažindins su ilgaamžėmis lietuviško maisto tradicijomis. Kas kulinarinėse kelionėse Bilui palaikys kompaniją – kol kas laikoma paslaptyje.

Pasak G. Šapiro-Bilo, jis Lietuvos regionus pažįsta puikiai, o norėdamas juos pažinti dar geriau dažnai nukrypsta nuo maršruto. „Viską, kas gražiausia, mes galime pamatyti ir Lietuvoje. Pavyzdžiui, visiems, kas važiuoja prie jūros, siūlau nusukti nuo greitkelio ir važiuoti Žemaičių plentu arba pačiu gražiausiu Lietuvos keliu palei Nemuną pro Jurbarką. Tikrai išvysite tai, ko niekur daugiau neišvystumėte – gal ir sugaišite valanda ilgiau, tačiau įspūdžių bus žymiai daugiau“, – tikino vyras. „Dažnai nukrypstu nuo pagrindinio maršruto, kur tylūs keliai, gražūs kaimai. Dažniausiai pažįstame tik savo regionus, o kitų – ne. Tikiuosi, šis projektas padės geriau pažinti visą Lietuvą bei jos kulinarinį paveldą“, – apie laidą „Maisto kelias“ sakė G. Šapiro-Bilas.

Prasidėjus projekto filmavimams buvęs grupės ŽAS narys tikino, kad žiūrovai išvys daugybę neatrastų, tačiau neįtikėtinai įdomių vietų. „Paskutiniu metu Lietuvoje yra atsiradę daug smulkių verslininkų, užsiimančių maisto ar maisto produktų gamyba. Pasirodo, kad ne vien tik cepelinai, kugelis ir šaltibarščiai yra Lietuvos nacionalinis maistas. Yra tikrai labai daug įdomių ir gražių vietų, kurios yra labai gražiai sutvarkytos – anksčiau tuo pasidžiaugti negalėjome“, – susižavėjęs kalbėjo žinomas vyras.

Dviejų vaikų tėtis G. Šapiro-Bilas atskleidė, kad norą keliauti ir pažinti savo kraštą bando įdiegti ir savo atžaloms – dažnai tyrinėti šalį juos pasiima kartu. „Vaikams pažinti pasaulį per keliones ir maistą yra ne tik svarbu, bet ir įdomu. Mano vaikai labai mėgsta važiuoti, jiems didelis džiaugsmas. Niekada netingime sustoti, jei pamatome kokį elnių veislyną ar ežero apžvalgos aikštelę, turime savo paukščių stebėjimo vietų. Yra daug gražių vietų, kuriose su šeima lankomės ir rekomenduojame kitiems. Pasibaigus projektui tikrai žinosiu dar daugiau vietų, kurias norėsis aplankyti“, – šypsojosi naujosios laidos vedėjas.

„Maisto kelias“ kartu su žiūrovais leisis į skonių ir potyrių kupiną kelionę per visas dešimt Lietuvos apskričių. Kiekvienoje laidoje bus pristatoma vis kita Lietuvos apskritis, jos autentiškos lankytinos vietos, glaudžiai susijusios su kulinarija ir maisto pramone – nuo įvairiausiomis legendomis apipintų dvarų, pilių, malūnų bei išskirtinių restoranų iki seniausių maisto pramonės fabrikų ir gamyklų. Vedėjai ragaus pagal senąsias Lietuvos tradicijas pačių dvariškių gamintus patiekalus, pažins totoriškos virtuvės subtilybes, lietuviškos duonos kepimo procesą, mokysis kepti šakočius, atras netikėčiausius gero maisto restoranėlius bei aplankys daugybę kitų Lietuvos kulinarinių perlų.

Nauja laida „Maisto kelias“ žiūrovus kvies atsikelti nuo sofos, susiruošti kelionei ir kartu su kompanija vykti į gražiausias šalies vietas, kur jų lauks ne tik įdomios istorijos ir pažinimas, bet ir skaniausi patiekalai.

„Maisto kelias“ – tarsi Lietuvos kulinarinio turizmo gidas, padėsiantis žiūrovams lengviau išsirinkti, ką nuveikti bei kur skaniai pavalgyti šią gražią, šiltą vasarą.

