„Tai išties unikali pramoga. Šokinėjant ant batutų per valandą galima sudeginti net iki tūkstančio kalorijų, o tai yra išties daug – beveik pusė mano dienos normos. Tiesa, savo kailiu įsitikinau, kad sudėtingiems akrobatiniams triukams išmokti tokios trumpos treniruotės neužteks. Vis dėlto šiokią tokią pradžią su Edgaru jau padarėme, tad dabar tereikia nesustoti tobulėjus“, – po gausybės atliktų šuolių ir įvairių pratimų įspūdžiais dalijosi Vl. Musvydaitė.

Pirmąkart ant gausybės batutų šokinėjęs E. Jankauskas juokauja, kad per savo karjerą būtų įmušęs daug įspūdingų įvarčių, atliekant atbulinį salto, jei tik šią pramogą būtų išbandęs gerokai anksčiau.
Vlada Musvydaitė ir Edgaras Jankauskas

Laidos „Mitybos ir sporto balansas“ vedėja vos per pusdienį, praleistą su šalies futbolo žvaigžde, sužinojo visus jo sveikos gyvensenos įpročius. E. Jankauskas šypteli didelių paslapčių neturįs: „Savęs neriboju. Patinka skanus maistas, bet nemėgstu riebių patiekalų, tad vengiu kiaulienos. Prieš veidrodį neužsibūnu ir ant svarstyklių netrypčioju, todėl savo svorio tiksliai nė nežinau, bet kol kas „pelikano pagurklio“ neužsiauginau, į visus drabužius telpu, vadinasi, viskas tvarkoje.“

Penkiskart geriausiu Lietuvos futbolininku tituluotas E. Jankauskas neseniai sulaukė garbingo įvertinimo. Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė jį apdovanojo medaliu „Už nuopelnus olimpizmui“.

Iš aktyvaus sporto pasitraukęs futbolininkas sveikatingumo laidoje prisipažins, kad jam svarbiausia ne kūno linijos, bet gera savijauta. Paprašytas pasidalinti patarimais, E. Jankauskas siūlo vienintelį receptą – daugiau judėti. Anot jo, sportas ir kita aktyvi fizinė veikla yra geriausias vaistas norint jaustis žvaliai. Net ir nemėgstantiems lieti prakaito intensyviose treniruotėse yra išeitis – kasdieniai pasivaikščiojimai lauke.

E. Jankauskui pritaria ir kitas laidos „Mitybos ir sporto balansas“ svečias sporto medicinos gydytojas Kęstutis Linkus. Pasak mediko, intensyvus pasivaikščiojimas yra efektyvi priemonė kovojant su daugelį kamuojančiu stresu. Kol kas tenka apgailestauti, kad vietoje fizinės veiklos Lietuvos gyventojai dažniau renkasi alkoholį, rūkalus ar pykčio protrūkius prieš artimuosius.

Pavasariui įsibėgėjus trenerė Palmira Žukienė pademonstruos apšilimo bei tempimo pratimus prieš bėgimo treniruotę. Tuo metu kulinaras Alfas Ivanauskas žada nustebinti greitojo maisto mėgėjus pasiūlydamas jiems sveiko ir skanaus naminio mėsainio receptą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją