Vos prieš pora dienų „Dūzė Pua“ feisbuko puslapyje buvo teigiama, kad Monikos Liu „Sentimentai“ ir Gebrasy „Into Your Arms“ – dvi ryškiausios šių metų atrankos dainos.

„Dar vakar ryte atrodė, kad „Pabandom iš naujo 2022“ trūksta ryškių dainų. Šiandien jau turime tokias dvi. Kuri, jūsų nuomone, geresnė?“, – klausė „Dūzė Pua“.

„Tą akimirką atrodė, kad būtent šios dvi dainos yra favoritės. Šiandien ryte paklausiau Rūtos Loop dainos. Tiesą sakant, man ji taip pat paliko neblogą įspūdį. Tačiau kol kas nekomunikavau, kokia yra kitų žmonių reakcija į Rūtos Loop dainą. Tad čia tik mano asmeninė nuomonė. Bet kad Gebrasy ir Monika Liu bus prie favoritų – abejonės nėra“, – laidoje „Delfi Rytas“ kalbėjo T. Paškevičius.

„Po kiekvienos laidos su kolegomis savo tinklalaidėje uždavinėjome klausimą – ar jau išgirdome tą dainą, kuri vyks į Turiną? Po pirmosios laidos gana užtikrintai atsakėme, kad „ne“, o po antros gana viltingai atsakėme, kad „ne“, tikėdamiesi, kad trečioje laidoje bus kažkas geresnio. Gebrasy, Rūtos Loop, Monikos Liu dainos yra geresnės, nei bet kas, kas skambėjo per pirmas dvi laidas. Bet jei reikėtų išskirti kažkokius favoritus, kurie galbūt galėtų pakovoti, tai manau, kad Ieva Zasimauskaitė su savo žinomumu galėtų surasti palaikytojų. Taip pat „Moosu X“ man paliko gana gerą įspūdį“, – sakė pašnekovas.

Šį šeštadienį „Eurovizijos“ atrankose pasirodys gausus būrys puikiai pažįstamų atlikėjų, kurie scenoje – jau ne vienerius metus. Tinklaraščio apie „Euroviziją“ autorius patikino, kad tai neabejotinai stipriausia atrankų dalis.

„Dar nežinodami dainų taip sakėme – tik matydami pavardes. Monika Liu, Gebrasy, Rūta Loop, Vilija Matačiūnaitė, Lolita Zero – tai vardai kuriuos žinome. <...> Manau, kad kitiems rytoj bus neabejotinai sudėtingiau. Jei tu esi mažiau žinomas, tau visada yra sudėtingiau. Į tave mažiau atkreipiama dėmesio, bet yra ir kitas dalykas – jei esi mažiau žinomas, matyt, tam yra priežasčių. Pavyzdžiui, mes visi žinome Moniką Liu, bet, sakyčiau, ji užsitarnavo būti žinoma. Todėl ji ir yra Monika Liu, todėl ji pasirodo gerai“, – tikino Tadas.

Viena iš „Eurovizijos“ atrankų favoričių Monika Liu pasirinko dainą atlikti lietuvių kalba. Pasak laidos pašnekovo, tik laikas parodys, ar šis žingsnis buvo teisingas, tačiau šią kiek neįprastą tendenciją jis pastebi ir kitų šalių atrankose.

„Visada bandome gaudyti „Eurovizijos“ madas ir ne visada tai pasiseka. Šiuo atveju, manau, viena iš madų 2022 metais bus dainuoti gimtąja kalba, todėl, kad praėjusių metų „Eurovizijoje“ net keturios dainos iš geriausiųjų penketuko buvo atliekamos ne anglų kalba. Natūralu, kad daug šalių ėmė žiūrėti į savo gimtąsias kalbas. Pavyzdžiui, tokia valstybė kaip Nyderlandai, kurie labai seniai nedainavo olandų kalba, paskelbė, kad jų paraiška bus olandiška. Kiek seku užsienio atrankas – pavyzdžiui, Estijos atrankose estų kalba atliekamų dainų visada būna nemažai, bet šiemet jų buvo labai daug. Tad manau, kad Monika Liu būtų apskritai geras pasirinkimas, o ar pataikytume į tą madą – laikas parodys“, – sakė „Delfi rytas“ svečias.

Trečiojoje laidoje pasirodys ir ekstravagantiškoji Lolita Zero. Tačiau, pasak Tado, tokio tipo pasirodymai šiais laikais jau nebėra vertinami palankiai.

„Visi labai ryškūs, arti parodijos tipo pasirodymai – tai jau užpraeitas dešimtmetis, mes tokius labiau matydavome maždaug 2006-2007 metais. 2008 metais buvo sugražintos komisijos, kurios dažniausiai labai prastai vertindavo tuos ryškius pasirodymus, todėl jų pasirodymų skaičius „Eurovizijoje“ labai sumažėjo. Bet dabar taip griežtai pasakyti, kad negalima nieko tikėtis, turbūt būtų kvaila, nes paims kada nors ir toks pasirodymas iššaus. Bendravau su vienu žmogumi, kuris įsliūkino į laidos filmavimą LRT, tai jis man sakė, kad Lolitos Zero pasirodymas labai įdomus“, – šypsojosi T. Paškevičius.

Kiekvienais metais prieš „Euroviziją“ bei jos metu aktyvūs tampa lažybininkai. O kiek jie aktyvūs šiemet bei ar galime pasitikėti jų spėjimais?

„Labai sudėtinga pasitikėti lažybų punktais. <...> Pats nesu lažybų ekspertas, bet tie koeficientais šokinėja žymiai greičiau, nei įprastose lažybų bendrovėse. Tai vienu metu Lietuva buvo pašokusi į pirmą vietą, sunku pasakyti, kiek tai dėl Gebrasy dainos, kiek dėl Monikos Liu dainos, nes jos internete pasirodė maždaug vienu metu. Tad galvoti apie pergalę vien dėl to, kad buvome trumpam pašokę į pirmą vietą, tikrai negalima. Bet tai, kad lažybose buvo sureaguota būtent šitaip, tiesą pasakius yra geras ženklas, nes tai parodo tendenciją. <...> Kitos šalys, kurios jau išsirinko dainas arba paskelbė atrankų dainas – buvo, kad krito žemyn. Prisimenant „The Roop“, jie gana anksti pernai pašoko į viršų, tas pats buvo ir 2020 metais“, – prisiminė „Dūzė Pua“ autorius Tadas Paškevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)