„Maisto kelias“ – jau nuo liepos 7 dienos, šeštadieniais, 9.30 val. tik per TV3!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Gražulį pas jo dukters mamą lydėjo TV kameros: politikas nusprendė visiems laikams padėti tašką skandalingoje istorijoje (100)

Nuo nesibaigiančiu klausimų, kaltinimų ir interpretacijų pavargęs žymus politikas Petras...

Grafininos dingimo istorijoje jau minimas ir Albertas Bandžius: kodėl prieš pat dingimą su advokatu susisiekė „Olialia“ pupytė? (15)

Du mėnesius Lietuva užgniaužusi kvapą laukia naujausių žinių šiaulietės, buvusios „Olialia...

Kompleksiniai pietūs. Scenoje – maestro Gintaras Rinkevičius (1)

Laidoje svečiuojasi vienas iš ryškiausių, pasaulyje pripažintų Lietuvos menininkų, Lietuvos...

Su vėžiu kovojantis Žilvinas Grigaitis: apie ligą žmonai nesakiau, nes žinojau jos požiūrį (37)

„Sužinojęs apie ligą, kurį laiką Elle nesakiau, nes prieš trejus metus man buvo pasakyta, kad...

Virgis Stakėnas atvėrė širdį: tėvo akyse esu sūnus nevykėlis (15)

„Baigęs medicinos studijas supratau, kad šis kelias ne man, o kai pranešiau tai tėvams, kilo...

Top naujienos

Šimonytė apsisprendė dėl Prezidento rinkimų – apie abejones kalba būtuoju laiku (586)

Artėjančių prezidento rinkimų lygtyje lieka vis mažiau nežinomųjų. Bet tie nežinomieji yra...

Neįvykus koncertui pasijuto maitinama pažadais: kiek galima laukti savų pinigų? (52)

Į DELFI kreipėsi skaitytoja Kristina, kuri neįvykus koncertui jau daugiau nei mėnesį laukia savo...

Orai: laukia kardinalūs pokyčiai (2)

Vasarai būdinga šiluma mėgausimės iki penktadienio. Po to šalyje įsivyraus apniukę ir vėsūs...

Nespėjusį į Panevėžio ligoninės direktoriaus kėdę atsisėsti Skorupską atiduoda į prokurorų rankas (81)

Į korupcijos skandalų sūkurį dėl buvusio vadovo Ivano Dorošo bylų pastaruosius keletą metų...

Pirmasis Allos Pugačiovos vyras lietuvis – apie bendrą gyvenimą, skandalus namuose ir tikrąją skyrybų priežastį (34)

Buvęs primadonos vyras papasakojo apie santuokos su Alla Pugačiova ypatumus ir apie skyrybų su...

Sąžiningo teisėjavimo prašantis Kleiza – apie titulų badą, triskart už „Žalgirio“ pigesnę „Ryto“ sudėtį ir rinktinę interviu (54)

Savo komandos pavadinimą, logotipą ir vyriausiąjį trenerį pakeitęs Vilniaus „Rytas“ jau šį...

Numuštas Rusijos lėktuvas: kas tai per orlaivis ir ką jis veikė šalia Lietuvos (855)

Po to, kai Sirijos priešlėktuvinės pajėgos virš Viduržemio jūros numušė Rusijos lėktuvą...

Kokių paltų galima įsigyti Gariūnų turguje: vilioja įvairove, bet gali tekti pakloti net 400 eurų (140)

Paltas – vienas būtiniausių šaltojo sezono atributų, tad jo paieškomis reikėtų pradėti...

9 idėjos glamonėms, jei jūsų partnerio veiksmai tapo nuobodūs (6)

Po kelių mėnesių sekso su tuo pačiu asmeniu gali išryškėti keista tendencija: visi jūsų...

Penkių įvarčių trileryje „Liverpool“ 92 minutę išplėšė pergalę prieš PSG visi ČL rezultatai (7)

Antradienio vakarą atidarytas naujasis UEFA Čempionų lygos sezonas, kurio pirmojo turo centrinė...