„Tai, kad Europos krepšinio čempionatas vyks Lietuvoje suteikia mūsų šaliai unikalią progą pranešti apie save, parodyti kaip mes mokame rengti šventes, kokie esame svetingi. Ironiška, kad šiame istoriniame čempionate, kuriame Europa turės progą dar kartą įsitikinti lietuvių meile krepšiniui, bilietus į rungtynes gauti sunkiau, nei bet kuriame kitame. Vietų arenose yra tik tiek, kiek yra, tačiau dėl to neverta nusiminti – visa Lietuva netrukus virs viena milžiniška arena ir bilietų joje užteks visiems, nes TV3 tiesiogiai transliuos visas Lietuvos rinktinės rungtynes, – sako krepšinio komentatorius, TV3 sporto žinių redaktorius Robertas Petrauskas. – Jeigu į čempionatą neįmanoma gauti bilietų, tai draugiškame cikle sunku visur suspėti: Klaipėda, Kaunas, Maskva, Madridas, Liubliana – viskas prasideda ne rugpjūčio 31-ąją Panevėžyje, viskas prasideda jau rugpjūčio 4-ąją Klaipėdoje!”

Lietuvos krepšinio rinktinė pirmą kartą aikštelėje pasirodys su Slovėnijos rinktine rugpjūčio 4-ąją Klaipėdos „Švyturio“ arenoje. Slovėnai atvyks su įspūdinga žvaigždžių komanda ir bene ryškiausia ekipos asmenybe – naujuoju vyriausiu treneriu – Božidaru Maljkovičiumi. Žaidėjų gretose – Goranas Dragičius, Jaka Lakovičius, Erazemas Lorbekas, Matjažas Smodišas, Boštjanas Nachbaras, Urošas Slokaras, buvęs Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas Mirza Begičius ir kiti Europoje žinomi krepšininkai. Šią dvikovą TV3 tiesiogiai transliuos 21.00 val.

Pasirengimo etapą pajūryje Lietuvos krepšininkai užbaigs rugpjūčio 6-ąją maču su Jano Vesely vedama Čekijos rinktine. Tiesioginė rungtynių transliacija per TV3 – 19.00 val.

Rugpjūčio 10 dieną 17.30 val. ir rugpjūčio 13 dieną 22.30 val. – išvykos rungtynės su Rusijos ir Ispanijos rinktinėmis, atsakomosios su ispanais – rugpjūčio 18-ąją 21.00 val., su Rusijos rinktine – rugpjūčio 19 dieną 20.30 val. Lietuvoje. Rusijos rinktinėje šiemet po pertraukos vėl žais garsiausias pastarojo dešimtmečio šalies krepšininkas, Jutos „Jazz“ puolėjas Andrejus Kirilenka. Komandai padės NBA praeitą sezoną sėkmingai debiutavęs vidurio puolėjas Timofejus Mozgovas ir kiti žinomi krepšininkai.

Rugpjūčio 20-ąją 21.00 val. Lietuvos rinktinė susitiks su Latvijos, 24 dieną 21.30 val. išvykoje su Slovėnijos, o pasirengimą Europos čempionatui lietuviai užbaigs sostinėje rugpjūčio 27-ąją 19.00 val. su Gruzijos nacionaline komanda. Išskirtinė asmenybė Gruzijos rinktinėje – Atlantos „Hawks“ vidurio puolėjas Zaza Pachulija. Kovoti po krepšiais jam padės Atėnų „Panathinaikos“ priklausantis, praeitą sezoną Liublianos „Union Olimpija“ ekipoje itin sėkmingai rungtyniavęs Georgi Šermadini ir gynėjas Taureanas Greenas, taigi paskutinė Lietuvos rinktinės repeticija prieš Europos čempionato pradžią tikrai nebus lengvas pasivaikščiojimas!
Prieš Lietuvos rinktinės kontrolines varžybas Latvijos nacionalinė rinktinė išbandys jėgas su Lietuvos studentų rinktine – tiesioginė transliacija rugpjūčio 2 dieną 21.00 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją