Suvalkijos lygumų krašte gyvuojantis Marijampolės miestas – vienas iš seniausių ir kultūriškai turtingiausių miestų Lietuvoje. Šis miestas išsiskiria ne tik savo suvalkietiška tarme, lankytinais objektais ar kraštovaizdžiu, bet ir sparčiu augimu bei tobulėjimu, rašoma pranešime spaudai.

O ar žinojote, kad pagrindinėje Marijampolės centrinės aikštės vietoje kadaise buvo istorinis kelias Sankt Peterburgas – Varšuva? Tuo metu tai buvo itin modernus, ekonominei plėtrai bei politinei veiklai svarbus kelias. O dabar ši aikštė visuomet pilna šurmulio ir žmonių, nes tai – kone pagrindinė gyventojų susiėjimo vieta, kurioje gausu kavinukių ar parduotuvėlių.

Žinoma, po šią aikštę pasivaikščiojo ir laidos herojai – Jurijus, Darius ir Dominykas. Jie šią vasarą keliauja po Lietuvą su ypatinga misija – siūlo žiūrovams įdomius kelionių maršrutus, pasakoja miestų ir miestelių istorijas, atskleidžia jų tradicijas bei atranda geriausias gastronomines vietas.

Tiesa, trims muškietininkams Marijampolės miestas tikrai nėra svetimas. Darius čia yra ne kartą vaidinęs, Dominykas čia turi bičiulių, o ir Jurijaus uošvis yra kilęs būtent iš šio krašto.

„Pažįstu labai daug gerų bernų iš Marijampolės, kurie savo panas vadina „mažiukėm“, – juokdamasis kolegoms pasakojo jauniausias laidos vedėjas.

Tačiau Marijampolėje gyvena ne tik romantiški vyrai – čia gausu ir įdomių veiklų, kultūrinių objektų bei skanaus maisto. Tuo įsitikino ir laidos trijulė, kuri savo kelionę šiame mieste pradėjo nuo meno ir kūrybos. Pirmoji jų stotelė buvo tarptautinis meno projektas „Malonny“, prie kurio prisidėjo ir vyrukai – jie tapė ant pastato sienų.

Laidos „Maisto kelias“ akimirka

Tačiau būti menininku – ne taip paprasta... Po tokios įdomios veiklos, laidos vedėjai šiame Suvalkijos krašte nusprendė atrasti ir naujų skonių. Marijampolėje jie apsilankė tiek įvairiausiais patiekalais garsėjančiame „Torino lounge“ restorane, tiek ir „Picos bare“. Pastarajame labiausiai apsilankyti norėjo vyriausias laidos vedėjas – J. Smoriginas.

„Pica! Einam suvalgyti po mažą gabaliuką. Prašau, Domukai, tik po mažiuką...“ – kolegų kone maldavo Jurijus.

Prisivalgius iki soties, laidos vedėjų nuotykiai Marijampolėje tęsėsi ir toliau! Šiame mieste jie ne tik apsilankė muziejuje „Bulotų namai“, kur jų laukė įdomi edukacinė ir degustacinė veikla, bet ir nuvyko į Marijampolės aeroklubą „Sasnava“. Būtent čia laidos herojų laukė įsimintina ir ekstremali pramoga virš padangių – apžvalginis skrydis lėktuvėliu.

„Tikrai labai gražu ir smagu... Tik dar labai norėčiau iššokti su parašiutu...“ – po skrydžio emocijomis dalinosi Dominykas, kuriam tokių pramogų niekada nebus per daug.

Be to, trijulė Marijampolėje apsilankė ir gyventojų pamėgtame vietiniame turgelyje! Čia J. Smoriginas sutiko ne vieną savo talento gerbėją, kurie sunkiai patikėjo patį Jurijų išvydę turguje.

„Supratau, kad geriau būsiu žvaigždė Marijampolės turguje nei kokiame Niujorke“, – Dariui juokaudamas pripažino Jurijus.

Kelionių ir kulinarinių atradimų laida „Maisto kelias“ – šį šeštadienį 11.30 val. tik per TV3!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją